Stäng

Vill inte peka ut någon grupp under Ramadan

ISLAM. I dag inleds den muslimska fastemånaden ramadan och på skolorna i Vingåker överväger man nu att skicka ut ett brev till alla föräldrar där barnen uppmanas komma mätta och utvilade till skolan.

Orsaken är att man tidigare år haft problem med barn som mått dåligt på lektionerna under ramadan.

– Förra året hade vi ett par barn som vi märkte inte mådde bra i skolan, och de svimmade till och med, berättar Helena Edrenius (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Vingåker.

Nu överväger man att skicka ut ett brev till alla vårdnadshavare med barn i kommunens skolor, oavsett religionstillhörighet, tyvärr har det blivit försenat.

Helena Edrenius konstaterar att brevet fortfarande är arbetsmaterial, och är också noga med att poängtera att hon inte vill peka ut någon särskild grupp.

SVT

-Pettersson tycker att det låter löjligt på gränsen till galenskap. Inte peka ut någon grupp när muslimska barn svimmar under ramadan.

Egentligen borde inte fastan vara något problem. Det är ett individuellt val  och undantag ges till barn, sjuka, gravida, människor med väldigt krävande fysiska jobb och liknande får inte och ska inte fasta. Ingen bör fasta om den inte klarar av det.

Dessutom finns Darura, den muslimska regel som säger att man ska ta seden dit man kommit.

För övrigt är det inte bara barn som drabbas, skulle ni vilja möta en muslim som inte druckit eller ätit under tolv timmar i trafiken?

32 reaktioner på “Vill inte peka ut någon grupp under Ramadan

  1. Skrev redan ifjol,att det borde vara Rahmadan årer runt.Det är aldrig så stilla och lugnt i Ghettot,som under dessa veckor.

    1. För att klargöra deras ”regler” behöver vare sig barn eller mödrar som är havande,att fast. För de sistnämnda innebär ju detta att de alltid är fria eftersom dessa mekaniska suchtdjur är gravida året om.

  2. Här ligger en hund begraven. Fastan, vilken fasta? De fastar inte! De äter inte under dagtid, men frossar helt förskräckligt på en massa skräpmat och ohälsosamma produkter under dygnets mörka tid. Fetman de drabbas av är orsakad av allt socker och fett de får i sig via skräpet de äter nattetid. De är alla kandidater av hjärt och kärlsjukdomar. Efter en månads matmissbruk av ohälsosammt skräp, så är det inte så konstigt att flera av de här tomtarna svimmar, när de ska hålla sig vakna på dagen. Sen hör det till saken att många av dessa figurer normalt sett i mycket hög grad lever av snabbmat från Donken och av egna lokala snabbmatshak.
    Ingen riktig fasts här inte.

    1. Här kan 7-klöven o PK göra en hjälteinsats och bjuda på god hälsosam mat till alla muslimer sena kvällar och nätter, naturligtvis utan att kräva betalt, ( kränkande) och känna av lite sådär Ramadan i lightversion samtidigt som adeln blir mätta och belåtna!

  3. Clownerier, jag vet att muslimer stoppar i sig mängder med mat och dryck innan sol uppgången. Så gjordes det i familjen jag gästade i Malaysia, också darura användes i familjen flitig, kunde man inte göra sina religiösa plikter så kunde man göra det senare.
    De svinen här vill bara pressa igenom sin religion på oss, Vi hade på de tyska båtar jag seglade på en hel del praktiserande Muslimer mestadels Turkar(Gästarbetare). Inte körde kocken något extra för dom så de satt och åt griskött med god aptit. Konstig nog gick det inte att äta Bacon.

  4. Till Joy: Både muslimska barn och vuxna dricker stora mängder läsk. Det kan delvis också vara förklaringen till fetma och diabetes hos muslimer. Jag vill minnas att det bodde en muslimsk kille två våningar ovanför mig. En gång skulle han ha fest för sina kompisar. Kom i håg att han hasade upp flera backar med läsk. Givetvis ingen alkohol. Svenska tandläkarförbundet har aldrig yppat om denna grupps tandhälsa. Men de har väl munkavel på sig.

    1. Jo, de rensar godishyllor i vissa affärer och fullkomligt vräker i sig. Friterat är väldigt poppis, så det går åt dunkar med matolja.

      1. Den använda oljan hälles direkt ner i avloppet också.
        Där jag bor är jag den enda som häller tillbaks gammal olja i flaskorna och deponerar den som man ska göra.
        Antar att problemen p.g.a detta som uppstår avloppssystemen inte finns med i kostnadsberäkningarna för invandringen.

  5. Inte bara kriminaliteten som eskalerar med importen, oxå den mentala ohälsan,
    Det behövs massor av fler Poliser, som dessutom vet varför dom finns till, och utöver detta, fler Dårhus, av samma skäl…med stängda avdelningar för svenskar inom det ”Allmänna”!

  6. ”skulle ni vilja möta en muslim som inte druckit eller ätit under tolv timmar i trafiken?”
    Gör man ju i princip varje dag, så dom verkar fira Ramadan väldigt ofta.

  7. Minns inte nu vem jag pratade med inom kommunen, men det var någon ansvarig för skolor iallafall. Jag tog upp om hur föräldrar berättade för mig om våldet som ökade i låg-och mellanstadieskolan under muslimers fasta och hur barnen skrek åt sina klasskompisar som åt i matsalen. Jo, men katoliker har ju fasta också, svarade människan då.

    Det går inte att prata med folk om islam och dess påverkan på samhället, folk är livrädda. Men de är rädda eftersom det blir sådana konsekvenser av ett ”felsteg”.

  8. Igår i sommarvärmen såg jag en skrämmande syn. Ett arabiskt par. Han iförd i shorts och sandaler och såg mycket självbelåten och självgod ut. Hon i lång svart kappa och hijaben långt framdragen i ansiktet över hakan. Det såg ut som hon var klädd för en köldknäpp och dessutom drog en barnvagn. Dessutom säger det svenska PK-etablissemanget att vi skall ha respekt för andra kulturer. TVI VALE!!!

    1. Ja, jag kan inte för mitt liv begripa vad våra politiker och journalister kan se för framtid i dessa. Samtidigt som de trampar på vanliga svenskar som jobbar.

      Det Jag har en väninna som jobbar fackligt, och hon berättar hårresande historier om yngre svenskar som är sjuka. En granne har en svår sjukdom och är i början av den, även om han inte kan bli frisk från den. De käppjagar honom och drar ner hans sjukpenning successivt eftersom han inte hittar något jobb som passar.

      Sverige är ett så sjukt land, jag orkar knappt ta in verkligheten. Det finns hur många liknande berättelser som mina, men hur en insvept kvinna med barnvagn är framtiden, det begriper jag inte. Och vad förändras det till när mannen har rätt att klä sig utan att få den muslimska gudens vrede över sig, och mannen har koll på sin fru med stöd av guden.

    2. Ingen vacker syn men tyvärr det nya moderna framtida trygga Folkhemmet !!!!

  9. Att lärare rektorer och övriga mångkulturälskare i Sverige bara orkar att vara så vidrigt ynkliga undfallande och ryggradslösa det måste i längden vara mentalt påfrestande, undrar vad som sägs runt köksbordet hemna hos alla dessa individer !
    HYCKLERI.

  10. Vidrig ynkedom, hyckleri naivitet, konflikträddsla och flathet !
    Ursäkta, detta är bara en liten enkel bild av dagens trygga och mångkulturella Sverige.

  11. Tänk vilket ramaskri det skulle bli om jag som kristen skulle tvinga mina barn fasta och de sedan svimmade. Jag skulle bli av med vårdnaden på en kvart. Men det är olika regler för olika grupper…

    1. Så det är sedvanligt ”svenskt sätt” att anpassas efter islam.
      ”Det skulle man säkert ordna på sedvanligt svenskt sätt, menar imanen”

      Var någonstans ifrån har imamen fått för sig att vi före påsk käkar semlor så gott som dygnet! runt.

      Sedan att det skall inskrivas om kortare skoldagar under deras månad. Som skall kompenseras efter.
      Det skall även vara inskrivna i kommunallagarna.

      ”– Till och med kristna förväntas ju fasta före påsk, även om man inte gör det i Sverige längre, utan tvärtom ätar semlor så gott som dygnet runt, säger imamen, som menar att det skulle vara ett helt annat resonemang om det varit kristna barn som fastat.

      – Då skulle man ju naturligtvis skriva in det i kommunallagar och liknande, att fasta är något man får räkna med, och att det ska vara kortare skoldagar som man sedan kompenserar efter fastan. Det skulle man säkert ordna på sedvanligt svenskt sätt, menar imamen.”

      1. Fetma och diabetes ökar drastiskt hos muslimer under deras så kallade fasta. De håller på med något väldigt ohälsosamt, men det är inte något folkhälsoprojekt riktat just mot fastan, mig veterligt. Det är bara svenskar som inte får skaffa sig vällevnadssjukdomar, då slår läkarna på stora trumman och tjattrar öronen av folk.

      2. De frossar utan like på kvällen och på morgonen innan solen går upp, inget jag kallar för fasta

  12. De får väl bjuda barnen på några härliga skinkmackor för säkerhets skull?

  13. Kryperiet för Islam slår ständigt nya Rekord, man gör ingen
    skillnad, man ska skicka ut brev till alla föräldrar?, Sdå vitt
    jag vet firar inte vi i Sverige Ramadan. S- märkta politiker
    vet inte vilket ben dom ska stå på för att inte misshaga Muslimer.
    Ynkryggar!

  14. Hur är det med tungt kroppsarbete? Utan ordentlig sömn och rejäl mat är dessa svåra att genomföra.
    Här har arbetsgivarna och facken ett stort ansvar.
    Har själv haft muslimer från Bosnien som arbetskamrater och de var en sorglig syn under Ramadan.

    1. Här på bussarna tar de ut sina 4 V. sem.
      Så det blir nog inte lätt för dem på kontoret med att ta in reserver när de flesta är mörka.
      Vem tusan vill åka buss/ taxi med en som har suttit uppe och smörjt kråset hela natten och bara sovit någon timme
      Sedan dessutom inte dricka under dagtid.

      1. Ha varit med om det några gånger med färdtjänst till Eskilstuna lasarett, med dessa sand negrer som chaufför.
        Inget vidare

Kommentera

%d bloggare gillar detta: