Vad är viktiga nyheter för dig?

MEDIA. Rubriken kommer från Sveriges Radio Ekot. Jag lyssnade på Ekots Nyheter klockan 07:00 i P4 idag. De var i turordning. 

  1. Medarbetare till USA:s president Donald Trump har anlitat ett israelisk företag för att ta fram uppgifter och svartmåla politiker som tog fram kärnvapenavtalet med Iran. (40 sek)
  2. Vulkanutbrott på Hawaii. (20 sek)
  3. HBTQ-föräldrar känner sig dåligt bemötta på barnavårdscentralen (105 sek)
  4. Det blir en solig dag
  5. Det var allt från Ekot.
  • Inget om att två unga men knivhuggits i Hörby, Skåne och är livshotande skadade.
  • Inget om att en man i 20-årsåldern av oklar anledning blivit knivskuren i Brunnsparken, Göteborg.
  • Inget om skottlossning med stort polispådrag i Frölunda, Göteborg.
  • Inget om en misstänkt våldtäkt på en kyrkogård i Östervåla, Uppland – brottsoffret minderårig
  • Inget om att första valet på nio år startat i Libanon.
  • Inget om att sex medlemmar i Hamas väpnade gren dödats i Gaza.
  • Inget om att 1600 gripna vid demonstrationer i Ryssland.
  • Inget om…

-Pettersson undrar helt enkelt hur Sveriges Radio Ekot prioriterar nyheter. Tre minuter, 180 sekunder är inte lång tid, men att ägna 105 sekunder, mer än halva sändningen, knappt två minuter åt en undersökning om HBTQ-föräldrar som inte är en nyhet är enligt min mening inte optimalt…

20 thoughts on “Vad är viktiga nyheter för dig?

  1. Viktiga nyheter får jag från personer som dessa samt den fria media som de verkar i.
    https://www.youtube.com/watch?v=9nnTkoVJ3dY
    Resterande från utländsk fri media och några få etablerade, de danska och norska är ofta läsvärda.
    Dansk TV håller en god standard, även vissa reklamfria kanaler i Europa som sänder dokumentärer är sevärda, tex Arte.

  2. Det är exakt detta som fått mig att sluta lyssna på bl.a. Ekot, Studio Ett och Gomorron Världen. Urvalet av nyheter. Tjatet om HBTQ i public service är så löjligt så det finns inte. Jag har inget emot dem med en annan läggning än min egen men det behöver inte ältas i princip dagligen i SR/SVT.
    Nej ”kära” public service ni skrämmer bort tittare och lyssnare med ert ensidiga och ofta väldigt märkliga urval av nyheter. Ni förtiger, vinklar och ljuger. Jag har ingen TV och avser inte att skaffa någon heller även om jag från nyår kommer att få börja betala public serviceskatt.

  3. Kan det verkligen ha undgått en enda någorlunda cerebralt kapaciterad nyhetskonsument att de mainstreammediala prioriteringarna inte har ett dyft med en objektiv och faktaorienterad rapportering att göra?

    Systematisk agendajournalistik och försåtliga faktoider till den dysfunktionella etnopluralismens, antiintellektualismens, rättsrötans och det demografiska skiftets fromma har ersatt journalistikens etiska regelverk och fräter på den av allehanda dödliga sjukdomar angripna och plågade samhällskroppen.
    Den fullständiga avsaknaden av sjukdomsinsikt är rent motbjudande.
    Andreas.

  4. Propagandamaskineriet maler vidare. Sverige är lyckligt och tryggt, sånär på den stora problematiken med HBTQ’s bemötande på BVC.

    Det där med ökad brottslighet är bara ett påhitt från högern, och de är dessutom nazister, fascister och rasister som hoppar på oskyldiga demonstranter och anlägger bränder.

  5. Ickenyhet 1:
    Arbetslösheten i USA är 3,9 % – HÄLFTEN mot den svenska.
    Kanske ingen hit i Sossedala här (S) är ”arbetarnas parti” och Trump är djävulen som bara gynnar de redan rika.

    Ickenyhet 2:
    Sysselsättningen hos den svarta befolkningen är högre än någonsin. Kanske ingen hit i Sossedala eftersom Trump är en rasist och slavägare. Trumps popularitet i den afro-amerikanska befolkningen ökar stadigt.

    Ickenyhet 3:
    Donald Trump får mängder av tackbrev från vanliga låg- och medelinkomst-skattebetalare som tackar honom för att de får mycket mer i lönekuvertet.

  6. I SRP1 omnämns faktiskt valet i Libanon ett flertal gånger med ett utförligt reportage i söndagens God morgon världen.
    Men resten av ovan anförda nyheter saknar jag i MSM.

  7. Stenbock som ju levt många år här på Tellus,har också sett och upplevt de stora förändringar som skett under en s.k. ”mansålder”.
    Minns t.ex. när det på slutet av 60-talet började växa upp s.k. ”missnöjespartier” eller än värre ”Glistrupare”… (en dansk som redan då såg varthän det hela bärkade)
    Dessa fick på den tiden av PK-organen,ett löjets skimmer över sig eftersom folk var fostrade,att säga jag och amen åt allt de ”höga herrarna” beslöt.Kanske svårt för de yngsta på bloggen att idag förstå ?
    Har t.o.m upplevt hur min tidigare generation stod med kepsen i näven och bugade när en högre anställd (basar,Ingenjörer och likn.) råkade passera.
    Det var just detta system som revs upp för drygt 50/60 år sedan.
    Varför skrev jag nu ner dessa rader ? Jo, läste att förnäma Båstad,som alltid har sett sig själva för lite förmer än oss dödliga,har nu fått bekymmer med sina tjänstemän/kvinnor i kommun-centralen. 😉
    I denna ort bildades ett nytt parti för några valperioder sedan,som fick många röster,och delvis därpå själva styrde kommunen,likt ett företag.
    Men se det passade inte de indoktrinerade S-MP-FP-tjänstemännen.
    Dessa ville fortsätta att som under Stalins tid,följa föreskrifterna till 100 %,även när det var käpp åt he-vete.Sådant leder ute i kommunernas nämnder till tvister,och nu riskerar Bjärepartiet att splittras inför höstens val.I Riksdagsvalet lär det bli som tidigare,stort flertal för M….tyvärr !
    Denna för PK goda nyhet publiceras idag i ortstidningen Nv. Skånes Tidningar.

  8. Det samma nyheter upprepningar och vänsterpropaganda varje dag i svensk PK-media, är mening att svenska folket ska hjärntvättas om vissa saker som 7 klövern och det övriga mångkulturella etablissemanget bestämt !

  9. Vi får snart alla betala för sk-ten. Ja, förutom de bortemot halvannan miljoner utifrån kommande som lever på bidrag. Faster Agda på slutförva.., f’låt, äldreboendet som ligger hela dagarna och är inkommunikativ som tidigare slapp bekosta avskaffandet av Sverige får också betala. Med andra ord är det i praktiken en etnisk eller religiös skatt, det vill säga jizya*.

    Vi får nog vara tacksamma så länge det inte blir obligatoriskt att titta eller lyssna på sk-ten.

    * ”Jizya är en speciell skatt som åligger icke-muslimska personer i områden kontrollerade av muslimer.” (Wikipedia)

  10. Har den semester som brukar börja morgonnyheterna med att under tre minuter läsa ur någon medicinsk rapport i någon medicinsk tidskrift att något går åt helvete om man inte får forska mera?

  11. Nu skall TV4 prata om en stakars muslimsk kvinna som fått ansiktet förstört av en syraattack, undrar om man säger det förbjudna namnet xxxxx en enda gg

  12. Allt som tystades påverkar direkt eller infirekt
    vår inställning till invällare och islam.

    Socialdemokraternas kontrakt med Muslimska Brödraskapet sedan 1999 säger att de ska bidraga till att islam införs i Sverige.
    D.v.s. S måste fullfölja kontraktet och islamisera
    vårt kristna fosterland.

    Känner du dig trygg i Sverige?

  13. Ja det verkar att vara mera intressant att få veta vad som händer på andra sidan jordklotet än vad som händer i vårt närområde .

  14. Tja, enligt den svenska nomenklaturan så är Sverige en egen planet vilken snurrar runt i ett eget solsystem där planeten Sverige är platt och månen är en ost, hoppla alla naiva och inskränkta svenskar!!!!!

KommenteraAvbryt svar