Svenska kyrkan har övergivet den ende guden

RELIGION. Vi som är lite äldre lärde oss de tio budorden, eller tio guds bud i skolan under kristendomsundervisningen. Numera gäller andra regler i skolan och även i kyrkan. 

Det första budordet är:

1. Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig

Det femte är:

5. Du skall inte dräpa.

Numera har den svenska kyrkan övergivit det första budordet och hyllar det femte samt en profet som var en massmördare, våldtäktsman, slavhandlare och krigsherre…

22 thoughts on “Svenska kyrkan har övergivet den ende guden

 1. Hur kan det vara fel att religioner inte är varandras fiender?
  Det kommer jag aldrig förstå.
  Att religioner räcker varandra handen och samarbetar efter alla år av krig och elände och uppför sig civiliserat borde väl vara något positivt.

  Dessutom skulle jag tro att de flesta som har en massa negativa åsikter om svenska kyrkan sällan eller aldrig är där.

  • Ja i dina sista rader har du nog för en gång skull rätt.Men vad ligger bak denna orsak ?
   Vet inte om Absurdsk PK-press skriver över de våld,sprängningar och mord som sker mot olika kristna grupper, från hela Islamska världen.I utländska medier är detta nästan varje dag,en av många nyheter. Det är denna mördande ideologi som Sv.Kyrkan nu bugar och inbjuder dem till. För mig ett stort förräderi !!

   • Desto större anledning till att man försöker enas och det kan aldrig vara fel.
    De muslimer som har kontakt med
    svenska kyrkan kommer inte mörda kristna.

    Sverige är ett bra land att ta sådana initiativ i.

  • Det är klart att den svenska hbtq kyrkan ska räcka sin hand till religionen som förföljer och mördar kristna världen över.
   När man hör dig mia mår man dåligt, men tyvärr är du urtypen för vad en vänsterkvinna står för och ni är fler än sdkvinnorna som är få.

 2. Återstår att kyrkans personal, i muslimsk anda, börjar utsätta sina församlingsmedlemmar för terrorangrepp och gruppvåldtäkter också.

  Läser på Wikipedia om Biskopen i Skara, Åke Bonnier, som det skrevs om häromdagen med anledning av hans glädje över att de arma Växjöborna nu skall utsättas för böneutrop. Han är en av Sveriges rikaste personer med en förmögenhet på två miljarder!! Troligtvis har han läst bibeln ganska dåligt då det i Lukasevangeliet mycket tydligt framgår att “det är lättare för en kamel att komma in genom ett nålsöga, än för den som är rik att komma in i Guds rike” (ord från Jesus himself). I en av Berts youtubevideor klagade han på att han aldrig var där (i sitt biskopssäte i Skara). Han tycks också tro att Allah och den kristne guden är densamme m.m.
  Misstänker att Wanja Lundby Wedin var inblandad även vid denna kontroversiella biskopstillsättning (hon är andre vice ordförande i kyrkostyrelsen). https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85ke_Bonnier_(biskop)

  Kollade just på mediacreeper (knappen till höger). Det verkar där som att samtliga större dagstidningar numera hämtar sina nyheter direkt från Petterssona blogg! Högst häpnadsväckande!

 3. Svenska kyrkan har förbrukat sitt förtroende och spelat ut sin roll fullständigt. Agerar dörrmatta åt muslimerna. Det är ynkligt att se det.

 4. Tro är att inte veta.
  Att inte veta och att leva med en tro är att leva i en fantasi.
  Vilken fantasi man lever i spelar väl ingen roll.

  Socialdemokraterna skrev ju kontrakt med Muslimska Brödraskapet 1999 om att islamisera Sverige.

  => Fortsätt rösta på S om du vill att kontraktet ska fullföljas.

  – eller rösta på SD om du vill behålla Sverige svenskt.

  Håll Sverige rent!

 5. Jag är medlem i SvK av en enda anledning, när jag dör vill jag “komma hem” och bli begraven i Stora Tuna, hemma i Borlänge.Är jag inte medlem måste mina anhöriga betala vad det kostar.

  • Gå ur och spara pengarna så får de väl ta av arvet. Nåt lämnar du väl efter dig.

  • Vi måste alla betala begravningsavgift på skatten och även om du inte är med i Svenska kyrkan så kan du begravas där du vill. Det enda du inte kan få är att en präst från kyrkan håller en predikan för dig.

 6. Ja, det är inte utan att man skäms att tillhöra den generation som lämnar över detta skräckinferno till våra älskade och kära ..

 7. Det vi kan hoppas på är att en ny svensk kyrka växer fram när den nuvarande kyrkan har gått upp i islams läror.

  • 40 år sedan jag gick ur skiten .
   Inte en krona har jag gett ens från sommarjobbslön , glad för det med facit i hand .

  • Detta är bara början på den svenska islamistiska resan !
   Man är tacksam över att fått uppleva ett homogent kristet tryggt och icke mångkulturellt Sverige men det gör ont i en när man tänker på vilket land barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att växa upp och vistas i.

 8. Gå ur svenska kyrkan….varför stödja en organisation som bjuder in djävulen till bords och välkomnar sönderfallet och underkastelse av Sverige.

  // Tro på vad ni vill, men gör det med förstånd !

Kommentera