Stäng

Polischef: borde omvandlas till ”70 kilo hundmat och en dykardräkt”

YTTRANDEFRIHET. En polischef som påstås ha spridit rasistiska och hatiska inlägg på Facebook kommer mannen nu att förhöras och delges misstanke om brott, skriver SvD.

– Utredningen har kommit till det läget att vi bedömer att han är skäligen misstänkt, säger åklagaren Martin Tidén.

I mars skrev SvD om en polischef i Västernorrland som under flera år skrivit rasistiska och hatiska kommentarer på Facebook. Mannen har bland annat skrivit att Rashid Musa, ordförande för Sveriges unga muslimer, borde omvandlas till ”70 kilo hundmat och en dykardräkt”.

Efter granskningen inledde åklagare Martin Tidén vid Särskilda åklagarkammaren en förundersökning om hets mot folkgrupp och olaga hot. Han har nu beslutat att polischefen ska förhöras och delges misstanke om brott.

– Det är för att utredningen har kommit till det läget att vi bedömer att han är skäligen misstänkt och då ska han delges misstanke och få möjligheten att kommentera det här och försvara sig, säger Martin Tidén.

-Pettersson håller med om att språket är grovt, men skulle gärna vilja veta vad polismannen upplevt i tjänsten när han träffat ”Mellanösternpacket”… 

30 reaktioner på “Polischef: borde omvandlas till ”70 kilo hundmat och en dykardräkt”

 1. Den vitsen läste jag redan för flera år sedan men hade glömt bort den. Den är fortfarande lika rolig. Blir jag åtalad för HMF bara för att jag garvade läppen av mig?

 2. Även om publicerat språkbruk påvisar viss avsaknad av akademiska kvaliteter, äger det med tanke på status presens ändock ett slags förekommande existensberättigande och så länge ingen enskild individ adresserats och utsatts för direkt hot, sorterar inläggen under rätten till fri åsiktsbildning och yttrandefrihet utövat inom den egna sociala plattformen.

  Det faktum att sociala media fyller en icke föraktlig funktion som säkerhetsventiler för kanalisering av uppdämd vrede och frustration där man kommunicerar med meningsfränder, skall också tas i beaktande.

  Önskar nämnde polischef erhålla några kamratligt sinnade råd gällande stilistisk finess och verbalt artilleri, skall han vara hjärtligt välkommen att höra av sig till undertecknad tillskyndare av den gamla goda scenkonstens adlade anakronismer och eleganta estetik.
  (Önskar han mig åt helvete, må även detta vara honom förlåtet.)
  Andreas 🙂

 3. Jag skall inte ge uttryck för mina tankar här.
  Men den 9 september kommer jag i praktisk handling lägga min röst på ett parti som står upp för svenska folket i första hand.

 4. Tror verkligen denne dumme åklagare att den stackars polismannen menade detta som ett genomförbar handling? I så fall är han dummare än en get. Hur skulle det i så fall kunna gå till rent praktiskt?
  Musa, – denne högst osympatiske (+hatiske+ ständigt kränkte) figur som efter terrorattentatet i Stockholm var jublande glad och twittrade ut följande; ”Vem var det som sa att måndagar var trista?” Dessutom är han själv ingen egen folkgrupp som redan påpekats här nedan. Terrorister är ingen folkgrupp…

  Humorlösa människor som inte förstår sig på ironi borde spärras in på obestämd tid. Ironi kan ofta fungera som en säkerhetsventil när trycket blir för högt, och är nog vanligt inom polisen. För inte många år sedan sedan (innan humor blev olagligt) var det nog den vanligaste humorformen.
  Tror att förmåga till att uppfatta satir/ironi har ganska mycket med IQ att göra, och som bekant har ju IQ-nivån rasat i Sverige de senaste åren (och tydligen så även inom Sveriges rättsväsen).
  Sofistikerade humorister som Mel Brooks, Tage Danielsson, Lorrygänget, John Cleese m.fl. skulle omöjligen kunnat vara verksamma idag.
  Dagens enda accepterade humorform tycks vara att, likt Özz Nöjen & Schyffert, prata skit om Sverige och svenskarna. Då skrattar hela publiken med sina påklistade PK-skratt, – likt programmerade robotar…

 5. Som hundmat och dykardräkt gör han i alla fall nytta. Om hunden ny tycker att det är gott.

 6. Man kan läsa att Kenneth Bergquist, polisområdeschef i Västernorrland, fattade i mars, efter SvD:s avslöjande, beslutet att anmäla polischefen till gruppen för skiljande- och disciplinärenden i regionen.
  Hans kollegor verkar också trötta på att lyssna på honom.

  Sådana poliser klarar vi oss utan, inget att försvara.

   1. Man kan inte ta bort ett helt parti men däremot olämpliga personer därifrån.
    Jimmie Åkesson har stor erfarenhet av det

   2. Vad bra då att det inte finns någon motsättning. Rösta bort sossarna ur regeringen och ersätt med SD, MED eller liknande så lär de se till att fler duktiga poliser stannar kvar i yrket och tränger undan den här idiotpolisen. Och så ser de till att bli av med (den säkert begripliga) orsaken till idiotens ilska också… win-win-win

   3. Ja där ser man skillnaderna mellan SD och Sossepartiet,
    I SD blir olämpliga personer utkastade, i Sossepartiet
    får dom en spark uppåt och blir Generaldirektörer.
    Eller hur Mia!?

  1. Mia.
   Vi klarar oss ännu bättre utan den religiösa organisationen och dess ledare ifråga och även utan sådana som dig.

   1. I debattforumet Pettersson får och kan åsikter från vänster till höger framföras alla accepteras självklart inte men de respekteras vilket är det viktigaste i en äkta demokrati !

   2. Visst, hon får skriva hur mycket hon vill.
    Sen att hon själv är så känslig när det gäller att bli nertummad är ju intressant.
    Folk som hon, vilka tar parti för utomstående makter i deras strävan efter makt i Sverige.

  2. Mia ! Snälla berätta vad som är bra eller görs bra i detta land just nu av styrande ! Vi har bland världens högsta skatter men allt från dagis ,skola,sjukhus , polis , bostäder går på knäna . Problem i skolor , bibliotek , sjukhus . Måste ha överfalls larm på många av dessa ställen . Sexuell mobbning , tafsande , våldtäkter , grupp våldtäkter , skjutningar , mord , hedersvåld och balkong flygningar , föräldrar skjutsar sina barn överallt för dom är oroliga för sina barn . Så snälla, säg vad som är bra ??? Det är ändå ett land som våra barn ska få ärva !!!

   1. På sådant svarar inte Mia, hon är upptagen med att
    idiotförklara Donald Trump .

   2. Oj, det var mycket negativt i Sverige som enligt uppgift från visst håll är ett av världens rikaste mest humana och solidariska länder i världen !
    Är det helt säkert att alla dessa uppräknade negativa saker i Sverige inte bara är Fake News från den hotande populistiska extremhögern där väl bland annat SD och nu även AFS enligt Expo och övrig extremvänster ingår ?

 7. Ja dagens politiskt korrekta och toppstyrda åklagare har verkligen fullt upp med att tysta infödda svenskars åsikter i dagens mångkulturella censurerade Sverige !

  1. Enligt Samtiden så ska nu Näthatsgranskaren och Expo granskas enligt den nya lagen GDPR. Något som är positivt om det görs på riktigt och inte avskrivs.

 8. Hur kan det räknas som hets mot folkgrupp ifall det är en
  person han har sagt det om? En person utgör väl inte en
  grupp??

  1. Jo i dårhuset Sverige räknas en person icke infödd svensk som grupp för att i alla lägen ska vara skyddade mot elaka påhopp från oss infödda s.k öppenhjärtliga svenskar !

 9. Måste vara ett helsike att vara polis och ha att göra med packet och sen vara tvungen att hålla god min och inte få säga vad man tycker om dessa svintyper som våra politiker håller om ryggen.

   1. Han är en riktig polis som säger vad han tycker.Vi har ytrandefrihet i Sverige. Själv tycker jag han skulle passa som statsminister !

 10. Silar mygg och sväljer kameler!
  Vi har verkligen ett rättsväsende som behöver omorganiseras!
  Vi har sån grov kriminalitet pga massimporten som rättsväsendet helt sonika ”lägger ned” pga begränsande resurser men sånt här ”småtjafs” finns det tid, resurser, pengar att ”utreda”!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: