Minst 50 döda när Israel försvarar sin gränser


MELLANÖSTERN. Flytten av USA:s ambassad till Jerusalem och Israels 70-årsfirande som stat blev anledningen för terrororganisationen Hamas att uppmuntra till största protesten sedan kriget 2014 på gränsen mellan Gaza och Israel. 

52 araber, de flesta unga män, har idag dödats när de försökt ta sig över gränsen till Israel, och araberna har fått ännu ett gäng martyrer som de inte behöver.

Israelerna hade varnat i flygblad för vad konsekvenserna skulle bli om araberna försökte ta sig över gränsen, ändå försöker de.

Araberna har kallat protesterna för ”Den stora återvändande marschen”. Som i marschen hem till gårdar och byar som palestinierna flydde 1948, en rättighet i deras ögon, men något t som aldrig kommer att äga rum. De förlorade kriget, Israel kommer aldrig att låta miljoner palestinier återvända till hemmen som övergavs för 70 år sedan i nuvarande Israel.

Det är lika relevant som ättlingarna till tolv miljoner tyskar skulle kräva att få återvända till de områden de tvingades lämna efter andra världskriget.

De arabiska ledarna sprider denna myt, oklart varför, och uppmuntrar sitt eget folk att drömma om att återvända.

Enligt New York Times spred Hamas och andra under måndagen falska budskap att gränsen brutits igenom och att palestinier strömmade in Israel. Men det var bara skarp ammunition som väntade dem som försökte ta sig upp till gränsen.

Hamas visste skulle hända. Israeliskt våld, nya martyrer, internationell uppmärksamhet. Kanske starten på ett nytt palestinskt uppror. Oroligheter spreds även till delar av Västbanken.

I morgon kan det bli ännu värre, den 14 maj 1948, utropade Israel sin självständighet och dagen efter den 15:e gick de arabiska grannarna till anfall för att krossa det nya landet.

De misslyckades, araberna förlorade och när allt var över hade 700 000 araber araber flytt och av sina ledare uppmanats fly från sina hem.

Araberna som numera kallas palestinier kallar dagen för al-Naqba – katastrofen.

Sedan 1948 har araberna upplevt många katastrofer, och i morgon kanske det blir ännu än.

-Pettersson undrar vad det är för fel på araberna som inte kan göra som tyskarna, acceptera faktum och börja arbeta…

Jag tror de 20 procent av Israels befolkning som är muslimska araber och medborgare i staten Israel är rätt nöjda med det jämfört med alternativet.

Sveriges utrikesminister Wallström är irriterad över att EU inte kan enas om att fördöma Israel och USA.


16 responses to “Minst 50 döda när Israel försvarar sin gränser

 • Nicklas

  Dom här Palestinierna och deras offerkofta. Inga man vill ha in i ens hem direkt.

  Gilla

 • Lagro

  Det kommer att bli stora problem i Israel därför de utvisade med våld ca 800.000 palestinier när staten Israel bildades.
  Sverige utvisade på 1500 talet zigenare till Finland, som inte kan ha rört sig om många personer, men det tog till 1950 innan de kunde komma tillbaka till Sverige och då var gruppen mycket större.
  Zigenarna i Finland har ansett sig ha rätt att komma tillbaka till Sverige därför de blev utvisade på 1500 talet.

  Gilla

  • Lagro

   Palestinierna ställer kravet att återvända för flyktingarna och eftersom de var bosatta i det som är Israel idag där de har sina rötter kommer majoriteten bli palestinier och ¨då försvinner Israel från kartan och ersätts med Palestina en islam stat.
   Palestinska ledarna har aldrig backat på kravet att de som blev utkörda och deras ättlingar skall ha rätt att återvända, som rör sig om 5 miljoner palestinier.
   Irans president M. Ahmadinejad uttalade ett flertal gånger att Israel kommer att försvinna från kartan, han misstolkades, det han menade var att namnet Israel kommer att ersättas med Palestina enligt demokratiska regler.

   Gilla

   • Lagro

    Om en miljon palestinier stormar över gränsen och in i Israel, kommer de att skjuta alla de här protesterande, som sannolikt kommer att vara obeväpnade ?
    Nu har väl ett 60 tal blivit dödade av israeliska prickskyttar och det har varit obeväpnade personer.
    Det här är sannolikt ett mycket större problem än vad många inser, risken är stor att protesterna ökar hela tiden.
    Genom att USA har erkänt Jerusalem som Israels huvudstad ser många det som att palestinierna får inte öst Jerusalem som sin huvudstad.
    En palestinsk stat på Västbanken kommer det aldrig att bli, därför finns ingen lösning för palestinierna med kraven som de ställer, med rätten att återvända.

    Gilla

   • Lagro

    Det som är Israel och Västbanken idag kan endast bli en palestinsk eller Israelisk stat, en tvåstatslösning av Israel och Västbanken är helt omöjligt.
    Om det varit möjligt hade en tvåstatslösning funnits, men som inte kan existera.
    Politikerna gör det lätt för sig de påstår att lösningen är en tvåstatslösning.

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Tänk om det varit drygt 50 iraeler som dödats man törs knappt tänka tanken på hur Israel och övriga världen då skulle ha reagerat och gjort !

  Gilla

 • Tony

  Varför flyr idioterna inte till sina broderfolk i Saudiarabien eller Kuwait? kanske därför att där hade det inte gått att bära sig åt och förstöra,
  gränserna är satta för 70 år sedan och godkänd av FN? Varför dessa ligister som inte var födda då försöker att få tillbaks något som deras förfäder blev av med för 70 år sedan är bara för att dom hetsas av
  Terrorgruppen Hamas.
  Kanske ska Sverige ställa krav på att få tillbaks Norge o hela Finland.dom har ju tillhört Sverige?

  Gillad av 1 person

 • villervalle03

  Löfvens tal till Israel på dess 70 års dag: Our larger mission is to create a society and global community …….. , fritt från ledarsidorna.se.
  Tycker det låter som ett erkännande att regeringen kämpar för ett globalt folk och samhälle. Det är första gången jag ser, att dom så öppet säger det. Vårt land ska sluta existera och folkslag uppblandas och alla innesluts i ett globalt samhälle, är min översättning. Vilken framtid för våra efterkommande. Kaos och religions strider och inbördeskrig är följden.

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Palestiniernas agenda, mer bråk med Israel ger mer bistånd från andra muslimska länder och från bland andra Sverige.

  Gilla

 • ladulaas

  Artikeln uppvisar en obehaglig ton, där palestinierna konsekvent fråntas sin etniska särart och föraktfullt omnämnes som ”araber”. De palestinier, som av sionisterna fördrivits från det område som de har bebott i hundra generationer, har ingenstans att ta vägen. Att, som artikelförfattaren, hånfullt spotta på de besegrade och förnedrade palestinierna är ovärdigt.

  Palestinierna har endast 2 val: Antingen stanna kvar i koncentrationslägret Gaza eller fly till grannländerna – Libanon, Jordanien, Syrien eller Egypten. I de länderna ses de inte som ”araber”, utan som det de är – palestinier som flyr från förtrycket i sitt land – och hålls därför i flyktingläger, där de lever årtionde efter årtionde. De föds, lever och dör i flyktinglägren, generation efter generation, utan något hopp om att någonsin få ett värdigt liv.

  Att desperata våldsaktioner under sådana förhållanden uppstår är fullt förståeligt. Om Israel hade varit en stat som visade respekt för människoliv, skulle aktionerna kunna leda till förhandlingar. Men för sionisterna är palestinierna enbart ‘goyim’ och saknar människovärde. Därför tvekar de inte att skjuta ihjäl de protesterande.

  Den föraktfulla ton, gentemot de fördrivna och förtryckta palestinierna, som går genom hela artikeln, ger skrämmande associationer till 30-talets antijudiska stämningar i Europa, vilka kulminerade i Nazitysklands förföljelser och etniska rensning. Det som har skett – och fortfarande sker – i Palestina/Israel är samma sak, fast här har förtrycket och fördrivningen fördelats över många decennier.

  Ett folkmord är ett folkmord, även om det utförs av folk som kallar sig judar och även om det sker i slow-motion. För den som verkligen vill förstå vad sionismen och Israel handlar om, kan jag rekommendera den artikelserie, av Lars Adelskog, som idag har börjat publiceras på http://www.nyadagbladet.se.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  Palestinierna ledda av terrororganisationen HAMAS attackerade ISRAEL med stenslungor och knivar, de var även beväpnade med handgranater. ISRAEL har rätt till självförsvar!
  Över 500 hundra svenskar dog i Thailand under tsunamin, vår SOCIALDEMOKRATISKA förrädarregering gjorde INGENTING….
  När 50 terrorister blir stoppade med kulor protesterar den värdelösa utrikesblondinen! RÖSTA BORT PACKET I SEPTEMBER!!!

  Gillad av 1 person

  • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

   ARABER vill ha ISLAM och diktatur, de vill INTE ARBETA!!! Sossarna har utsett dem till asylland så i princip kan de komma hit allihopa! SKULLE NI PROTESTERA ?? Tvivlar tyvärr på er 25-30% som röstar på SOCIALDEMOKRATERNA…..De lovar guld och gröna skogar….-jävlar vad ni blir lurade…..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: