Åkesson: V är den största hycklaren

VALET 2018. När partiledarna debatterade under landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik rök vänsterledaren Jonas Sjöstedt och SD:s Jimmie Åkesson ihop efter en fråga om hur nazism på landsbygden ska bekämpas.

Åkesson sa att Jonas Sjöstedts ”svans av vänsterextremister” är ett större problem än ”några hundra förvirrade personer som springer runt och kallar sig nazister”.

– Ursäkta mig men vad är det du står och säger, utbrast då Jonas Sjöstedt, och krävde att Åkesson skulle ta avstånd från nazisterna.

Även de övriga partiledarna på plats ansåg att Åkesson tydligare borde ta avstånd från nazister. – I vår svenska demokrati ska vi visa en enad front mot nazism och där svävade han på målet, sa L-ledaren Jan Björklund efter debatten.

Tyvärr ser jag inget om landsbygdspolitik i media utan enbart pajkastning.

-Pettersson tycker det är märkligt. Åkesson har gång på gång i många år tagit avstånd från nazismen. SD har rensat ut alla tendenser till extremism, i mitt tycke har SD gått alldeles för långt och slängt ut mycket duktigt folk i onödan.

Vänsterledaren har jag däremot aldrig hört ta avstånd från vänsterextremismen och Åkesson har rätt. De är ett större hot mot demokratin, vilket vi såg inte minst i förra valrörelsen.

Jag har heller aldrig hört Jonas Sjöstedt ta upp vänsterns nazistiska förflutna eller deras samarbete med Hitler. Likadant är det med S, M, L, KD och C som alla har ett brunt förflutet. 

Mer på Aftonbladet, som också gav helhjärtat stöd till Hitler under kriget.

SVT

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

33 thoughts on “Åkesson: V är den största hycklaren

  1. https://hds.imgix.net/Qq7k4Keci9Dls26AAlxN7ze3GhE.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=40
    Men nog är det hård konkurrens om den titeln.De som beslutat inrätta en pluton infanterister ute på Ö`n lär vara en av dem.Nu skall dessa c:a 50 unga män(på bild från HD) bli de första martyrerna när kriget bryter ut !
    Det är alltså enligt politiker och försvarsledningen som dessa skall hindra en invasion tillsammans med gamla DC-3:an,och två odugliga JAS-plan, tills NATO-trupper anländer…När (om) detta sker återstår ju inte ens Ringmuren !
    Personligen hade jag skonat dessa rekryter,och istället som H Alfredsson föreslog,satt upp högtalare vid stranden,som av ryska mödrar bad sina söner, ” Kom tillbaka till mamma” !! Både billigare och humanare….

  2. Bekämpa kommunismen den håller på att fördärva hela sverige.
    Vad har nazismen gjort i sverige?

  3. Skulle vilja fråga ärkekommunisten Jonas Sjöstedt som
    sitter och gör sig skenhelig i varje debatt om hans kompisar
    i det forna Sovjet gjorde ett bra jobb när dom avrättade 3000
    Polska officerare med nackskott under andra V.K,? Att denne
    skenhelige hycklare gång efter annan , givetvis utan att få några tuffa frågor vare sig av andra sju klöverfigurer eller av programledarna om
    kommunisternas vidriga bakgrund. Mycket bra av Jimmy , det
    märktes att det störde Jonas, han är van att sitta och Mopsa sig
    men kommunisternas shabbiga historia vill han inte höra.

    • Nu menade inte Åkesson de kommunister som fanns långt före Jonas Sjöstedts tid och som tyvärr alltid dras upp i tid och otid.
      Han syftade på de vänsterungdomar som finns IDAG och bland annat stör när han är ute och talar på olika ställen.

      Att som du komma dragande om andra världskriget tvivlar jag på att han någonsin skulle göra.

      • Va fan vet du vad sjöstedt menar?
        Har du pratat personligen med honom .

      • Under efterkrigstiden har många oppositionella suttit oskyldiga i fängelse i både DDR och Polen.

  4. Debatten kan ses imorgon måndag.
    SVT Forum kl. 09.30 – 11.00
    Partiledardebatt om landsbygden. Hur ser partiernas landsbygdspolitik ut?

    I debatter är Jonas S alltid sig lik.
    Han bara älskar att sätta igång ett herrans liv mot JÅ men får tillbaks av tyngdkraft och svar på tal sätter JA åt honom.
    Jonas Sjöstedt som försökte i SVT Partiledardebatten med trumf kortet att ha Fatemeh Khavari sittandes på läktaren.
    J Å är slipad och kan tackla påhoppen och hålla sitt lugn.
    Vilket gör att Jonas Sjöstedt går mera upp i varv och irriterat vansinnig.
    Jonas S kommer aldrig någonsin att ta sin extrem vänstern i örat.
    För JS bara pratar på.

    Den störta gruppen som är ett konkret hot är extremvänstern.
    Vilka är det som håller på och stör när SD har sina torgmöten.
    Som kastar bl.a in sten och klottrar där Sd medl. bor.
    Inte händer det sådant där det bor sossar och vänster eller från de andra inom 7 klövern.

    FOI har gjort rapport om extremvänstern.
    Där finns även EXPO med.
    Deras VD Daniel Pool förstår och fattar ingenting.

    Fria Tider har artikel:

    ”Expo i FOI-rapport om svensk extremvänster”

    Vänsterextrema Expo och det kriminella vänsternätverket Researchgruppen förekommer båda i en färsk rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, som handlar om våldsbejakande vänsterextremism och antifascistiska rörelser. Expo förnekar kopplingar till AFA – men så sent som 2015 drev Expo bolaget Piscatus AB ihop med just AFA.

    Efter Expressen-samarbetet rapporterade Ny Teknik om hur AFA och Expo startat ett gemensamt bolag kallat Piscatus, som samlar in myndighetsdokument för att kunna göra personkartläggningar. Bolagets vd var vid tidpunkten Expo-mannen Mikael Ekman, Robert Aschberg var Expos ansvarige utgivare och satt samtidigt i AFA-bolagets styrelse tillsammans med den våldsdömde AFA-veteranen Martin Fredriksson. Fria Tider har tidigare granskat Fredriksson och Researchgruppen. Piscatus heter numera Acta Publica och vd är sedan förra året Expo-veteranen Mikael Ekman.”

    ”Det är åtminstone rimligt att FOI tydligt presenterar på vilka grunder man formulerat sig så att det framstår som att stiftelsen Expo – en partipolitiskt obunden stiftelse, baserad på den liberala demokratins ideal – hamnar i en rapport om våldsbejakande extremism”, avslutar Daniel Poohl.
    http://www.friatider.se/expo-i-foi-rapport-om-svensk-extremv-nster

  5. Helt rätt av Jimmie Åkesson att påpeka om Jonas Sjöstedt
    svansen, och i vanlig ordning tog inte Centern och Liberalerna
    avstånd ifrån kommunistsvansen.

  6. När det gäller kommunism och nazism var den ena sidans offer den andra sidans förövare. I trekvarts sekel har man fördömt och tjatat om nazismen en ideologi som är en parantes med sina 12 år vid makten och 11 – 17 miljoner offer.

    En annan misantropisk ideologi vars anfaders födelsedag man nyligt firade har fortfarande makten på vissa håll 101 år efter första maktövertagandet och hundratals miljoner offer.

    Vi har ytterligare en misantropisk ideologi som bygger på mystik som haft 1 400 år av sammanhängande maktinnehav som också resulterat i hundratals miljoner förspillda människoliv.

    Varför satsas det inga miljarder på upplysningar, monument, utställningar och museer på offren för deras bestialiteter istället?

    • Det är bara judar som kan vara offer, man sörjer 6milj påstått mördade av nazisterna en gång om året,men övriga 49milj dödade i ww2 nämns knappt.

  7. Stå på dig, Jimmie. Helt rätt att gå i anfall mot den falska Sjöstedt. Han är en av dom största hycklarna i svenska politik, men tätt efter kommer Annie, Stefan och ”liberale” Jan och den ljugande Ulf. Tillsammans med Mona, Fredrik, Göran och några till, är dom orsaken till låga pensioner,svag sjukvård, dålig undervisning, hög kriminalitet, otrygghet i öppna samhället m.m. Dom raderar ut svenskar, den välfärd vi byggt upp och till slut landet som var. allt för egen vinning.

  8. Tänk om gåsleverkommunisten Sjöstedt skulle ta avstånd från Kommunismen. Sen är det ju inte några förvirrade personer som kallar sig nazister. Det är PK idioterna som kallar dom för nazister. Nationalister kan man kalla dom. Hsde Sjöstedt nån heder i kroppen skulle han ta avstånd från de kommunistiska stormtrupperna som kallas våldsvänstern som dyker upp som kloakråttor och är både fler ock farligare än ”nazisterna”

  9. Dessa trögskallade politiker i sjuklövern har tydligen ingen som helst fattningsförmåga , hur många gånger ska Åkesson behöva att stå och förklara att han tar avstånd från nazisterna räcker det inte med en gång eller ska han behöva göra det varenda gång som han träffar dessa träskallar .

    • Tumme upp för Lena som lade ut länken och naturligtvis ett helt parti med tummar upp till Jimmie som belyser hyckleriet och kommunistledarens ovilja att ta avstånd från de kriminella vänsterextremisterna vilket kommunistledarens parti är helt beroende av.

  10. Jag kan bara minnas att Sverige haft två ärliga politiker de senaste 20 åren, Alf Svensson och Jimmy Åkesson. Ur de resterandes mun kommer mer skit ur än en gödselspridare.
    Tack Pettersson för en utomordentligt bra blogg.

    • Ärliga politker ?
      Varken Affe eller Jimmys har väl aldrig lyckats förverkliga sina politiska teoretiska löften, att stå i riksdagens talarstol hålla fina tal och kritisera andra partier ljuga och lova väljarna guld och gröna skogar är inte svårt det klarar alla politiker men att göra verkstad av sitt skitsnack klarar de inte.

    • Alf Svensson som tyckte det var ynkedom av Jimmie Åkesson att varna för anhöriginvandringen. Vi hade visst råd att ta hit allas anhöriga, sa kd-ledaren. Jisses, att gilla KD är att vurma för massinvandring. Nej tack!

  11. ”Nils Flyg blir efter några år nazist” – det stämmer inte.

    Socialistiska Partiet (under Nils Flyg) föredrog Tyskland framför Sovjetunionen för att arbetarklassen generellt hade det betydligt bättre i Tyskland än i Sovjetunionen, I Sovjetunionen var en stor del av arbetarklassen rena slavarbetarna. Och det hade Nils Flyg börjat inse. Det handlade inte om någon ideologisk omvändelse.

  12. Tänk att kommunismen i Sverige blev helt rumsrena över en natt genom en patetiskt avbön och byte av partinamn från VPK till V !!!
    Det skulle förmodligen aldrig SD klara av att bli.

      • De gick från slingrande ormar till slingrande ormar förklädda till gulliga kattungar.. Det senare är naturligtvis oerhört värre och lögnaktigare.

        Hursomhelst, en ros är en ros om än i sprucket krus och snus är snus om än i gyllne dosor.

  13. Varken vänsterextremism, religiös extremism eller högerextremism har någon plats eller ska finnas i Sverige !

  14. BRA Jimmie på den där vindögda hysteriska kommunisten, nu blev 7-klövern modig och gaddade ihop sig om att SD är nassar? De kanske skulle rannsaka sina egna partiers historia först. Fega korkade uslingar är vad de är. Heja Jimmie sanningssägaren.

Kommentera