USAs nya ambassadör i Tyskland


Den av Trump utsedde ambassadören Richard Grenell nämnde i sammanhang med sitt tillträde att han ville stärka de konservativa krafterna i Europa.

Inte minst i Tyskland blev det ett ramaskri. Det hade det antagligen inte blivit om han hade sagt att han ville stärka ”tyskfientliga” Merkel.

Annars har ju en utpräglad ”Willkommenskultur” (välkomnadskultur resp. öppna era hjärtan kultur) etablerats i Tyskland men den verkar inte gälla alla:

usa_ambassador

P.S.

U.S ambassador in Berlin, Richard Grenell, made headlines in Europe after an interview with right-wing media platform Breitbart news in which he made clear that to use his position in Berlin to “empower anti-establishment far-right forces throughout Europe”:

https://www.neweurope.eu/article/us-ambassador-germany-wants-empower-europes-conservatives/


2 responses to “USAs nya ambassadör i Tyskland

  • Kurt

    Han ha redan börjad pudla i dag i Tyskland, enligt Tyska nyheterna

    Gilla

  • Argus

    Richard Grenell är öppet homosexuell. Det borde göra honom till vänsterns favoritkille även om han är vit och konservativ. Herrejävlar vad The Donald trollar alla motståndare, allt ifrån socialisterna i USA via socialisterna i Europa till socialisterna i Asien. Det märks att han är strateg och van att förhandla. Motståndarna har inte upplevt maken till president sedan Reagan.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: