Stäng

Klimat är en global angelägenhet, inte en svensk…

KLIMATPOLITIKEN. I partiledardebatten igår tvingades Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson påpeka att straffbeskatta det svenska folket och bedriva lokal klimatpolitik för mångmiljardbelopp är totalt meningslöst: ”Klimatet är en global angelägenhet. Det är inte en svensk angelägenhet. Miljömål i Sverige hjälper inte klimatet globalt…”

-Pettersson menar att samma princip borde gälla för klimatet som för invandringen. Vi ska satsa rimligt med pengar där de gör mest nytta…

Men tror ni att de politiker i sjuklövern som ställt till med galenskapen är rätt personer att fixa detta så rösta på dem i höst…

Från Politikfakta

16 reaktioner på “Klimat är en global angelägenhet, inte en svensk…

 1. Den störta miljöboven på klotet är arten människa. Reducera antalet människor, dvs. hindra fler från att födas framöver, och trycket på planeten kommer att minska. Människa är inget självändamål som många religioner tycks anse.

 2. Miljömål i Sverige hjälper inte klimatet globalt
  spånade Jimmie

  Visst gör målet detta…men mycket knepigt räkna ut
  hur mycket det egentligen hjälper, vill påstå att det
  både hjälper och stjälper

  Hjälper gör det såtillvida att varje varelse på jorden
  får ett friskare och längre liv…Miljön känner inte av
  några gränser, den brer ut sig över hela klotet

  Stjälper gör den genom att ge alla och fler varelser
  ett längre liv, därmed alstrar dessa varelser mer
  energi som i sin tur leder till växthuseffekt

  https://www.synonymer.se/sv-syn/v%C3%A4xthuseffekt

  HUR VI ÄN VÄNDER OSS, SÅ HAR VI RUMPAN
  DÄR BAK…stämmer bra

 3. För övrigt kan man säga att dessa miljönissars klimat förbättrare, vindsnurror, är den största miljö förstöraren i modern tid. Att ha hundratals jättelika snurror med anläggningar, har förstör naturen och intrycket en ren natur, i flera mils omkrets. Dessa betong fundament kommer för evig tid att få ligga kvar, kostar miljarders miljarder att återställa. Därtill är den subventionerad av skattemedel, annars skulle man få höja elpriset flerdubbelt. Om tio år har sanningen kommit ut, och ingen är som vanligt ansvarig. Kina bygger just nu 1600 nya kolkraftverk, och ett stort antal kärnkraftverk, några kvarter i Beijing motsvara hela Sveriges miljöpåverkan. Att missbruka svenska skattebetalares medel, är bara rena förordet till den resurs slöseri som pågår i Sverige.

 4. Det har ännu inte framkommit några som helst bevis för vem eller vilken industri eller vilket bilmärke som låg bakom utsläppen för miljoner år sedan.

 5. Sveriges utsläpp globalt är inte mätbart. Även Europa är litet globalt sett.
  Det är Asien främst och Amerika som står för det mesta av utsläppen.
  Så straffskatt i Sverige löser inget.samt att all skräckpropaganda bara gör folk deprimerade.

 6. Koldioxidens uppvärmning av klimatet är av mycket ringa betydelse.
  Det är solen med sina olika cykler som styr klimatet.
  Något som vi människor inte kan göra så mycket åt.
  De senaste tjugo åren har ingen nämnvärd temperaturförändring noterats.
  Att MP med flera endast är ute efter våra skattepengar råder det inget tvivel om.
  Allt för att finansiera diverse slukhål.
  Kina har inlett ett projekt med att bygga 1600 st kolkraftverk och Japan planerar för 400 st.
  Så om vi svenskar så skulle beskattas till döds så har det ingen som helst betydelse för jordens klimat.
  Och man räddar inte värden med att ge bidrag till Elcyklar.
  Läs gärna på vad professor Leif Kullman kommit fram till genom att under många år studerat den svenska fjällvärden.
  http://www.kullmantreeline….

 7. Om det är en global angelägenhet så ingår väl Sverige eller ska alla små länder hållas utanför, det blir i så fall hela Norden till att börja med och sedan finns det många fler små länder på vår jord.

  Ibland framhålls det att Sverige släpper ut så litet, men när vi tar emot afrikaner framhåller man istället att deras utsläpp blir så mycket mer i detta land.
  SD verkar ha noll intresse och kunskap om klimatet och deras inställning handlar inte om vetenskap utan bara om politik.

  1. Jo just SD är väl de enda som inser,att denna ”klimatuppvärmning”
   är en av jordens största bedrägerier under miljoner år som vissa i Ankeborg,sitter och tjänar storkovan på ! Nu förväntade vi ju inget
   annat än böla med Miljöextremisterna,från din sida Mia…

   1. Inte att förglömma: Millenniebuggen som var så farlig under några år, hur mycket pengar kastades i sjön där av alla stater i världen.

  2. Det handlar inte om miljön, det handlar om att hitta så många sätt som möjligt för att finansiera den dyra flyktingpolitiken. Sedan kallar regeringen det för insatser för miljön med sina nya skatter och avgifter.

  3. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg vilken typ av utsläpp man pratade om, men det Sverige släpte ut på ett år släpte Kina ut 18 minuter eller något i den stilen.
   Såg även ett program på SVT för några år sedan som visade hur man i Indien blekte och färgade kläder. Man hade skapat pooler direkt i marken genom att bygga sandvallar och ha presenningar i botten. Sen tömde en man säckar med blekmedel själv vadandes i lösningen hostandes så han nästan kräktes. När man bar klar förstördes fördämningarna och kubikmeter med miljöfarlig vätska åkte ut och ner i marken.
   När jag var i Bangalore och gick på en av gatorna där för att titta lite på sevärdheterna sved det i hals och lungor när jag andades. En taxichaufför i en av de där trehjuliga mopparna kräktes över axeln, skölde munnen med vatten från en flaska och åkte vidare som ingenting.
   Tror du behöver se hur illa det är i andra länder innan du kommenterar. Ingen säger att Sverige inte ska bidra till en bättre miljö bara det att vi i sammanhanget inte har så mycket att bidra med och så länge de stora länderna fortsätter som de gör kvittar det om vi så fick ner alla utsläpp till noll.

  4. Kan inte ni globalister åka över till USA, och skandera höjd bränsleskatt det ska vara lika som Sverige.
   Sedan att SD verkar ha noll koll på klimatet. Ingen har full koll med riktiga fakta, det enda som finns är att alla ska betala straffskatt

 8. Detta med klimatet som människan inte kan göra något åt även om man satsar alla pengar som finns på jordklotet, så borde det vara så att man slutar att satsa miljarder kronor på detta falsarium.
  Alla vet att vi haft exakt samma typ av klimat på jorden flera gånger förr men det var för miljontals år sedan.
  Nu vill jag veta vilken människa som låg bakom det.
  Om människan inte var den dummaste levande organism som finns på jorden så skulle vi begripa att dessa hundratusentals biljarder som plöjs ner i alla dessa idiotiska projekt som människan kan hitta på, så skulle alla sjukdomar på jorden vara utrotade och inte en enda människa skulle gå och svälta

 9. Skrev i höstas när detta ämne stod på tapeten,att Absurdistans del i utsläppen ligger under 1 % av totala globala.
  Tyskland som anses som en stor bov i sammanhanget har sin andel under 3 % !!.Detta med sina så hatade kolkraftverk.
  Om vi slår ut det hela på det som ”svittsaren” & Co ideligen framhåller, (bilavgaser) utgör dessa för vår del under 0.2 % av summan.Skrev då och upprepar ikväll,det är som ett piss i Östersjön.
  Har själv aldrig besökt fjärran Österns länder,men där lär vara tidvis smog och rök. 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: