Läsning om islam och Europa

I en insändare i SN den 11/4 2007 uttrycker Amer al-Bayya sin besvikelse över att det står så lite om islam, araber och Palestina i våra böcker.

-Pettersson svarade den 19/4 2007 med nedanstående insändare som jag tror skulle klassas som hets mot folkgrupp idag. Detta trots att den är lika sann idag som den var då.

Jag vill påstå att vi läser alldeles för mycket om islam, araber och Palestina.

  • Vi har läst i skolan om härjningar från Iberiska halvön till Indien.
  • Vi läser om att det inte finns ett enda islamskt land som är demokratiskt.
  • Vi läser om att det inte finns åsikts och yttrandefrihet.
  • Vi läser om förtryck av oliktänkande, kvinnor och andra.
  • Vi läser om muslimer som dödar muslimer och andra i Afghanistan, Pakistan, Algeriet, Somalia, Sudan och så vidare.
  • Vi läser om förtryck, mord, krig, tyranner, diktaturer och allt i islams namn.

Så jag hoppas att den islam vi läser om i böcker och i tidningar, hör om på radio och ser om på TV håller sig så långt borta från Europa och Sverige som möjligt.

Oxelösund den 19 april 2007

Tommy Pettersson

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Läsning om islam och Europa

  1. Det är för mycket från morgon till kväll. Sverige tycks inte syssla med annat än araber, palestinier, Islam, jihad, halal, ramadan, SFI, integration, gruppvåldtäkter, ungdomsgäng, upplopp i invandrarförorter osv. Sverige går sönder om det inte redan gjort det.

  2. Det står kanske inte så mycket om Svenskar och Kristendomen i muslimernas böcker heller.

  3. I varje nyhetsinslag I SVT så är det Mellanöstern, invandring [oftast sentimentala snyftreportage], islam [i positiva termer] och vilken skurkstat Israel är som avhandlas mest.

Kommentera