Stäng

Friande dom i mål mot muslimer

NYKÖPING. ”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen”. Så löd kommentaren till ett filmklipp från en muslimsk utomhusgudstjänst i Brandkärr som en man publicerade på Facebook den 28 juli.

Inlägget låg på Facebook ett tag och plockades sedan bort. Under tiden fick det stor spridning och skapade starka reaktioner. Mannen åtalades för hets mot folkgrupp, men rättegången, som var i november, avbröts på åklagarens begäran efter bara några minuter, då det stod klart att den åtalade mannen hävdade att han inte hade filmat bönemötet, utan när ljudanläggningen prövades.

I domen fastställs att filmsekvensen var från när deltagarna samlades och inte från själva bönemötet. Oavsett detta anser tingsrätten att meddelandet (kommentaren och filmen) är förlöjligande av en religiös yttring men inte av en religiös grupp. Det är därför inte straffbart.
Tingsrätten anser att meddelandet inte är kränkande i den mening som anges för brottet hets mot folkgrupp i Brottsbalken och att mannen inte heller haft uppsåt att uttrycka missaktning för gruppen muslimer.

-Pettersson tycker att mannen gjorde fel. Han borde inte ha plockat bort inlägget från Facebook.

TIDIGARE 22 augusti 2014.”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen”, skrev en boende i Nyköpingsområdet Brandkärr på Facebook sedan han väckts av en utomhusgudstjänst i samband med ramadans avslutning i juli.

Kommentaren publicerades tillsammans med en mobilfilm av den bön som hölls. Nu åtalas mannen för hets mot folkgrupp eftersom han enligt åklagaren uttalat missaktning mot muslimer inför ett stort antal personer, skriver Södermanlands Nyheter.

I förhör säger mannen att kommentaren var riktad till en person, böneledaren och inte till en hel grupp och tillägger att om han döms ska han starta krig i Brandkärr.

-Pettersson håller helt med den åtalade ”Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen” och att det ska leta till åtal borde vara åtalbart, det borde finnas viktigare saker att syssla med för våra myndigheter och vart tog humorn vägen…

Brandkärr, Nyköping, Sverige måndagen den 28 juli 2014.

2014-07-31_0852

 


Facebook kan ni titta och lyssna på mer, lägg märke till rösten som säger att där står männen och där bakom står alla kvinnor…jag tycker det är fantastiskt…

Mer om Brandkärr 

14 reaktioner på “Friande dom i mål mot muslimer

 1. Jag har full förståelse för mannen. Han kanske hade semester efter att ha jobbat ett helt år (för att försörja många av nattskjortorna) och ville ha sovmorgon.
  Sen väcks han på detta brutala sätt i ett sekulärt land. Vad gjorde de där ute? Kunde de inte ha träffats i moskén bakom stängda dörrar. Visa lite hänsyn till värdfolket anser jag.

  1. De kan åka tillbaka dit de kommer ifrån och utöva sin IDEOLOGI från HELVETET där, de har INTE i Sverige att göra!
   Islam är inte mer religion än nazismen som är 1000 gånger fredligare och mer civiliserad än denna dynga de kallar islam, en helveteslära. Djävulen skrattar gott åt Sverige som öppnar sina portar på vid gavel för Honom/Satan, islam och Koranen är Satans bok med halshuggningar och stympningar som främsta mål för att skapa skräck och rädsla.
   Åsnebrölet är bara början!

 2. Ytterligare något politikerfrälset vill PÅTVINGA Sveriges befolkning en IDEOLOGI FRÅN HELVETET!

 3. Ja, jag skulle gärna uppskatta lite mer humor hos Petterssons, men här är det alltid andra som det skall skojas med, lite självkritisk humor skulle inte skada.

  1. Hej Albin!
   Jag håller med Dig. Humor är viktigt här i livet, har Du föresten hört den här gamla historien?
   -Det var två bilister som möttes på macken.
   -Du, vad bucklig Din bil är i fronten, vad har hänt?
   -Jo jag körde på en neger!
   -Jaha, men det är ju fullt med blåbärsris och mossa i kylarmaskeringen?
   -Ja, fanskapet sprang ju in i skogen!
   MVH
   Janne

 4. Läs om den här föreningen gärna eller som de kallar sig för ”studieförbundet” och som finns över hela Sverige http://www.ibnrushd.se/ läs texten noga och läs mellan raderna också. Där finner du budskapet, att islamisera Sverige sakta men säkert fredligt och med hjälp av ”kunskap” och konvertiter såklart. Sverige är på väg att bli ett U-land inom närmaste åren. Grisar kommer att bli glada iaf till skillnad från fåren och korna som måste söka asyl någon annanstans.

 5. FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna stipulerar att var och en har rätt till religionsfrihet inkluderande frihet från religion. Därför borde istället arrangören åtalats.

  1. Islam är INTE en religion utan en IDEOLOGI från HELVETET armerad med litet religion och det är en dödlig cocktail som Bertil Malmberg säger i intervjun med RLM på youtube.
   MYCKET MARKLIGT att Sverige inte häktat och åtalt någon IS terrorist än trots att det reser över 350 mellan Sverige och Syrien! Sverige är inte en rättsstat!
   Att behöva höra en åsna som har magknip är för jävligt, dessa mördare kan utöva sin religion där de kommer ifrån, de har inte i Sverige att göra, här har inte funnits någon islam förens på 1970-talet.

   1. Ja, jag håller med om att Islam är en ideologi men gemene man och juristerna tror fortfarande att det är en religion.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: