Arbetsmiljöverket fick låsa in sig under skolinspektion

SKOLAN. Skolpersonal på en skola i Malmö slog larm tidigare i år om kaos, hot och fysiskt våld, skriver Sydsvenskan. Nu kräver arbetsmiljöverket att Malmö stad sätter in åtgärder. Om kaoset inte stoppas senast den 20 juni riskerar kommunen böter på 100 000, skriver tidningen.

Bland annat måste staden se till att det finns möjlighet till snabb hjälp om det uppstår en hot- eller våldssituation, kunskapen hos personalen om hur man kan agera ska ökas och överfallslarm komma på plats.

Inspektörerna rapporterar också om en verksamhet som var tom på material för att det inte skulle finnas tillhyggen.

Under mötet kom en lärare in i rummet med en bärbar dator som en elev hade slängt iväg.

Elever försökte sparka sig in i lärarrummet (betallänk)

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Socialdemokraterna har styrt kalifatet Malmö i över hundra år och fått precis som de velat…

15 thoughts on “Arbetsmiljöverket fick låsa in sig under skolinspektion

  1. Vi ser allt fler kärringar och godhetsapostlar som rekrtorer i våra skolor. Jag har förståelse för att dessa inte vågar ingripa, med tanke på det klientel, som de har att förmedla kunskap till. Ta bråkstakarna, ge dem några tusenlappar pch sänd sem i retur!
    Förresten skulle det kanske göra susen med ett gäng garvade militärer i rektorsstolarna.

  2. Vad säger partiledaren för det lilla patetiska partiet L Jan Björklund som brukar glappa med truten om skolan, lärare och rektorer om denna föredömliga svenska skola ?

  3. Det är väl den miljön S och övriga 7-klövern jobbat ambitiöst med att utveckla i många år. De säger det blir lönsamt längre fram….
    När alla kommuner blivit, som Malmö är vi i mål, dvs alla kommuner har minus i sin budget och är i akuta behov av utjämningsbidrag. Lärarna har tagit kollektiv flykt till säkrare länder. Eslöv har också kommit långt i utvecklingen såg jag, fem stora bränder på en vecka. Nu får något ta mej f*n ta itu med en pyrande katastrof och sluta låtsas. Vad gör MSB myndigheten för samhällsskydd och beredskap? Fem allvarliga bränder på en vecka på samma ort är väl deras bord?

    • Menar även om MSB inte är en operativ myndighet, skall de väl samordna myndigheter att vidta effektiva motåtgärder. Kanske rekommendera bl.a. försvaret sätta ut större beväpnade vaktstyrkor tills vidare. Eller vad gör MSB och vad har de för funktion?

  4. Äntligen, efter september kommer man kunna ta upp och prata om orsaken till alla problem istället för att koncentrera på att dölja konsekvenserna med mer pengar.

  5. Det blir alla andra kommuner som skall
    betala för det slappa sosse styret i Malmö. Bygg en mur runt Malmö och förvara alla invällare som vi inte blir av med innanför murarna runt Malmö med öppning mot Tyskland som vill ha dem åtminstone Merkel o med hennes parti.

    • Först och främst måste Malmös invånare inse att staden är förslummad. De måste rösta bort de styrande !

  6. Ursäkta tappade tråden i ren frustration, s.k., Svensk skola är sämst i världen, grattis PK, antagligen är kraven på att kunna läsa o räkna för höga.

  7. Feministregeringen o Alliansen med Centern i synnerhet, älskar Malmö, Värnamo o Sandviken som tjänar miljaaarder på invandringen! Samt att dessa städer också är tryggast rankade i Sverige, Europa o hela världen, grattis Mia o alla feminister, här kan Ni känna Er trygga på promenaden o i joggingspåret!

KommenteraAvbryt svar