Stäng

Rekordhögt bensinpris och fyra skattehöjningar…

VALET 2018. Idag har bensin och dieselpriserna nått de högsta nivåerna någonsin, delvis på grund av svag krona och höjda oljepriser men även på grund av ständiga skattehöjningar. Sedan förra valet har drivmedelsskatterna höjts fyra gånger trots löften om motsatsen. 

Inte nog med det, förra valet sa Miljöpartiet att de ville höja skatterna med 70 öre per liter, de har lyckats få igenom det dubbla och dessutom indexreglerat skattehöjningarna.

Däremot lovade Sveriges ännu så länge två största partier att inte höja drivmedelsskatterna.

Både Magdalena Andersson, S, och Anders Borg, M, lovade att det inte blir någon höjd bensinskatt under mandatperioden,

– Jag tänker låta priserna vara. Det är dyrt nog för dem som bor i glesbygden, sa finansminister Anders Borg, M.

– Det är jättedyrt att tanka bensin som det är, vi ser inget behov av att höja bensinskatten. Däremot vill vi införa en miljöbilsbudget, sa Magdalena Andersson, S.

Miljöpartiet ville däremot se en prishöjning på 70 öre litern, men har alltså med facit i hand fått igen det dubbla.

Nåväl, ni som inte bor i Stockholms innerstad och är beroende av bilen för att det inte går några bussar, kan fortsätta rösta på sjuklövern om ni litar på att de kommer att se till så ni har råd att åka bil i framtiden…

14 reaktioner på “Rekordhögt bensinpris och fyra skattehöjningar…

 1. Alla glömmer att det som räknas som vallöften INTE är de politiker säger, utan det som står i valmanifestet.
  Har det stått i Socialdemokraternas valmanifest att drivmedelspriserna inte ska höjas? Tvivlar på det.
  Vad dessa politiker säger är alltid ”bullshit”, bara de skrivna ordet räknas.

 2. Hahaha, ta fram den subventionerade elcykeln när ni riksdagspolitiker från Norrland skall ner på möten. Det här är tokpartiet MPs verk. Inget flyg, inga bilar, inga bussar, utom taxi som de inte fattar är en bil. MP älskar att åka taxi och är värst på det. Rena vinsten om de inte klarar 4% gränsen till Riksdagen. Då kan vi normala skattebetalare börja införa underhåll på vår järnvägar och tåg.

 3. Så är det med vallöften.
  Tänk om folk kunde lära sig det.
  Men det upptäcker man först när man blir äldre.
  Valfläsk är endast till för att lura sig till makten.
  Nu står politikernas förslag som spön i backen.
  Aldrig har Morgan Johansson haft så många vettiga förslag som borde kommit i början av perioden, nu skall han ju snart avgå.
  Han vill höja straffen, varför har han inte gjort det på fyra år?

 4. Den omtalade vinsten för samhället, som Sveriges sk. ledare upplyser om, måste betalas……FLER HÖJNINGAR KOMMER ( om ni röstar på fortsatt sönderfall i 4-år till ) OCH DET ÄR NI SOM FÅR BETALA…BÅDE EKONOMISKT OCH GENOM FÖRTVIVLAN OCH SORG, NÄR NI OCH ERA KÄRA UTSÄTT FÖR ALLA TÄNKBARA BROTT.

  Vill ni ha mer av detta eller inget alls !?

  VAL 2018…. för FÖRSTÅND !

 5. Magda fyller på skattekistan, många och mycket som ska försörjas idag och framöver i ett tryggt och mångkulturellt Svedala !

 6. Sen förstår inte S varför dom nu är nere på 25%. Efter 1/7 går det nog inte att sälja nya husbilar längre. Pratade med sossar på Järntorget 1/5. Allt var mitt fel genom mitt sossehat sa arbetarkommunens ordförande. Lustig slutsats. Jag sa att jag brukar läsa Petterssons. Sånt skit läser inte jag sa han då. Här får man skriva fritt o det gillar inte sossar. Nu får dom byta partiledare efter valet. Han förstår inte vanligt folk längre. Det räknades upp länder i Europa med dålig luft igår. Sverige fanns INTE med. Ändå är det här man jävlas mest med bilister. Vet dom att Sverige är avlångt med stora avstånd. Alla bor inte i Fjollträsk vilket dom tycks tro. Folk är förbannade på mycket o denna fråga är bara EN. Såg att även C minskade. Sören Holmberg sa: Ulf Kristersson blir statsminister om han VILL. Vill????

 7. Det är fel att säga att båda lovade att inte höja skatten, åtminstonne enligt citaten ovan.

 8. Det är en mycket olustig och skrämmande utveckling! Vi är ju alla så beroende av bilen i vårt dagliga liv -och det utnyttjar arabregimen till 100%
  Och dessutom så tvingas vi också betala skatt på skatt, först bensinskatt och sedan moms på bensinskatten…
  Detta kan aldrig vara lagligt!
  Har någon egentligen dragit staten inför rätta för att pröva fallet?
  Finns det ingen internationell domstol som kan pröva om detta ör lagligt eller inte?
  En fällande dom skulle smaka bra, då tvingas arabregimen betala tillbaka miljarder av dom skatter dom stulit av oss bilister!

 9. Varför har inte pkjournalisterna satt rubriken.
  Succé för miljöpartiets politik. Redan nu ett flygbolag i konkurs mindre flygplatser stängs ner glesbygden chanslös. Miljöpartiet föreslår flytta till söder i Stockholm finns mycket rödvin och när man är trött på det så kan man ta en Cafe latte så känns allt verkligt igen.
  Återigen succé för miljöpartiet nu är drivmedelspriserna de högsta någonsin i Sverige.
  Varför klaga man får det man röstar på, tycker man att allt är bra så rösta på S och SD så blir allt dyrare även nästa år.

   1. Det blir med andra ord billigare och bätre om man röstar på SD istället för S och MP !
    Ja, sämre kan det väl inte bli om SD nu efter valet kan och vågar genomföra några av sina teoretiska vallöften för att rädda Sverige, framtiden får utvisa vad som händer först ett val i September och sedan ser vi hur Folkhemnet utvecklats vid valet 2022.
    Får bli en röst AFS i September, deras partiprogram är mer tilltalande än något partiprogram från något av dagens 8 partier i riksdagen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: