Stäng

USAs nya ambassadör i Tyskland

Den av Trump utsedde ambassadören Richard Grenell nämnde i sammanhang med sitt tillträde att han ville stärka de konservativa krafterna i Europa.

Inte minst i Tyskland blev det ett ramaskri. Det hade det antagligen inte blivit om han hade sagt att han ville stärka ”tyskfientliga” Merkel.

Annars har ju en utpräglad ”Willkommenskultur” (välkomnadskultur resp. öppna era hjärtan kultur) etablerats i Tyskland men den verkar inte gälla alla:

usa_ambassador

P.S.

U.S ambassador in Berlin, Richard Grenell, made headlines in Europe after an interview with right-wing media platform Breitbart news in which he made clear that to use his position in Berlin to “empower anti-establishment far-right forces throughout Europe”:

https://www.neweurope.eu/article/us-ambassador-germany-wants-empower-europes-conservatives/

2 reaktioner på “USAs nya ambassadör i Tyskland

  1. Richard Grenell är öppet homosexuell. Det borde göra honom till vänsterns favoritkille även om han är vit och konservativ. Herrejävlar vad The Donald trollar alla motståndare, allt ifrån socialisterna i USA via socialisterna i Europa till socialisterna i Asien. Det märks att han är strateg och van att förhandla. Motståndarna har inte upplevt maken till president sedan Reagan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: