Stäng

SVT hyllar kriminell djurplågare som anmäler oskyldiga människor för sina åsikter

YTTRANDEFRIHET. I måndags publicerade SVT en okritiskt artikel som hyllar Tomas Åberg och hans projekt Näthatsgranskaren. Den statliga tv:en glömde dock bort att nämna att ytterst få av de som anmälningarna för hets mot folkgrupp som Åberg och Näthatsgranskaren lämnar in leder till åtal utan närmast kan betraktas som okynnesanmälningar och extraarbete för en redan överbelastad poliskår. 

Reportern bakom reportaget, Philip Naskret, har tidigare arbetat för den syndikalistiska tidningen Arbetaren, och inte som vi skrev tidigare samtidigt som han arbetatde åt SVT, vilket påpekats av Daniel Rundqvist, redaktionschef, SVT Nyheter Jönköping och vi rättat. Missförståndet berodde på att tidningen arbetaren återpublicerat en gammal artikel. 

SVT uppger att Näthatsgruppen gjort 850 polisanmälningar sedan starten ifjol, men ingen information om hur många av dem som gått till åtal finns att tillgå. Det ställs inga kritiska frågor till Tomas Åberg i reportaget. Alla uppgifter om gruppens verksamhet som kan anses vara besvärande för Åberg lyser med sin frånvaro.

SVT nämner heller inte att Tomas Åberg är dömd för grovt djurplågeri och har hållit sig undan för att undvika delgivning.

Den negativa uppmärksamheten från alernativmedia kring Tomas Åberg har ledde till att Aftonbladet i tysthet plockade bort honom från nomineringen som ”Svensk hjälte”. Sedan dess har Åberg hamnat i medieskugga tills han nyligen blev uppmärksammad igen när journalisten Jan Sjunnesson kallades till förhör till följd av hans anmälan mot honom. Anmälan gällde en satirisk bild på två boktitlar till bokmässan i Göteborg som Sjunnesson delat på sin Facebook för drygt ett år sedan.

TIDIGARE 2018-03-09. Tomas, 43, har anmält 670 oskyldiga människor som nättroll för deras åsikters skull

NÄTHAT. ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg, 43, framställs i en stort uppslagen artikel i Aftonbladet som ”nättrollens värsta mardröm”. Han har massanmält 750 personer som skrivit invandringskritiskt på nätet till polisen.

Åberg, som tidigare hette Bergström, har dock ett mörkt förflutet som djurplågare och belades med djurhållningsförbud efter att på sin gård i Närke låtit ett flertal jakar svälta ihjäl. Detta tycks inte bekymra Agria Djurförsäkring som är en av huvudsponsorerna bakom initiativet ”Svenska hjältar” där Åberg hyllas.

I dagsläget utgörs Näthatsgranskarna av ett 15-tal personer, bestående av bland annat poliser, systemutvecklare, lektorer, jurister och samhällsvetare. Hittills har nätverket anmält ungefär 750 personer. 14 procent av de har gått vidare till åtal och ungefär sju procent till fällande dom. Det betyder alltså att Nätahatsgranskaren har fått runt 80 personer dömda.

Näthatsgranskaren, Tomas Åberg, säger sig ingå i ett forskningsprojekt. Något sådant forskningsprojekt finns dock inte, visar uppgifter från Linköpings universitet. Herr Åberg har alltså skaffat sig bidragspengar på falska grunder och fortsätter därmed sin kriminella gärning. Läs mer på Katerina Magasin.

-Pettersson konstaterar med hjälp av Åbergs och Aftonbladets uppgifter att Näthatsgranskarna med hjälp av statsbidrag som de myglat till sig anmält 670 oskyldiga människor för deras åsikters skull.

Detta i sin tur tar enorma krafter från det rättsväsende som inte har resurser att utreda grova våldtäkter och gruppvåldtäkter, och dessa personer tycker Aftonbladet ska hyllas i Svenska hjältar…

 

13 reaktioner på “SVT hyllar kriminell djurplågare som anmäler oskyldiga människor för sina åsikter

 1. Denne man är en av dom största svin som finns i Sverige just nu.En sadist som verkar tycka om att också plåga pensionärer.

 2. Som vanligt bryter SVT mot public service avtalet ingen bryr sig. Och detta ska vi tvingas betala på skattseden. Men Östtyska folket fick ju finansiera Stasis alla verksamheter så likheten är slående.

 3. Staten bygger upp ett stasi genom ombud. Man privatiserar helt enkelt åsiktspolisens verksamhet genom att ge bidrag från olika allmänna organisationer.

 4. I förrgår saligförklarades Näthatsgranskaren, i går Fredrik Virtanen, vem i morgon? Säkert någon med kontakter till SVT från Södermalm.

 5. Så det är angiveri att ge information om illegala invandrare som skadar samhället, men det är korrekt att sätta dit folk för sina sunda åsikter…

 6. Hela hanteringen verkar vara en enda ond soppa av hat mot det fria ordet. Man kan misstänka att alla anmälningarna, som inte lett till någonting är en dimridå för att ta fokus och resurser från verkliga fall. Det är också en form av systematisk åsiktsregistrering, vilket är olagligt. Jag såg även uppdrag granskning i går om Fredrik Virtanen och #metoo. Det var en bra djupdykning av UG. De visade hur tidningar mer eller mindre körde drevet på falska uppgifter antagligen för att försäkra sig att de står på rätt sida av #metoo ( den politiska korrektheten ) och hur långt de kan gå. Det är inte klokt hur man är beredda att offra människor.

 7. Men en sketen djurplågare hålls om ryggen av Hanna Stjärt på
  det alltid lika ensidiga SVT, som i sin falska reklam påstår att dom
  är neutrala och opolitiska.

 8. Alla diktaturer har åsiktspoliser sen att man anlitar denne rikskände djurplågare är märkligt.
  Men det är klart för att sätta dit oskyldiga människor är det en fördel med sadistiska drag.

 9. Människosläktet består av olika människor.
  Även ytterligheter är människor – om än svårt att acceptera.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: