Liberalerna kräver att Sverige följer ett gammalt SD förslag

BISTÅND. Sverigedemokraterna har i åratal och flera gånger krävt att Sveriges bistånd till de palestinska områdena ska dras in. Nu har Liberalernas ledare Jan Björklund vaknat och kräver att regeringen omedelbart fryser biståndet till de palestinska områdena. Orsaken är president Abbas uttalande om judarna och Förintelsen.

– Jag tycker att det är att vara förhastad, säger biståndsminister Isabella Lövin (MP) och hänvisar till att fryst bistånd skulle drabba kvinnor och barn.

Det var under ett möte i måndags med det palestinska nationella rådet på Västbanken som Abbas, med hänvisning till ett antal böcker, sade att fientligheterna mot europeiska judar genom historien inte var ett resultat av deras religion utan av ”ocker” och bankverksamhet.

”Uttalandet är helt oacceptabelt och bland det värsta jag har hört”, skriver Björklund på Facebook.

”Tydligare kan inte antisemitismen uttryckas”, skriver han vidare.

Även Isabella Lövin anser att uttalandet är helt oacceptabelt.

– Vi kommer naturligtvis att ta upp det här i skarpa ordalag med den palestinska myndigheten, säger Lövin till TT.

Men hon landar inte i samma slutsats som Björklund, som anser att hela eller delar av biståndet ska frysas tills Abbas bett om ursäkt. Sverige ger inget bistånd direkt till den palestinska myndigheten, utan till olika organisationer, påpekar hon. Biståndet används till vattenrening, kvinnligt företagande och annat som ska stärka det civila samhället.

– Det här är otroligt viktiga saker för människors överlevnad, så det är först i sista hand som vi skulle ta till en sådan åtgärd att vi stryper stödet till barn, kvinnor och ungdomar, säger Lövin.

Björklund anser att det svenska erkännandet av Palestina som en egen stat i dag framstår som helt ogenomtänkt.

”Uttalandet vittnar också om det falskspel som PLO hela tiden bedriver, att inför omvärlden framstå som kompromissvillig men internt i Palestina bidra till att hetsa upp stämningarna mot judar”, skriver Björklund,

 

”Talet som den palestinske presidenten Mahmud Abbas gav den 30 april innehöll oacceptabla yttranden. Sverige och EU engagerar sig fortsatt för att bekämpa alla former av antisemitism och alla försök att ursäkta, rättfärdiga eller trivialisera Förintelsen”, skrev Sveriges utrikesminister på Twitter.

Kritik och fördömanden kommer även från EU:s utrikestjänst och FN.

”Sådana uttalanden är oacceptabla, djupt stötande och tjänar inte det palestinska folkets intressen eller fred i Mellanöstern”, lyder ett uttalande från FN:s Mellanösternsändebud Nickolaj Mladenov.

-Pettersson kanske är långsint men ett av de första besluten den nya regeringen tog efter valet 2014 var att erkänna staten Palestina, skälen var för att underlätta för fred i Mellanöstern och regionen…

Tycker Löfven och Wallström så här drygt tre år efteråt att vi kommit närmare fred?

14 thoughts on “Liberalerna kräver att Sverige följer ett gammalt SD förslag

  1. Kan inte annat skriva än ett gammalt ”ordstäv” – SENT SKA SYNDAREN VAKNA !!!
    Helt oberoende av naivitet och alla andra ursäkter så ska detta ”slöseri” upphöra OMEDELBART !!!

  2. Gå in på Nordfront.se och lysna på den individen när han pratar i skolor.

  3. Vad skulle hända om Sverige slutar lämna bistånd? Finns det någon ”mörklagd” hake, som kan lösa ut och allmänheten inte känner till? Det finns ganska många palestinier i Sverige. Många har Svenska pass och svenska bidrag. Undrar hur många med svenska pass och bidrag det bor i Palestina nu och aldrig arbetat i Sverige? Varför strör svenska regeringen skattepengar över palestinier?

  4. ”….skälen var för att underlätta för fred i Mellanöstern och regionen…”
    Det verkliga skälet var säkerligen att det var nödvändigt för att kunna regera med miljöpartiet.

  5. Svenskarna betalar världens högsta skatter och de går till utlänningar

    Välgörenhet borde vara frivillig!

  6. Björklund är väl som de övriga i Sjuklövern. Kidnappar helt skamlöst förslag från det parti som ständigt stämplas som både det ena och det andra. Björklund har ju stolt deklarerat att SD skall stoppas. Det är det viktigaste i valrörelsen. Kanske vore det bättre att lägga lite tid på att fundera ut varför hans parti ligger och balanserar på fyraprocentsspärren?

  7. MVF. Har Björklund blivit liberal på riktigt? Var det någon som såg när han ramlade och slog sig?

  8. Jaså, Björklund har tagit rygg på ”The Donald”!
    Efter åratal av en strid ström av amerikanska skattebetalares pengar till terroristerna i Palestina så var ”The Donald” framsynt och stoppade Obamas och Hillarys galenskaper.
    Under tiden så har Margot och Hultqvisten erhållit diverse höga ordnar av Abbas via generösa svenska skattepengar.
    Hultqvisten en svensk försvarsminister vilken blev ledsen, längtade hem till mamma och hoppade av militärtjänstgöringen. Så det kan gå i landet av naiva och inkrökta medborgare, hoppla alla naiva och inkrökta svenskar!

  9. Hur mår egentligen herr Björklund, ta efter ett krav från partiet SD ?
    Undrar vad den kramgoa f.d partiledaren för Folkpartiet Bengan Westberg han som så ”artigt” reste sig ur TV-soffan för Bertan och Wachtmeister på 90-talet tycker om detta utspel från Björklund ?

  10. Hela Wallströms syn på Israel grundar sig från eran med Palme. Kommer så väl ihåg när blondinen sprang runt på stan i palestinasjal och protesterade mot allt, speciellt Vietnam kriget och Palestina frågan. Ivrigt påhejad av Palme och Sten Andersson. Dåtidens sossar liksom dagens har och är mycket fientlig till mellanösterns enda demokrati. Om vi skall tala om antisemitism så tycker jag att sossarna först skall rannsaka sig själva.

    • ”Vi kommer naturligtvis att upp detta i skarpa ordalag”
      Vad var det man sade, det hörs ynkligt när löss hostar,
      det kommer bara att sluta med att Sverige skänker
      ytterligare 100 tals miljoner utöver det man redan sprider
      över denna krigiska Nation, så att man kan köpa ytterligare
      raketer att skicka in på Israel.
      Jag trodde att MP hade haft dom värsta stolpskotten till ledare
      redan, men dom hittar hela tiden nya förmågor, Isabella Lövin är
      en sådan!

Kommentera