Akilov döms till livstids fängelse för terroristbrott

TERRORISM. Rakhmat Akilov döms till livstids fängelse och utvisning för terroristbrott efter dådet på Drottninggatan, meddelar Stockholms tingsrätt.

Akilov döms för fem mord. Han döms även för försök till terroristbrott genom 119 fall av försök till mord, samt 24 fall av framkallande av fara för annan. Skadestånd har dömts ut till över 100 brottsoffer.

Akilov har erkänt att det var han som körde lastbilen och dödade fem personer på Drottninggatan den 7 april förra året. Han stod åtalad för terroristbrott, försök till terroristbrott, mord och mordförsök, alternativt framkallande av fara för totalt 144 personer.

Pressmeddelande från Stockholms tingsrätt

Akilov är medborgare i Uzbekistan och hade sökt asyl i Sverige i november 2014 men fått avslag, även efter överklagan. Han hade då avvikit och var därför sedan 27 februari 2017 efterlyst i Sverige.

Han verkar för övrigt mer än lovligt tokig, även för att vara en islamist. Akilov har erkänt att han mördade fem människor och skadade många men är besviken på att han fick livstid!!!

-Pettersson säger att Akilov är en av många illegala invandrare som regeringen inte lyckats eller haft vilja att skicka hem.

Det vore dessutom bra om regeringen ordnar så Akilov får avtjäna sitt straff hemma, givetvis av humanitära skäl…

Om Akilov på bloggen…

38 thoughts on “Akilov döms till livstids fängelse för terroristbrott

  1. God afton, alla sinnesnärvarande!
    Parentetiskt kan tilläggas att då man aningen motvilligt får för sig att studera vad den klassiska signaturen Mia åstadkommit, kan man näppeligen undgå att spekulera över hur många av de tveksamma väljare som sökt sig till Petterssons hon troligtvis lyckats övertyga att rösta på SD.

    Hennes förnumstiga försök att få den folkliga oppositionen att ta reson med hjälp av socialdemokratins klichébemängda påpekanden, borde räta ut alla eventuella frågetecken och guida den irrande rakt i den förträfflige Åkessons faderliga famn.
    Andreas 🙂

  2. Som sagt livstid är livstid !
    Idag får den dömde efter ett antal avtjänade år söka om ett tidsbestämt straff, förr kunde livstidsdömda efter 8 år söka nåd hos kungen sedermera regeringen men numera handhar Örebro Tingsrätt ansökningar om tidsbestämt straff.
    Nu sitter sällan eller aldrig någon inne hela livet av olika anledningar men skulle i praktiken kunna göra det, var inte så länge sedan som en livstidsdömd fick tidsbestämt straff och frigavs efter 34 år från kåken på grund ålderdom 80+ så det där med 16 år är inget som gäller generellt.

  3. Det är en liten motsättning i straffet. Livstids fängelse och utvisning? Ska han utvisas när han är död, eller ska han få fångelse på livstid i ett annat land?

  4. Då överförs han till ”bunkern”,
    Nu börjar hans privilegier att gå på gym och styrketräna,
    med avbrott för bönestunder och bli serverad halal-mat, läkarundersökning och nya tänder, om han önskar blir det koran-studier med mullan på Hall som tackar för utfört dåd.

    • Stämner bra, så blir det för A på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !

  5. Han är ett offer i många svenskars ögon, och vi är bovarna.
    Våra tankar och åsikter är mycket värre än hans gärning anser man i egohumanisternas kretsar.
    Den blivande knodden hos Coop.

  6. FRÅGAN ÄR :
    Denna sk. komiker som sägs bidrog genom svart arbetskraft (pengar), till denna nu dömda terroristen ……ska inte komikern och hans släktingar utredas och ev. dömas, då de bidrog och ökade möjligheten till detta sjuka brott ?
    Man kan inte ansvara för vad andra gör med pengarna….men….visste komikern om vad för sjuka planer denna sinnessjuka terrorist hade!?
    I min värld….är du med och bidrar till terrorverksamhet, så ska du utredas och dömas som delaktig som terrorist.

    • Om en arbetsgivare ska ställas till svars för vad en anställd gör efter avslutad jobbanställning blir han nog inte så pigg att anställa någon i första taget.
      Till och med arbetsgivarens släktingar ska räknas in, enligt dig och
      utredas och dömas som delaktig som terrorist.

      Jag tror inte rättsväsendet håller med dig.

      • Mia, Mia

        Om du ger en kniv till en dåre, och han säger till dig innan du ger honom kniven:
        Jag önskar och vill ha en kniv, så jag kan gå och hugga alla otrogna !

        FRÅGA: Är du inte delaktig i brottet, då du underlättade för dåren att utföra brottet, eller anser du dig helt oskyldig, då inte höll i kniven ?

        Stalin och Hitler beordrade många människors lidande och död, ÄR DE DÅ OSKYLDIGA, DÅ DE INTE UTFÖRDE SJÄLVA DÅDEN !?
        Om Mia rycker att de är skyldiga 😳 !?
        Ska då inte de som var delaktiga i detta ( om de visste sanningen ) då dömas som delaktiga, då de bidrog till att göra detta möjligt ?

        Mia…. det finns goda människor och onda människor ( och några mitt i ) …alla är inte goda !
        Det finns förståndiga…. och inte full så förståndiga….se på besluten som tas gällande de 9000 desertörerna !
        Följer det beslutet LAGEN, följer det FÖRSTÅND !

  7. Bör inte Akilov betraktas som ett flyktingbarn och få en ny chans om han studerar?

    • Slänga nyckeln, så får man inte göra i det humana och de kriminellas paradis Sverige, däremot belönas brottslingarna och släpps ut efter 2/3 av s.k strafftiden på hotellet för gott uppförande som det så fint heter numera !
      2/3 gäller ej livstidsstraff, där gäller efter ett antal år på hotellet en ansökan om tidsbestämt straff vilket konstigt nog i dagens svenska liberala tjuvsamhälle inte är helt enkelt att få.

  8. An impossible thought: confine Akilov and Brejvik in the same cell built deep underground with steel doors and enough bread and water for a couple of years. Then forget about the two beasts.

      • Det räcker med utvisning på livstid för Özz och hans släktingar. Och skadestånd till de drabbade, ca 20 miljoner.

    • För offren och deras anhöriga så är resten av deras liv ett livstids straff………..

      • Dumt formulerat av mig ”offrens liv” finns sorgligt nog inte mer, menar såklart deras anhöriga.

  9. Vad är den totala kostnaden för Akilov, räcker det med en miljard?
    Räkna in två månader rättegång, tolkar, advokater, domare, skadestånd, 18 år i ”bunkern”, mat, kläder, sjukvård, lastbilen, skadorna på Drottninggatan, skadorna på Åhléns.
    Har lilla Sverige råd med detta?
    Lägg därtill IKEA-mördaren, Playa-skandalen, Södertälje-rättegången.

    ”Va fan får skattebetalarna för pengarna”?

    En kort enkel rättegång dagen efter brottet och ut med dom som inte hör hit, tolk får de själv skaffa om de vill.

    Vi borde istället lägga våra pengar på alla nedlagda ärenden.

  10. AFA, EXPO, Mathias, Dror o sina kommunistpolare kommer demonstrera och kräva frisläppande, ” detta är en rasistisk dom” SD ligger bakom, hävdar man sjungande Internationalen.

  11. Fanskapet borde rådbråkats offentligt. Nu skall kräket istället bli omhuldad och försörjd av oss skattebetalare till döddagar. Kräket har med all säkerhet gjort det här medvetet.

  12. Kan trösta alla mångkulturälskare och vänner av terrorister och övriga brottslingar att mördaren A kommer att bli mycket väl omhändertagen och få högklassig vård dygnet runt på något av Kriminalvårdens fina och välservade hotell !
    Som fångvaktare nu i 35 år så vet man hur dagens patetiska och ynkliga lekstuga innanför murarna fungerar.
    Snart September och ödesval för Sveriges framtid, blir definitivt en röst på AFS.

    • Jag och några andra gamla tanter satt på en middag nyligen och skämtade om vad vi skulle begå för brott för att få hamna i fängelse. Bättre mat etc än på äldreboenden.

      • Går inte att jämföra, åldringsvården kan inte ens i sin vildaste fantasi tänka sig vilken mat och service de kriminella parasiterna får på Kriminalvårdens fina fullservade hotell !

  13. ”Livstid och utvisning”.
    Som lik då?
    Konstigt det där med uttrycket livstid. Betyder upp till 16 års fängelse!
    Och vaddå utvisning? Han var ju redan utvisad. Så blir det ett nytt dåd om ca 16 år eller mindre??

    • Livstid är faktiskt livstid, däremot kan ju som väl alla nog vet fången efter ett antal år ansöka om att få straffet tidsbestämt vilket görs vid Örebro Tingsrätt.
      Att få tidsbestämt s.k straff är i dagens liberala och kriminellt vänliga Sverige är konstigt nog inte helt enkelt och när det gäller denna terrorist och mördare så är nog chansen till ett tidsbestämt straff framöver förmodligen mycket liten, A lär kosta svenska skattebetalare mycket under många år.

    • Tja, vi får hoppas att det blir fängelse livet ut OCH därefter utvisning i en urna.

      • Eller kanske ännu hellre, ett halt duschgolv eller slipad tandborste i anstalten, så blir det urna och utvisning snabbare.

Kommentera