Stäng

Jerzy Sarnecki – en fantastisk karriär i mörkläggningens tjänst

BROTTSLIGHET, 1997: ”…när det yttre hotet från Sovjetunionen försvann började många leta efter en ’inre fiende’ och fann brottslingarna.” (DN 26/8). Någon ökad brottslighet som kunde förklara politikernas intresse, fanns det ju inte, förklarade Sarnecki: ”Brottsligheten har inte utvecklats på något exceptionellt sätt det senaste decenniet. Frågan är om den har ökat överhuvudtaget.”

2011: Våldtäktsanmälningarna i Stockholm ökade väldigt mycket på våren. Jerzy förklarade att det berodde på ökad anmälningsbenägenhet, inspirerad av uppståndelsen kring Wikileaks Julian Assange.

2017: Professor Sarnecki är kall. Den kraftiga ökningen av utsatthet för sexualbrott skulle exempelvis kunna bero på Metoo och debatten om ofredanden på festivaler.

2018: I februari, ”Läget är jävligt allvarligt”

2018: I maj, det dödliga våldet var värre på 1990-talet

-Pettersson säger att Sarneckis karriär är enastående. Han har i drygt 40 år suttit i SVT och vilselett det svenska folket.

Nu säger han att det var värre på 90-talet, då sa han att 90-talet var lugnt, det måste innebära att det är väldigt lugnt idag eller att herr Sarnecki ljuger…

Jag vet inte vad som är värst. Sarnecki eller SVT som anlitar mytomanen som expert…och det är det lilla…

Twitter

 

31 reaktioner på “Jerzy Sarnecki – en fantastisk karriär i mörkläggningens tjänst

 1. Sarnecki är en både kunnig och erfaren kriminolog och jag har läst och lyssnat på honom under många år, eftersom hans ämne intresserar mig.

  Han får frågor från olika håll eftersom han uppskattas av många, dock inte av SD-sympatisörer som hela tiden verkar missförstå vad han säger. Det
  märker man hela tiden.

  Nu är han pensionerad sedan flera år och andra kriminologer kommer så småningom att överta hans roll. Jag tvivlar på att dessa kommer bli mer uppskattade, eftersom även de kommer ha andra åsikter än SD-sympatisörer.

  1. Mia, Jerzy är 70 år och har uppnått pensionsåldern men han är inte pensionär, han undervisar, föreläser, skriver böcker, sitter i Tv och uttalar sig både här och där och jag tror inte han gör det gratis.

   Han har ett företag, Sarnecki Utbildning och Forskning Handelsbolag, men eftersom det är ett handelsbolag så är inte siffrorna offentliga.

   1. Jag ville bara betona att han inte längre arbetar på BRÅ, där
    ifrån han fått pension.

    Resten av det du skrivit kände jag redan till..

   2. Och varför uttalar han sig då i alla sammanhang
    när det handlar om ifall brottsligheten sjunkit eller
    ökat?? Här finns många kunniga ”i att prata skit”,
    och har han gått i pension, så borde det väl finnas
    andra som kan ta över hans roll ”I att prata skit”?

    Alla är födda med ögon Mia även du, men dina
    skygglappar silar bort ganska mycket av det du’
    inte vill se eller lotsas om!

  2. Sarnecki är en ljugande gubbe som lever på gamla ”meriter” och på att ha gjort sig ett namn och dessutom ivrigt omhuldas av ”opartiska” (hahahahaha) public service, Gubben fyller 71 år i år och borde ha vett att ta pension och släppa fram yngre förmågor,

   1. Sarnecki står inte i vägen för någon, han uppmuntrar nog nya förmågor. Och att folk fortsätter att jobba efter sin pension är en stor fördel för Sverige.

    Du tycker nog inte att en viss 71-åring i USA behöver ersättas.

   2. Vad har vi med att göra ifall en 71 årig i USA
    behöver ersättas, när vi har betydligt yngre senila i
    vår egen regering, det är väl i Sverige vi lever?

  3. Jag önskar på fullt allvar att någon barmhärtig person plockar bort dig ur genpoolen. Jag är helt övertygad om att du är svårt sinnessjuk.

 2. Hur kan det då komma sig att våra fängelser är överfulla?
  Och domstolarna arbetar så gott som dygnet runt.
  För säkerhets skull fråga en polis.

  1. Det finns annat att oroa sig för…?? Och svaret vet vi, nämligen att (SD) fördubblas i riksdagen efter valet. Det oroar sig SnickeSnacki för. SnickeSnacki, handelsresande i Bullshit Talking….

   1. Tänk vad en partiledare kan spela dum?
    Ulf, varför går inte solen upp i väster??

  2. Visst var det Sarnecki som var ugglan Helge i barnprogrammet
   Teskedsgumman, ni vet han som satt i fågelboet och
   kraxade?

 3. Sarnecki utbildade sig i Polen till gymnasieingenjör i lantmäteri. I Sverige är utbildningen till lantmätare en högskoleutbildning, det vill säga att de är civilingenjörer. 1969 slängde kommunisterna i Polen under ledning av Władysław Gomułka ett antal omstörtande elemement varav Sarnecki var ett. Jag vet inte om han hållt på med fanstyg redan i Polen eller om den polska regimen var synsk. Sverige tog tyvärr emot dem. Om Peter Wolodarskis far blev utkastad eller anade vartåt det lutade känner jag inte till men det har visat sig att vi har minst två femtekolonnare i landet tack vare Gomułka.

  1. Även Polen plågade svårt av den etniska grupp som skapade och ledde Sovjetunionen och som mördade 10-tals miljoner icke-judar. Att de kastade ut så många som möjligt av dessa när de fick chansen är inte konstigt. Det konstiga är att de fick en fristad i Sverige.

  2. Hade det stannat där, men sen tog vi ju emot Stasis
   hela gäng från Tyskland, inklusive dom Svenska fähundar
   som hade djupt samarbete med kommunisterna i Östtyskland,
   och dom märks på många ställen i samhället idag.

 4. Ett tips till 7 klövern och det övriga mångkulturälskande förnekande extrema vänsteretablissemanget som styr Folkhemmet är att en gång för alltid bestämma att det inte existerar någon brottslighet i dagens trygga Sverige så slipper det tjaffsas om den saken i den svenska sandlådan !

 5. Han kom 1969 från Warszawa i Polen, och kom som judisk flykting. Men nu närmast en legend i att byta åsikt, vilket han gör med glimten i ögat.

  Ingen annan kan som han ha två åsikter i en och samma mening! Helt otroligt ibland hur han får till det.

  Högutbildad och medlem av diverse förbund och organisationer, men coolast är han ändå då han precis gjort en helomvändning, utan att han själv verkar vara uppmärksam på det!

  Han är ett festligt inslag i en torftig debatt och en mästare ut i fingerspetsarna!

 6. Underbart jobb. Om han vet allt om brott, behöver ingen annan bekymra sig. Det har inte blivit bättre trots att han verkat i 40 år. Vad hade han för syfte med sitt jobb? Han kunde gissa att anmälningsbenägenheten av brott ökat. Ungefär samma nytta, som en app när man skall klippa gräset.

 7. Sarnecki, ja – det moderna begreppet clownkriminologins verklige nestor!
  Egentligen ett förbannat sorgligt människoöde, ty knappast kan det väl ha varit på det här sättet han under initialskedet av sin yrkeskarriär föreställt sig slutet av densamma.
  Andreas – hjärtligt trött på den svenska extremabsurdism vi dagligen tvingas bevittna.
  God natt, mina vänner 🙂

 8. Sarnecki hade inte haft en sådan karriär utan SVT/SR. De har gjort honom berömd pga. att han har den rätta ideologin och säger det de vill ha ut till svenska folket.
  Sarnecki är inte forskare, han är ideolog.

  1. Jag förstår inte kommentaren, men jag kan vara en aning efterbliven.
   Känner igen Lena Ten Hoopen:s ansikte från vissa TV-program men är det på riktigt?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: