Det här med böneutrop

Det är alltså den svenska polisen som ger tillstånd för moskéer att ha böneutrop. Klart att det leder till ett par funderingar.

Svenska kyrkan, den svenska vänstern, en rad journalister och politiker från vissa partier jublar förstås ikapp med Sveriges muslimer, men…

…att ovan nämnda grupper jämför böneutrop med kyrkklockor är förstås rent trams.

För det första har vi själva jämförelsen mellan böneutrop och klockringningar. Ett böneutrop är just en bön, ett förmedlande av en religiös åskådning som i det här fallet har sitt ursprung i Mellanöstern och inte i den världsdel vi lever i. En kyrkklocka som ringer förmedlar däremot ingen bön, utan är mer av en signal om något pågående eller stundande. Många förknippar klockornas ringning med gudstjänster, men klockorna kan också proklamera ett bröllop, en begravning eller som i min hemstad, också ett välkomnande av exempelvis sommaren. När sommaren stundar brukar ”Den blomstertid nu kommer” ljuda över stadens centrala delar och är något som förnöjer såväl invånare som turister. Historiskt sett har kyrkklockorna också varnat för något hotande, som att fienden kommer eller att elden satt stora delar av området i lågor.

Ett böneutrop är en bön.

Många som försvarar böneutropen försöker motivera dessa med att man störs lika mycket av en kyrkklocka som ringer. Visst ekar en kyrklocka över nejden lika mycket som ett böneutrop, men där stannar jämförelsen. Svenska orter, stora som små, är inte sällan uppbyggda kring kyrkor som stått där i hundratals år. Den första moskébyggnaden i Sverige (Nasir-moskén i Göteborg) stod klar så sent som 1976. En familj som väljer att flytta till en bostad i närheten av en kyrka, vet vad de får. En familj som valt att flytta till ett område och plötsligt har en moské med tillhörande böneutrop inpå knuten, har inte gjort det valet, utan påtvingats något man aldrig bett om.

Ett böneutrop är en bön.

En kyrka är en symbol för kristendomen som varit Sveriges ledande religion sedan slutet av 800-talet. Den sista folkräkningen när Sveriges medborgare tvingades uppge sin religionstillhörighet skedde 1930 och då uppgav 15 personer att de bekände sig till islam. Sverige är m.a.o. ett land som byggts upp med hjälp av kristna värderingar, inte muslimska.

Ett böneutrop är en bön.

Efter denna korta sammanfattning kommer vi till den intressanta frågan om varför en moské i Sverige ges tillstånd att ha böneutrop från högtalare som påverkar såväl muslimer som andra?

Att ansvariga politiker fegar ut och skjuter över ansvaret på polisen, måste bero på den allt större väljargrupp som muslimer utgör. Säger man från politisk håll nej, riskerar man att förlora de hundratusentals röster som muslimska väljare står för och säger man ja riskerar man att förlora hundratusentals röster från de som ogillar böneutropen. Den sistnämnda gruppen utgör hela 60 procent av befolkningen. Bättre då att som politiker lämna över ansvaret till en myndighet så slipper man själv och det parti man företräder hamna i fokus.

Polisen som då får ta beslutet tackar givetvis för ynnesten att tillåta en imam ropa ut en muslimsk bön ur högtalarna. Alla vet att aina (polisen på förorts-svenska) har en låg ställning i invandrartäta områden och nu ser man från polisens sida sin chans att bättra på ryktet och minska gapet mellan parallellsamhället och det svenska rättsväsendet.

Polisens tillståndsgivande till böneutropen får därför ses som att man slår två flugor i en smäll. Ansvariga politiker behöver inte stå till svars och polisen kan ses som hjältar hos den allt större och allt mer aktiva gruppen muslimer. Att man sedan som i Växjö ger klartecken till en församling som predikar antisemitism och annan rasism, måste ses till bakgrund att polisen inte vill utlösa något man inte kan hantera. Säg mig några andra organisationer som förmedlar hat, rasism och ändå ges tillåtelse att förmedla ett budskap från högtalare?

Det finns också en tredje aspekt. Rädslan. Är de politiska partierna rädda för de reaktioner som uppstår om man nekar till dessa böneutrop och gäller det i sådana fall även den fortsatt underbemannade polisen? Upplopp i de muslimskt dominerade förorterna vill ingen ha på sitt samvete, vare sig man är styrande politiker eller myndighetschef. Reaktionerna från de som ogillar böneutrop har man inte tagit hänsyn till och här finns bl.a. grannar och alla de som tvingats fly från islams medeltida lagar och intolerans.

Nu har man gett islam ett finger och ingen tror väl annat än att Sveriges muslimer inte tänker nöja sig förrän hela handen är deras?

Paulina Neuding, chefredaktör på Kvartal, skrev i en krönika i GP den 10/5 att ”Böneutrop är här för att stanna”, där hon menade på att man inte kan ta tillbaka tillståndet utan att förgripa sig på bl.a. kyrkklockor och psalmsånger på skolavslutningarna. Indirekt menar hon att det Sverige du, jag och våra förfäder vuxit upp i är borta. Tacka det politiska skrået och den svenska polisen för detta.

Det som invånarna i Växjö, Karlskrona och snart fler städer kan vänta sig få höra är detta…(klicka på kugghjulet, undertexter och svenska så får du allt översatt)

 

17 thoughts on “Det här med böneutrop

  1. Socialdemokraternas kontrakt med Muslimska Brödraskapet från 1999 att de ska bidra till att islam införs i Sverige gäller ännu!

    S har inte offentliggjort kontraktet!
    S har heller inte avbrutit kontraktet!

    Är detta möjligen landsförräderi?

    Finns det någon svensk med IQ över skonumret, som kan tänka sig att rösta på dessa landsförrädare?

    Läs om kontraktet på nätet. Det finns så mycket så jag kan inte ge någon länk.

  2. Svenskarna bara sitter och gnälla över allting men att gå man ur huset för att göra något emot det som gå en på nerverna är Svenne för feg för.
    Niggers från Somalia, Afghanska ”Barn” mm. protestera när något inte passar men Svenne sitter hemma och mumla i skägget.
    Ni få väl fan skyller är själva när ni inte kan dra tummen ur röven och gör något åt saken. Det kommer ingen frälsare som sköter det åt är!

    • Vi konflikträdda svenskar alltid med massor av åsikter om hur en slipsten ska dras inte minst här på Petterson och hemma runt köksbordet väntar naturligtvis på typiskt svenskt vis på att någon annan ska fixa biffen men vi är ju inte ensamma, våra folkvalda ryggradslösa politiker från V till SD som vet och talar om lösningar från talarstolen i riksdagen väntar tydligen också på att någon annan ska verkställa deras genila teoretiska lösningar i verkligheten eftersom de aldrig vågar vill eller gör det själva !
      Är ju inte konstigt att nysvenskar inte respekterar oss utan bara hånskrattar bakom ryggen på naiva infödda dumsvenskar.

  3. Alla politiker som bär ett ansvar för detta bör också få chansen att njuta av detta sataniska oljud utanför sina bostäder i 110 decibel! Gärna tidigt på morgonen som en revelj! Även de skenheliga biskoparna i Växjö och Skara och i de aktuella kommunhusens högtalarsystem. En sådan aktion skulle möjligen få några att ta sina förnuft till fånga.

    • Inte bor väl politiker, polischefer och det övriga mångkulturälskande etablissemanget så nära en moskéer att de hör böneutropen som de från sina fina kvarter helt fria från mångkultur har beviljat och hyllar ?

  4. Att ge tillstånd till böneutrop är en mycket större fråga för s.k vanliga svenskar än )politiker och media i PK-sekten förmår att inse och begripa. Jag har talat med i många fall Inbitna S och alliansväljare som säger på samma sätt. ” där gick gränsen för mig, nu blir det nog SD i valet 9 september”. Jag tror att beslutet att tillåta böneutrop kommer att vara den tuva som välter hela PK-sekten i diket.

  5. Beskrivningen av kyrkklockor kan sammanfattas med ordet ’Samling!’, då de även ringdes i förr när något [akut] hade hänt, som t.ex. en brand eller i orostider.

    • De mindre bemedlades favorit-åk jämte Mercedes !
      De stora fiskarna åker Lamborghini och Ferrari !

  6. Summa summarum reflekterar de ödesdigra tillståndsbesluten endast den internationellt beryktade svenska fegheten och konfliktpaniken – moraliska defekter genom vilka den islamistiska agendans frontfigurer nu kan bocka av ännu en punkt på sitt strategiska invasionsprogram och nöjt konstatera att allting löper enligt planerna.

    Vi har vid det här laget kunnat skönja en alltmer märkbar tendens, där såväl ordningsmakten som rättsväsendet inte bara retirerat utan även befrämjar och därmed uppmuntrar den importerade brottslighetens skilda verksamheter, icke sällan dold under den falska fromhetens mässhakar.

    Detta har föga med decibel att göra utan handlar uteslutande om konsekvent kapitulationsteknik.
    Andreas.

    • En annan beskrivning av ljudet nämligen denna …

      ”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen”,

      … skrev en boende i Nyköpingsområdet Brandkärr på Facebook sedan han väckts av en utomhusgudstjänst i samband med ramadans avslutning i juli 2014.

      Muslimerna gillade inte beskrivningen men mannen som skrev kommentaren på sin Facebooksida blev frikänd av svensk domstol.

      Mer info med ljudprov mm återfinns på länken nedan:

      Friande dom i mål mot muslimer 12 mars, 2015

      https://petterssonsblogg.se/2015/03/12/friande-dom-i-mal-mot-muslimer/

    • Bara att vänja sig och gilla läget, islamisering av Folkhemmet defintivt ett faktum Allah kommer inom kort istället för Gud att symbolisera Absurdistan (Sverige) !!!
      Flytta är ett alternativ.
      Blir tveklöst en röst på AFS i September.

      • Rösten på AfS kommer inte att hjälpa (de kommer inte att nå över 4%-spärren) och därmed hjälper du troligen 7K att vinna valet.

        Någonting annat ät att ’folkhemmet’ och allah inte går att kombinera, folkhemmet tar hand om alla(h) men allah tar inte hand om icke-allah-dyrkare. Skulle allah bli störst på riktigt försvinner därmed landet och kulturen som en gång förr i tiden byggde folkhemmet.

        Med andra ord, tänk efter. Läs på om ’söndra och härska’ [1] för att förstå vad jag tyder på:

        ”Söndra och härska (latin divide et impera) ) är en politisk grundsats, som innebär att man skall övervinna motståndarna genom att utså split mellan dem och sedan behålla makten. Man bör dela massorna efter skilda intressen för att sedan göra de särskilda parterna undergivna och fogliga. ”

        [1] https://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6ndra_och_h%C3%A4rska

    • Om vi nu börjar klaga på böneutrop vad skall man åtala oss då för? Hets mot oljud!!Var så säker att snart kommer första åtalet mot någon som har klagat på detta.

Kommentera