Rökridåer: Sex veckor av våld på Gazas gräns


av Richard Kemp • 14 maj, 2018

 • Hamas tillämpning av rökridåer för att dölja den aggressiva manövreringen på Gazagränsen är den perfekta metaforen för en strategi som inte har något genomförbart militärt syfte, men som försöker lura det internationella samhället till att kriminalisera en demokratisk stat som försvarar sina medborgare.

 • FN och EU, ickestatliga organisationer, regeringstjänstemän och media – primära måltavlor för Hamas – har blivit lurade. Till exempel förvanskar en rubriken ”Användandet av dödligt våld för att värja fredliga demonstrationer av Palestinier” i The Guardian på ett påfallande sätt den våldsamma verkligheten som alla har kunnat se. På samma sätt hävdar den icke-statliga organisationen Human Rights Watch att vi ser en rörelse för att ”bekräfta palestiniernas internationellt erkända rätt att återvända”.
 • I verkligheten är dessa demonstrationer långt ifrån fredliga, och målet är inte någon så kallad ”rätt att återvända”. Istället är de noggrant utstuderade och orkestrerade militäroperationer med avsikten att bryta sig igenom gränsen till en regerande stat och begå massmord i samhällena där med hjälp av sina egna civila som täckmantel. Målet: att kriminalisera och isolera staten Israel.
 • Hamas planerar att uppnå maximalt våld på Gazagränsen antingen den 14 eller den 15 maj, vilket sammanfaller med den 70:e årsdagen för staten Israels självständighetsdeklaration, invigningen av den amerikanska ambassaden i Jerusalem och början på Ramadan – alltså en perfekt storm.

Sedan den 30 mars har Hamas orkestrerat storskaligt våld på gränsen mellan Gaza och Israel. De stora uppblossningarna har generellt sett uppstått på fredagar, efter bönerstunden i moskéerna, då vi upprepade gånger har sett gemensamma aktioner med grupper på upp till 40 000 personer i fem olika områden längs gränsen. Våld och aggressiva handlingar, inklusive särskilda terrorhandlingar med sprängmedel och skjutvapen, har också uppstått vid andra tider under denna period.

En perfekt storm

Läs vidare


7 responses to “Rökridåer: Sex veckor av våld på Gazas gräns

 • Tony

  Och detta eldande av tusentals Bildäck som släpper ut massvis av skit i luften har ju ingen som helst betydelse för miljön, likaså dom 10 tusentals onödiga bilbränder och skolbränder som sker i Sverige?

  ELLER HUR MILJÖPARTIET??????????? Har inte sett någon
  reaktion hos er i något sammanhang? Ni vet när ni ska hålla
  käften, ni som gapar högst av alla i andra sammanhang, till ex.
  när det gäller att fördyra för dem som behöver sin bil för att
  kunna försörja sig?

  Gilla

 • eugenecork

  även om finns all anledning i Världen egentligen, inte
  uppmuntrar Jimmie ut Svennar ut att bränna bildäck,
  bilar å också bombardera brandmän å poliser med sten
  …sånna burdusa handlingar står idag 87:ans eget fotfolk
  för, tyst påhejade av fientliga potentater

  Gilla

 • Kent

  Dessa är ju miljöpartiets kompisar. Hur ställer sig miljöpartiet till att bränna däck dag ut och dag in? Hade någon eldat däck i den skalan i Sverige så hade hen åkt i fängelse i många år. Eller är det inte miljöfarligt i mellanöstern?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Det var någon som försvarade israelisk polis när dom motade bort araberna. Han/Hon avslutade med orden, vad skulle Svensk polis gjort? Och det vet jag, svensk polis skulle ha kokat kaffe och värmt kycklingkorv

  Gilla

 • age

  Muslimerna tänker på miljön?

  Kan det vara så att rökridåerna är sämre för miljön än Svenska lagen att alla bilar måste stanna så snart en fotgängare finns i närheten av ett övergångsställe?

  Du, som har en bränslemätare i bilen ser hur mycket bränsleförbrukningen ökar vid varje stopp!

  Du kanske också kan tänka dig hur mycket miljöförstöring ett stopp av en långtradare i motlut kostar?

  Vi bränner inte bildäck men vi bränner bränsle!
  Kanske en nu ”miljörörelse”, kanske ”no stop”?

  MP (MuslimPartiet) har kanske något att ta upp till valet?

  //age

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Har inte Gazabor något arbete att gå till och sköta eller får de betalt för att kasta sten och jäklas med Israelerna ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: