Varför ska vi lära oss arabiska?

INSÄNDARE. Hej Petterson, jag vill berätta om hur vi finansierar arabiseringen av vårt land med skattemedel.

På skolan där jag arbetar i en av Sveriges åtta största städer kommer det att finnas arabiska som tillval, precis som spanska, franska och tyska. Skolor har börjat söka lärare i arabiska på allt fler ställen. Vi bekostar alltså med skattemedel, att vi ska lära oss deras språk, inte de vårt.

Arbetsförmedlingen

Varför inte kinesiska? En stor och stark ekonomi. När jag ville studera kinesiska på högskolan lades utbildningen ner p.g.a. ekonomiska skäl. Då hade vi mer pengar än nu, men nu har vi pengar till arabiska.

Lärare

Varför bygger araber inga flygplan? (från 2010)

Malmö känns som ett arabland, men Pettersson misstänker att bidragen känns som svenska…

 

23 thoughts on “Varför ska vi lära oss arabiska?

 1. Det borde vara olagligt i Sverige att lära sig arabiska. Hur som helst så är Engelska och Spanska ett mer utbrett språk.

 2. Det borde finnas forskare på sharialagen som motvikt mot genusforskarna på universiteten. Eller allra bäst – förbjud båda.

 3. Det är väl jättebra om folk lär sig arabiska, så att de förstår vad som sägs om dem på detta språk… gynnar nog SD misstänker jag.

 4. Hurså? Varför ska vi lära oss arabiska ?
  Det ser ut som om man saknar både allmänbildande kunskaper och manér. Det är bonton att lära sig språket. Hur annars ska man inkluderas i den moskéjanska high society ? Och konverteringen till islam kommer av sig själv, vare sig man vill eller inte vill.

  Where there is a will, there is a way.

 5. När jag söker efter en boktitel eller författare i bibliotekskatalogen kommer numera titeln på Arabiska. Köps alltfler böcker in på arabiska, istället för andra språk? Detta hände inte för ett par år sedan. Är det någon mer än jag som noterat detta?

 6. Bidragen, är den viktigare frågan. Vem ska vi ge dina och mina skattepengar till i form av bidrag. Löfven säger att vi kommer få tillbaka bidragen till flyktingarna i framtiden, fast det inte finns någon forskning som visar det. Tvärtom, finns det mycket forskning som visar att det inte har hänt att flyktinginvandring varit lönsam. Tänk om mellanstadiejournalisterna på SVT kunde fråga Löfven var han hittar stöd för det antagandet?
  Nåväl, när vår statsminister ljuger oss rätt i ansiktet, kan vi låta bli att ge hans parti ansvarsfrihet?
  Vi kanske i framtiden kan villkora statsbudgetförslag med röstsedel? Eller vad ska man göra när den ena efter den andra politikern ljuger?

 7. Allahu Akbar behövs det väl ingen skattefinansierad utbildning för att lära folk att säga? Det övriga lär man sig snabbt och enkelt genom att uppsöka närmaste grisbonde och studera grisarnas grymtande läten. (hemligheten bakom deras stora aversion emot detta djur).

 8. När man växt upp i och upplevt ett homogent kristet och tryggt Sverige och nu snart jobbat och betalat skatt i drygt 45 år och ser vad som hänt med Folkhemmet de sista dryga 35 åren så är en flytt efter pension till ett annat land icke mångkulturellt sådant utan tvekan ett alternativ !

  • Jag säger detsamma.Jag har betalat skatt nu i 50 år och ser vart vi är på väg.Och jag ska inte finansiera min egen undergång har jag tänkt.Jag flyttar till Portugal i juli och återvänder inte förrän den dan SD styr landet och har fått det på fötter igen.

 9. Det var längesedan som jag var ung, dock när jag reste i världen den civiliserade delen så fick jag och mina vänner alltid höra att när vi talade svenska så lät det som att vi sjöng.
  Nu låter inte svenska så längre, det låter ofta fult men inte lika fult som arabiska.

 10. Därför att detta språk inom kort är det officiella språket i Sverige !
  Bara gilla läget eller flytta.

  • Det är ok om du väljer att ge upp… Jag väljer att uppmana folk att öppna ögonen genom att tala klar språk om vad som händer i Sverige., Jag pratar dagligen om islam och migration. Har lyckats få många att intressera sig för att läsa alternativa media och inte bara lyssna på mig men söka sanningen om verkligheten…
   Avslutar alltid med att säga : det ända sättet att hitta lösning till problemet är att byta till en regering som tillåter oss att tala just om problemet och lösning.

Kommentera