Stäng

En sanning om Expressen

MEDIA. Magda Gad är journalist som skriver för Expressen. Hon har gjort många bra reportage från Mellanöstern och skrivit många sanningar, bland annat om medias hyckleri om Syrienkonflikten

När Irak/Västalliansen bombade Mosul och Raqqa till grushögar och tiotusentals civila och barn samt skolor och sjukhus bombades kallades det befrielsekrig från IS och andra terrorgrupper.

När Syrien och ryssarna bombar östra Ghouta och Idlib så nämner västmedia bara de civila som drabbas och ”glömmer” nämna att de områdena hålls av al-Qaida och andra terrorgrupper.

Alltså kortfattat om samma sak.

  • Irak/Västalliansens bombningar befrielse.
  • Syrien/Rysslands bombningar blodbad.

Detta enligt Magda Gad som varit på plats och arbetar åt Expressen.

Nu är Magda Gad i Jemen och gör reportage om kriget där, läs gärna HÄR. 

”Journalistik enligt dagens gängse koncept produceras vanligen genom att en vinkel bestäms på ett kontor inne på en redaktion. Man bestämmer vad reportagen ska handla om och vilken fråga som ska lyftas – innan man ens har varit ute och tittat på verkligheten.”

”I ett kontor i Stockholm kan det till exempel bestämmas att man ska rapportera om svält eller krig eller våldtäkter i en annan världsdel.

Sedan skickar man ut journalister som får i uppdrag att leta efter de bilder och historier som passar in i det redan förutbestämt beställda.

När journalisterna väl är på plats har de i uppdrag att leta efter just dessa bilder, för att fylla de sidor som planerats i reportagen.

Det här var något som blev väldigt tydligt för mig när jag arbetade i Liberia. Även när ebolaepidemin i Libera ebbade ut kom journalister för att leta upp lik som skulle visa att det fanns ebola. Dessa bilder skickades hem till redaktioner – till och med när liken på gatorna inte alls var relaterade till ebola. Andra historier om landet berättades aldrig.”

-Pettersson säger att så skriver alltså en journalist som arbetar åt Expressen, nu tror jag Magda Gad är det lysande undantaget, men att resten av reportagen bestäms på redaktionerna och det är de redaktionerna som kritiserar fria alternativmedia för fejkade nyheter…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

4 reaktioner på “En sanning om Expressen

  1. Magda Gad brukar aldrig klä sig i denna påtvingade utstyrsel. Knappast så att hon njuter i den.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: