Robinsondeltagaren Adnan Mzori döms för medhjälp till mord, och Arnauld Arakaza för mord


BROTTSLIGHET. Nyköpings tingsrätt har idag meddelat dom i ett mål där fyra män åtalades för mord och en man åtalades för att ha anstiftat mordet. I målet fanns även ett åtal för anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse avseende en handgranatsattack mot polisstationen i Katrineholm.

Målet gällde bl.a. ett mord som ägde rum den 14 maj 2017 i Katrineholm. I domen konstaterar tingsrätten att mordet var planerat och noga förberett, att den som sköt offret agerade målmedvetet och att skyttens avsikt var att offret skulle dö. Tingsrätten anser att gärningen har karaktär av en avrättning.

Två av de tilltalade döms nu för medverkan i mordet. Tingsrätten har funnit det ställt utom allt rimligt tvivel att den åtalade 22-åringen var den som sköt offret. 22-åringen döms nu för mord och penningtvättsbrott till fängelse 18 år, vilket motsvarar det längsta tidsbestämda straff som kan dömas ut för mord.

En 41-årig man döms för medhjälp till mord. 41-åringen döms även för bl.a. grov utpressning och grovt bedrägeri till fängelse 14 år. Samtidigt frikänns han från åtalet för våldtäkt samt för att ha förmått en annan person att detonera en handgranat utanför polisstationen i Katrineholm (anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse).

Två män, en 25-åring och en 23-åring, som också var åtalade för mord frikänns då tingsrätten anser att bevisningen mot dem inte är tillräcklig för en fällande dom. Även den 36-åriga man som bl.a. var åtalad för att ha anstiftat mordet frikänns från åtalet.

 • Adnan Mzori, född 1997, hette tidigare Adnan Amedi döms till 14 års fängelse för ill mord, grovt bedrägeri,  utpressning, grov utpressning, vapenbrott och grovt vapenbrott. Mzori frikänns för våldtäkt och allmänfarlig ödeläggelse.
 • Arnauld Arakaza, född 1996, döms till 18 år för mord och penningtvättsbrott.

-Pettersson konstaterar att Adnan får det nog trevligt i fängelset, han har vid sidan om arbetat som tjallare åt polisen.

Fundera inte på vad denna rättegång kostat, då blir ni bara förbannade. Totalt hölls omkring 600 förhör. Enligt polis var det den största polisutredningen hittills i Sörmland. 11 personer stod åtalade för en rad olika brott i Katrineholm.

Nyköpings Tingsrätt B-1456-17

TIDIGARE 2018-01-26. Robinsondeltagaren Adnan Amedi åtalas misstänkt för mord

BROTTSLIGHET. Mord, grov utpressning, grovt vapenbrott och våldtäkter. Det är några av åtalspunkterna när åtal väcks på fredagen i en mycket omfattande brottshärva i Katrineholm.

Bland de misstänkta finns en tidigare deltagare Expedition Robinson, som misstänks för mordet på en småbarnspappa vid en skola i maj 2017.

Samtidigt har han varit informatör åt polisen.

Adnan Amedi blev känd för en miljonpublik genom sin medverkan i den mycket populära SVT-dokusåpan Expedition Robinson.

Redan då var han dömd för bland annat grov misshandel. Sedan dess har hans liv kantats av brottslighet med återkommande domar för bland annat narkotikabrott.

TIDIGARE 2017-07-01. Robinsondeltagare häktad – misstänks för mord

INVANDRARVÅLD. Mannen blev känd för miljonpublik när han deltog i tv-programmet Expedition Robinson år 2000. Nu sitter han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord och grov utpressning. Han misstänks för att ha skjutit en tvåbarnspappa till döds vid en skola i Katrineholm.

Det var den 14 maj som polisen ryckte ut till Östra skolan i Katrineholm efter larm om skottlossning. På platsen fanns en man, en tvåbarnspappa i 35-årsåldern, som var svårt skadad. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda och samma kväll avled han.

Polisen har bedrivit en intensiv mordutredning och sedan i fredags sitter sammanlagt fem män häktade misstänkta för inblandning i mordet. En av de häktade är en man i 40-årsåldern som som blev känd för en miljonpublik han deltog i tv-succén Expedition Robinson.

Han greps i torsdags och misstankarna som nu riktas mot honom är mord, för skjutningen i Katrineholm, samt grov utpressning som ska ha pågått i över två års tid. Han sitter nu häktad på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

Det är inte första gången som mannen står som misstänkt. Så sent som för tre veckor sedan dömdes han till dagsböter för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. Inför den domen återfanns han under 17 avsnitt i belastningsregistret.

-Pettersson vill påpeka att Adnan Amedi inte är dömd för mordet ännu, men med den meritlistan och tidigare fängelsestraff så borde herr Amedi redan vara inlåst för gott…

Adnan Amedi utsågs till ”Årets profil” 2009 i Katrineholms-Kuriren. Redan då var han ökänd med en gedigen kriminell meritlista och fängelsestraff bakom sig. Tydligen är media så sugna på att hitta duktiga invandrare att de inte bryr sig om någon bakgrundskontroll.

Adnan Amedi i media. Undrar varför de överhuvud taget publicerar en bild på honom. Ni som vill se hur han såg ut år 2009, kan klicka på länken ovan.

TIDIGARE 2017-05-14. Man skjuten i Katrineholm – avled

INVANDRARVÅLD. En man 35-årsåldern har hittats skjuten vid Östra skolan i Katrineholm. Polisen skriver på sin hemsida att mannen har förts till sjukhus, hans skador betecknas som livshotande och han avled senare på kvällen. En annan man ska ha setts lämna platsen. Polisen söker i området efter den misstänkta gärningsmannen.

Polisen


10 responses to “Robinsondeltagaren Adnan Mzori döms för medhjälp till mord, och Arnauld Arakaza för mord

 • Thor

  Jaha, dags för en vända i hovrätten då. Nya miljoner till lagvrängarna. BNP ökar och Magdalena Andersson kissar på sig av upphetsningen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Oskyldigt dömd för sin bakgrund, vad menas ?
  Har under mina nu 35 år som fångvaktare aldrig hört någon hotellgäst sagt att de är skyldiga.

  Gilla

 • Ståfräs

  Jag har en konstig ide om att om kriminella är inlåsta så kan dom inte begå brott under tiden och ju längre, ju mindre brott, eller? Tyvärr tror jag inte Snickisnacki, 7-klövern o PK fattar det.

  Gilla

 • Ståfräs

  Framröstad av PK idioter redan 2009, det går framåt för Sverige o Svenskarna.
  Tycker att fju Lööfskall adobteja denna väjdiga jebjesentant föj våj nya adel. Det finns massoj av samma sojt
  Föjlåt ijonin.

  Gilla

 • Carl ekstrom

  Tycker vi ska införa dödsstraff i Sverige !

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Dödsstraff eller ej, man kan väl utgå från att de som förespråkar dödsstraff utan tvekan skulle ställa upp och trycka på knappen eller dra i spaken om de fick chansen eller förväntar man ksnske sig på typiskt svenskt vis att någon annan ska sköta om det ?

   Gilla

   • Lena

    Kent A :
    Om jag inte minns fel så i Kina radar man upp jag vet inte hur många och sedan skjuter alla på en gång.
    Ingen bödel är utpekad.

    Gilla

  • Tanten

   Inte med Sveriges inkompetenta dumstolar!

   Gilla

 • The proud swede

  Man kanske skulle starta en betting rörande hans livslängd på insidan murarna, med tanke på hans lilla extraknäck som polistjallare….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: