Varför talas det inte om Sentios partibarometer i Sverige?


VALET 2018. Det är den norska tidningen Dagens Näringsliv som ställer frågan i rubriken, efter att Sverigedemokraterna blivit klart största parti i Sentio Research partibarometer.

SD får 26,1 procent i Sentios junimätning, medan Socialdemokraterna och Moderaterna befinner sig i kris med 21,7 respektive 17,1 procent.

”Jag blir inte förvånad om Sverigedemokraterna får upp till 35 procent  vid valet i september”, säger immigrationsforskare Joakim Ruist vid Göteborgs universitet. Ruist presenterade nyligen en undersökning som visade att varje asylinvandrare i snitt kostade 74.000 kronor om året under sin livstid.

Sentio Research är ett norskt forskningsinstitut som grundades 1997, med huvudkontor i Trondheim. Sentio har i många år gjort omröstningar i Sverige.

Arve Østgaard, seniorrådgivare och medgrundare av Sentio, har en enkel förklaring till Sentios skillnaden i mätresultat jämfört med andra mätningar.

– Våra mätningar är webbaserade, så människor svarar ärligt. SD är inte rumsrent i Sverige, så människor vågar inte svara ärligt när de tillfrågas. Samma sak hände med Trump i USA, säger Østgaard.

Østgaard säger att det är därför SD alltid ligger högre och mer korrekt på Sentios mätningar. Sentio var det institut som låg närmast SD:s valresultat vid de två senaste valen 2010 och 2014.

Dock finns det knappast någon i Sverige som vill prata om Sentios undersökningar, varken politiker eller den ”seriösa” pressen.

”Det är helt paranoid och vi anklagas för att vara köpta och betalda. Debattklimatet i Sverige är extremt extremt och det är SD mot resten, säger Østgaard.

Han betonar att Sentio driver mätningar på samma sätt i 22 länder, och att det endast är i Sverige som mätningarna ses som tvivelaktiga.

”I Sverige har det länge varit så att om du pratar om invandring, stämplas du automatiskt som en Sverigedemokrat. Det är helt ko-ko, och vi är givetvis varken köpta eller betalda, säger Østgaard.

-Pettersson är konservativ nationalist och min grundinställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. Dock är jag demokrat för att alternativen till demokrati är sämre liksom alternativen till nationalstaten.

Sverigedemokraterna har en potential som inget annat parti i Sverige i dag att faktiskt stå för demokrati, i bemärkelsen att lyssna på väljare och partimedlemmar och anpassa sig efter dessas, snarare än journalistkårens, åsikter. Tyvärr är SD alldeles för toppstyrt och har gjort sig av med mycket duktigt folk på vägen medan en och annan skitstövel fortfarande sitter kvar.

Den svenska partidemokratin är på tillbakagång, och SD är det enda undantaget från regeln, och har chansen till en framgångssaga som en gång socialdemokraterna framför sig.

SD kan bli det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker, och det borde ge ge stora valframgångar…

En del politiker, journalister och andra debattörer, till höger och vänster, som menar att det är ”bristande integrationspolitik” som är problemet.

Integrationen är direkt kopplad till volym och volymen är fortfarande alldeles för hög. Självklart ger en skolklass med två invandrarelever oerhört mycket bättre integrationsmöjligheter än klassen med 30 invandrarelever.

Det är svårt att veta vilken grupp som ljuger mest. Journalisterna som jagar ”rasister” och friserar verkligheten, Alliansen som låtsas att allt blir bra om vi sänker ingångslönerna, precis som lönen spelar någon roll när man ska anställa en analfabet som vägrar samarbeta med personer av motsatt kön eller de röd-gröna som säger att allt blir bra om alla ”vita” män tar på sig en kollektiv skuld…

Marika Formgren har skrivit mycket klokt om detta på sin blogg…


26 responses to “Varför talas det inte om Sentios partibarometer i Sverige?

 • Krister

  På 90-talet var min mamma avdelningschef på Postgirot. De hade en utlänning på avdelningen och han vägrade lyssna pp mamma gör att hon var kvinna så en manlig chef fick agera mellanhand.
  Tror inte situationen för kvinnliga chefer blivit bättre idag.

  Gilla

 • Tony

  Ja debattklimatet i Sverige kan väl närmast beskrivas som ko ko
  ding dong, eller alla hästarna är inte i stallet bland PK Maffian.

  Gilla

 • Grune

  Felet med andra institut är att dom frågar bara en ytterst liten del av befolkningen, medans Sentio går ut på webben och frågar många fler.
  Därför blir deras trovärdighet mycket större och säkrare.,

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Har själv blivit uppringd av ett av de stora opinionsinstituten
  som journalisterna hänvisar till.

  Förvånades över sättet hur det går till: Blir uppringd av en helt
  främmande människa som presenenterade sig för att vara en
  representant för opinionsinstitutet.

  På fullaste allvar vill denna helt främmande människa ha reda
  på mina politiska åsikter över telefon: Vad är det för naiva
  människor som svarar på opinionsundersökningar över
  telefon till en helt okänd människa?

  Inte så konstigt att skillnaden mellan de olika opinions-
  företagen är markant när naiva människor färgar en del
  av opinionsundersökningarna.

  Gilla

  • Krister

   Min pappa blev uppringd flera gånger under några år för kanske 10 år sedan. Han gav dem alltid samma svar. Hur vet jag vem du är? Vill du ha svar från mig får du skicka en blankett.

   Gilla

 • Trump jr

  Frågan den överväldigande majoriteten PK troll i media och politiken bör fundera över är vad de ska göra efter valet? Vilket dilemma. Kategorin ”lojala marxister med rätt partibok, söker arbete” lär knappast bli kioskvältare eller något framtidsyrke.

  En och annan funderar nog också om de ska vända börja ”tala sanning” så att det finns en liten chans att de INTE åker ut snabbare än badvattnet, när det kommer en ny sheriff till landet. Badkaret ska skrubbas helt rent från tidigare skit..

  Gilla

 • nosferatu

  Varken Sentios eller Yougovs redovisas i de stora medierna. Oseriöst med webbundersökningar säger de stora medierna. Då spelar det ingen roll att Sentio och Yougov prickat SD:s siffror allra närmast både 2010 och 2014.

  Gilla

 • Argus

  Det rapporteras att förråden av Sobril är slut och för att inte behöva inhägna varenda bro i Stockholm har man ur folhälsosynpunkt beslutat att lägga locket på.

  Gilla

 • Torleif

  ”Sentio Research är ett norskt forskningsinstitut…” Svensk media kanske hatar norrmän och därmed vägrar rapportera?

  Gilla

  • Lena

   Fantastiskt 1000-tals människor som samlades .

   Vet inte hur många 1000-tals…..

   Gilla

  • Argus

   Lite ”roligt” är det. Vi har å ena sidan en kommunist, marxist och terrorist som blir dömd till fängelse och å andra sidan en person som förespråkar yttrandefrihet, och döms till fängelse. Vem tror ni att ”den allmänna opinionen” stöder?

   Den ena gjorde man kamplåtar om, den andra tiger man ihjäl.

   Gilla

 • Lena

  Blir SD största partiet vid valet 2018, om det som sägs av folk runtomkring,
  ja då blir svaret JA !
  https://anthropocene.live/2018/06/04/blir-sd-landets-storsta-parti-den-9-sept-del-3/?wref=pil

  Gilla

 • Peter Kostin

  Gjordes den här ,ätningen före eller efter afghanomröstningen

  Gilla

 • verklighetochsanning

  Det är naturligtvis obehagligt för ljugarpacket att det går bra för SD. Då slår man mot budbäraren

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Här finns Sentio med. Finns på valdigitals sammanställning.

  Dela länken nedan till fler. Så får människor både vetskap och se de olika undersökningarna.

  https://val.digital/

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Tänk, en gång var svensken ökänd på slagfälten runt om i världen för sitt mod och sin brutalitet!

  Idag vågar han inte säga vem han ska rösta på i valet!

  Gilla

 • age

  —- och varför talar ingen om tidernas största landsförräderi mot Sverige?

  Att socialdemokraterna för nästan 20 årsedan, 1999 skrev kontrakt med Muslimska Brödraskapet om att hjälpa till att islamisera Sverige?

  Har der varit hemligt?
  Vem har kännt till förräderiet?
  Vem/vilka ska ställas ansvariga?
  Vem anmäler ett landsförräderi? (SÄPO?)
  Vem utreder ett landsförräderi?
  Processen pågår – och accelererar!
  Kan S backa ur?
  Vilka krafter ligger bakom?
  Känner EU till förräderiet?

  SÄPO! Ni läser bloggen. Varför gör ni inget?
  Är ni involverade, köpta, hotade, ointresserade?

  Vi väntar ett svar!

  Gilla

 • Last Call

  HERE, IN SHARP CONTRAST !

  Gilla

 • Last Call

  OT ! Newspapers, broadcasters,TV-channels all over the world, including Swedish mass media, are covering the great sport event: Romanian Simona Halep (26 years old), has won her first Grand Slam after beating the American Sloane Stephens (25 y.o.) by 3–6, 6–4, 6–1. Simona is going to get no less than 2 (two) million EUR for that.
  This honourable blog did not even mention that she’d been first in WTA Rankings for some time now.. Never – ever !
  Thanks, Pettersson !! Don’t choke on your potatoes – if you are eating this very moment. You cannot blame me for that. And least of all Romania – this country of gypsies !!!
  I’m exceedingly, excessively, infinitely, tremendously, immensely, amazingly, unreasonably, incredibly proud !!! Somebody up there loves us.

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Löven MP: Sverige klarar sig inte utan MP.
  Helt rätt!!!.Utan MP stannar Sveriges totala
  Kollaps upp. Fortsatt vanstyre med MP
  Påskyndar rikets förfall. Arma land

  Gilla

 • ossie

  Sentio är alldeles för nära sanningen därför så är det tyst i svensk ljug o hatmedia.

  Gilla

 • Pommern999

  Tror många journalister blir arbetslösa efter valet

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: