Stäng

Italien: ”Festen är slut” för illegala migranter

av Soeren Kern • 7 juni, 2018

 • En uppskattad siffra på 700 000 migranter har kommit till Italien under de senaste fem åren – International Organization for Migration (IOM).

 • ”Det finns inte tillräckligt många bostäder eller jobb åt italienarna, för att inte tala om halva den afrikanska kontinenten.” –Matteo Salvini, inrikesminister, Italien.
 • Denna lag [artikel 19 i EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna] hindrar Italien och andra EU-medlemmar från att deportera migranter till de flesta länderna i den muslimska världen.

Italiens nya inrikesminister, Matteo Salvini, har lovat att minska biståndskapitalet för migranter och att deportera de som befinner sig i landet olagligt.

”Öppna dörrar i Italien för rätt personer och en enkelbiljett härifrån för de som kommer hit för att skapa trubbel och tro att vi kommer försörja dem”, sa Salvini i regionen Lombardiet, hem till en fjärdedel av den totala utländska befolkningen i Italien. ”En av våra topprioriteringar kommer vara deportering”.

Salvini, partiledare för nationalistiska Lega Nord bildade en ny koalitionsregering med populistiska Femstjärnerörelsen (M5S) den 1 juni. Regeringens program, som beskrivs i en handlingsplan på 39 sidor, lovar att slå till mot illegal invandring och deportera upp till 500 000 odokumenterade migranter.

Läs vidare

18 reaktioner på “Italien: ”Festen är slut” för illegala migranter

 1. Det liberala Gatestone Institute, som publicerat ursprungsartikeln har, på vanligt liberalt manér, grumlat till bilden, så att ingen skulle kunna se någon lösning på flyktingproblemet från Afrika och Mellanöstern.

  Flyktingproblemet är utomordentligt enkelt att lösa, bara man har modet att göra det som behövs:

  1. Flyktingarna, som tagit sig till Europa, måste – samtliga! – placeras i flyktingläger, utan möjlighet att ta sig ut. Samtidigt gör man en stor satsning på flyktingläger i Mellanöstern och Norra Afrika, så att standarden där blir drägligare. Motivationen för flyktingarna att ta sig till Europa blir därmed minimal, eftersom ingenting i deras ekonomiska situation skulle förbättras av att de tar sig till Europa. Strömmarna till Europa skulle därmed minska betydligt.

  2. Flyktingsmugglare skulle omedelbart fängslas, deras båtar beslagtas eller förstöras och de skulle dömas till många års fängelse. Ganska snart skulle det inte finnas några smugglare kvar att transportera folk.

  3. Ge bidrag till de flyktingar, som frivilligt återvänder till sitt land. Det skjuts fler per 1000 invånare i Tensta, Rosengård, Hammarkullen och andra svenska invandrargetton än i något land i MENA-länderna. Därför skulle nog många invandrare överväga att hellre ta emot bidrag för hemfärd.

  4. Flyktingar, som uppför sig illa, sätts i särskilda flyktingläger och deporteras snarast från Europa.

  Simsalabim! Problemet löst, utan våld.

  De flyktingar, som uppför sig väl i lägren och som har kvalifikationer, som värdlandet har behov av, kan, efter noggrant övervägande, erbjudas möjlighet att slippa ur lägren. Så var det, när mina svärföräldrar flydde från kommunismen i Östeuropa. Inom 3 månader hade de arbete och försörjde sig själva och sina barn. Längre tog det inte för dem att hjälpligt lära sig svenska, trots att de också kom från ett land med ett mycket annorlunda språk (slovakiska).

  Allt tjafs, som Gatestone och andra liberala tramspellar söker komplicera till det med, har endast ett syfte: Förstöra Europas nationalstater för evigt.

 2. De vill troligtvis norrut ingen tvekan om det,nu återstår i princip en enda väg och den är genom Frankrike…….kommer Macron att stoppa den ?

 3. Italien med 60 miljoner invånare. Dela 700 000 med 6, det blir ca 117 tusen. Till Sverige kom 165 tusen lycksökare 2015. Alltså, Italien tar på fem år emot färre bl@ttar per person än dårhuset Sverige på ett enda år.
  …och värst av allt det bara fortsätter och fortsätter. Men folk börjar nu bli förbannade på allvar.

 4. Idag finns en artikel på den engelska sidan. El Pais.se. Där är en redogörelse för hur flottarna kommer till Spanien. Läs den! Samma situation som i Italien. De hålls i 72 timmar och släpps nu vind för våg. Spanien har ledsnat, folket har ledsnat. Varje dag redovisas antal på nyheterna. De kommer snart till Sverige för ingen vill ha dem mer än några batikhäxor. Det är ovärdigt för alla. Alla är förlorare

 5. Mördaren och terroristen Akilov dömdes i Tingsrätten till livstids vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell, rättegången kostade inte gratis skattepengar i form av advokatarvoden och annat och nu ska svenska skattebetalare under lång tid stå för notan av en dyr hotellvistelse !
  A fick som han ville, stanna i Sverige och bli väl omhändertagen på alla sätt och vis tveksamt om det blir en överklagan till Hovrätten då finns ju en liten risk att A får straffet sänkt eller blir frigiven och då får han ju inte åtnjuta all den hotellservice som nu väntar innanför murarna.
  Varför inte utvisning direkt på livstid det skulle spara många fina svenska skattekronor.
  Något skadestånd lär inte betalas av mördaren har brottsoffren tur så får skadestånd från annat håll men det är ingen garanti och varför ska brottsoffer som i Sverige inte är värda någonting och totalt föraktas av makteliten ha ersättning ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: