Stäng

Svenskt bistånd går inte till terrorgrupper

BISTÅND. Den svenska Mellanösternpolitiken utgår från folkrätten och EU:s gemensamma ståndpunkter och inget svenskt bistånd går till terroristorganisationer. Det skriver biståndsminister Isabella Lövin (MP) i en replik på KD:s Lars Adaktussons debattartikel i Aftonbladet.

Lövin skriver att det svenska biståndet går till grundläggande behov som rent vatten, sjukvård och elförsörjning, och noga följs upp.

”Jag tycker att det hade varit på plats att de som vill strypa biståndet till Palestina även tydligt fördömer brott mot mänskliga rättigheter och internationell humanitär rätt”, skriver Lövin.

-Pettersson ser några anledningar till att biståndsministern förnekar uppenbara fakta.

  1. Lövin ljuger
  2. Lövin begriper inte
  3. Lövin tycker inte araberna ägnar sig åt terror

Sveriges grannländer Norge, Danmark, Nederländerna och Schweiz har efter avslöjanden om judehat och terrorglorifiering avbrutit delar av sitt stöd.

Stora delar av den Palestinska myndighetens bidrag går till terrordömda och deras familjer.

Skolmaterial för palestinska barn, finansierat av EU och Sverige, innehåller antisemitism, rena uppmaningar till militant jihad och att ”avlägsna Israel” som inte ens är med på arabernas kartor.

Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (s) tog år 2014 emot ett pris för sitt Palestinaengagemang. Priset delades ut av Palestinska kulturföreningen i Malmö den 30 november 2014 och föreställer en Palestinakarta där staten Israel är utplånad.
Här ser man tydligt hur ojusta judarna som ockuperat en massa arabiskt och muslimskt land

3 reaktioner på “Svenskt bistånd går inte till terrorgrupper

  1. Isabella Lövin säger att bildäck är ett miljövänligt alternativ till förbränningen.
    Bättre än sol och vatten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: