Stäng

I Sverige tar vi inget ansvar

INSÄNDARE. Statsministern säger i Expressen-TV att Brå inte ansett att en studie av sexualbrottningarnas härkomst behövs, Brå skriver i sin tur i ett pressmeddelande att regeringen inte sett något behov av en studie av sexualbrottningarnas härkomst.

Justitieminister Morgan Johansson sa till SVT den 5 februari 2018 att inga utredningar om etnicitet behövs, nu säger Johansson att det bestämmer Brå.

Det är den svenska modellen i sitt esse. Statsministern skyller på Brå, Brå skyller på regeringen. Ansvaret finns hela tiden någon annanstans. Oklart var.

Samtidigt utsätt alltfler svenska kvinnor för sexuellt ofredande, grova sexuella övergrepp, våldtäkter och gruppvåldtäkter.

Och när SD:s partiledare Jimmie Åkesson med rätta ifrågasätter varför dömda våldtäktsmän med utländsk härkomst tillåts stanna kvar i Sverige börjar statsministern babbla om kvinnors arbetsvillkor! Statsministerns fullkomligt bisarra inlägg kommer för alltid att tillhöra den svenska politiska historien. Nä, det här kan bara gå åt helvete. I den mån det inte redan är åt helvete.

Anonym

-Pettersson vill bara tillägga att lika ynkliga som statsministern och justitieministern är moderaterna och deras rättspolitiske talesperson Tomas Tobé som välkomnar Brås besked att öppna för undersökning av förövares härkomst.
”Regeringen har konsekvent valt att säga nej eller backa undan när frågan om även gärningsmännen och deras bakgrund ska ingå har diskuterats. Det är bra om Brottsförebyggande rådet nu väljer att gå på Moderaternas linje”, skriver han i en kommentar enligt TT.

Jag vet bara ett parti som konsekvent krävt att etnicitet ska kartläggas i samband med grova brott, och det är inte moderaterna. M kom med förslaget i höstas och har innan dess varit tysta trots åtta år vid makten.

Frågan är vad vi gör med informationen. Vi vet att män från Mellanöstern och Nordafrika är mer brottsbenägna än andra, ändå släpper vi in män från Mellanöstern och Nordafrika utan att veta deras identitet…

Vi borde diskutera vad vi ska göra åt våldtäktsmännen. Inte släppa in dem i landet, är de inne i landet lås in och obligatorisk utvisning.

Sådant brukar kallas galenskap, vi vet också att araberna är farligast i trafiken samtidigt som vi arbetar för nollvision…

7 reaktioner på “I Sverige tar vi inget ansvar

 1. En undersökning bekräftar bara det alla vet om den inte manipuleras.
  Det som behövs är åtgärder NU. Ska man vänta in en undersökning som man redan vet det ungefärliga resultatet av så förloras bara dyrbar tid.

 2. Det var någon gång under fd statsminister Fredrik Reinfeldts regeringsperiod 2006 – 2014 som Brottsförebyggande rådet – Brå – drastiskt reducerade omfattningen av den svenska brotts-statistiken, som publicerades.

  Man kunde spekulera i om myndigheten i det sammanhanget också skulle behövt byta den ursprungliga logotypen …

  http://samverkanmotbrott.se/wp-content/uploads/2017/04/bra_logga1.jpg

  … till en ny mer verklighetsanpassad logotype …

  https://pbs.twimg.com/media/CpAChBCVYAAyqNM.jpg

 3. Och i slutänden är allt sd’s fel, för det är nämligen svenska män som våldtar enligt tant slemmet i #metoo.

  1. Och nu finns det desutom ytterligare ett parti AFS för 7 klövern PK- media och det övriga mångkulturälskande etablissemanget att skylla på för allt elände i Sverige !!!!!!

 4. Ju närmare valdagen desto mer patetiska och hycklande politiska kappvändare, efter valdagen är det mesta valfläsket glömt och den svenska väljarkåren går på samma nitlott varje gång men lär sig aldrig av misstaget !!!

 5. Det gäller att dölja verkligheten så länge det bara går genom
  att påstå att det inte behövs någon undersökning?

  Sverige har en otroligt feg o svag regering med
  en statsminister som står och uppmanar dom andra partierna
  att inte tala med Sveriges förmodligen största parti SD,
  samtidigt som han likt en fasantupp blåser upp sig själv,
  Herregud, karlen är en Katastrof, och sådana ska inte ha någon makt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: