Stäng

190 miljoner för ”onormalt slitage”

INVANDRING. Till september ska alla tillfälliga boenden som tillkom under migrantkrisens kulmen 2015 vara avvecklade, rapporterar hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra.

Totalt har ägarna till dessa boenden tillsammans krävt totalt 190 miljoner kronor för onormalt slitage på bostäderna. Hittills har endast 80 miljoner betalats ut.

– Mycket av slitaget hade kunnat undvikas om man inte hade placerat så många personer i samma rum eller hade haft personal på plats som kunde visat hur saker fungerar i Sverige. Vi bad om att få pengar till en halvtidstjänst, men fick nej. I stället måste våra hyreshus totalrenoveras nu. Det är fuktskador, mögel, trasiga fönster, fuktskadade golv, trasiga handfat och tvättstugor, säger Bengt Reinus vid Front Line Fastigheter som tidigare hyrt ut till Migrationsverket i Kopparberg.

På Front Line har man begärt 900 000 kronor för tolv lägenheter men bara fått drygt 500 000 från Migrationsverket.

I vissa fall saknas ordentliga besiktningsprotokoll då boendena kom till i all hast då krisen var som värst, vilket nu hålls emot hyresvärdarna som har krav på sig att bevisa att skadorna uppstått då Migrationsverket hyrt.

Kraven på ersättning innefattar även stölder, klotter, sönderslagna rutor eller eldning.

På ett boende i Kungsör tog migranterna med sig bland annat brandvarnare och toalettsitsar.

Efter de många konflikterna om ersättning för slitage, skador och stölder har man på Migrationsverket anlitat juridisk hjälp utifrån och enligt denna borde inte myndigheten ”kunna göras skadeståndsskyldiga för uppsåtliga handlingar såsom skadegörelse eller stöld som har orsakats av asylsökanden, oavsett om upplåtelsen varit andrahandsupplåtelse eller upplåtelse för inneboende”.

-Pettersson vet inte vem som har rätt och fel i ovanstående fall men om jag vore fastighetsägare skulle jag tänka mig för flera gånger innan jag hyrde ut till ”nya svenskar”.

Frånsett slitage och ofta en enorm vattenförbrukning så brukar inte tvättstugetider hållas, sopsorteringen fungerar inte och med fler är någon enstaka utomeuropeisk invandrarfamilj i ett område börjar svenskarna flytta därifrån och sedan är det snart ett ghetto…

Bekymmer med nya bosättare…

9 reaktioner på “190 miljoner för ”onormalt slitage”

 1. Allas lika värde, kyss mig i röven, den jävla hottentott få sockret blåst upp i röven medan Svenska pensionärer efter ett liv av arbete få ligga på gatan. Det horribla är att Svensken är för feg för att rätta till landet och be de politiker som ha ställd till det att fara åt helvete.

 2. När jag ser filmen här om den afrikanska familjen som erbjuds denna fina och möblerade lägenhet tänker jag på de pensionärer som blir hemlösa!!!! Varför inga lägenheter till dem? Den omhuldade älsklingsfrasen ”allas lika värde” ljuder så falskt vid denna jämförelse. Och är en skam för Sverige!

 3. 190 miljoner ?
  Bara småpengar för ett att av världens enligt vissa absolut rikaste länder och även världens största socialbyrå !
  Hur många goa astronomiska miljarder skattekronor har en 40-årig okontrollerad massinvandring kostat svenska skattebetalare och fortfarande kostar ?
  Blir en röst på AFS i September, är lindrigt sagt trött på alla s.k geniala teoretiska löften och mytomaniskt svammel från dagens 8 riksdagspartier som definitivt inte leder till någon verkstad ute i den riktiga verkligheten där ingen politikerna från V till SD befinner sig men där s.k vanligt hederligt folk existerar arbetar och betalar skatt som försörjer många samhällsparasiter.

 4. ”Lätt fånget, lätt förgånget”……….passar nog bra för att beskriva detta.

 5. Nej, det är inte onormalt slitage, det är förväntat slitage, allt annat är naivt. Normala utryckningar, normala sedvänjor, normal religion, normala förväntningar, normala bränder, skadegörelse, våldtäkter och fan och hans moster. Onormalt mycket rasism, ja, vänstern, dövöron, fega kräk till politiker, håller ni med!? Vi är många som väntar på den legendariska integrationen. En ledtråd: Den har inget att göra med socioekonomiska förhållanden, hur lyder er generallösning? Ni är väl inte naiva? Har varit duger inte, lämna plats!

 6. En mycket tragisk berättelse som aldrig skulle ha hänt, nu menar jag klippet och lägenheten, det hade räckt med de nya tänderna.
  Var fanns den afrikanske pappan till alla barnen ?

 7. Det sker inte ostraffat att erbjuda sina faciliteter till tredje världens primitivt disponerade bidragsresenärer, vilka oftast har mycket diffusa begrepp om den västerländska civilisationens mest basala bekvämligheter och triviala funktioner.

  Faktorer som vuxet vett och ansvar, skyldigheter och rimligt omdöme, är naturligtvis inte tillämpbara i detta sammanhang, där den klassiska svenska godtrogenheten och bristen på auktoritet utgör den främsta boven i det nationella dramat.
  Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: