Ett mord är ett mord

INSÄNDARE. Ett mord är ett mord och en mördad person alltid en tragedi. Bakgrunden till dåden beskrivs dock oftast väldigt skiftande beroende på källa och agenda.

Den knivdödade afghanen på Enskede Gårds Gymnasium lyfts nu fram i media i änglaliknande ordalag; en snäll person som enbart längtade efter att få återse sin mamma. Vittnesmålen i polisen förhörsprotokoll ger en bredare bild av den avlidne afghanen; han misskötte sig konstant på boendet och beskrivs av personalen som en krävande person.

Polisens förhörsprotokoll från knivdådet på Enskedeskolan är en sorglig läsning och visar tydligt på hur illa ställt det är i dagens samhälle och inte minst inom den svenska skolan. Enligt rektorn på Enskede Gårds Gymnasium har ingen elev på skolan behörighet att gå ett nationellt gymnasieprogram. Gymnasieeleverna, som alltså saknar gymnasiebehörighet och till stor del är nyanlända afghaner, araber, somalier o.s.v. går istället ett introduktionsprogram inklusive språkintroduktion eller en yrkesintroduktion.

Vittnesförhören ger vid handen att det i flera år förekommit regelbundna konflikter mellan två starka grupperingar på skolan: grupperingar av araber från mellanöstern och afghaner. Den 16-åring som misstänks för knivdådet har dock en polsk far och en thailändsk mor och ska i tidig ålder fått diagnoserna autism och adhd och sågs på skolan som en ensamvarg. Hemma i hans pojkrum hittade polisen bland annat droger av olika slag, troligen tänkta för försäljning, knivar och en fungerande pistol.

Motivet till mordet är inte klarlagt. Det framkommer dock i förhören att den misstänkte 16-åringen ska ha varit mobbad och utsatt av den på skolan dominerade gruppen afghaner. Bråk och hot hade förekommit tidigare. 16-åringen och en afghan hade i samband med en sådan tidigare incident stängts av en vecka av skolledningen. Den här gången miste en av afghanerna livet. Detta som en konsekvens av politikernas oförmåga eller ovilja att bringa ordning och reda i svensk invandringspolitik.

Fake News

Tidigare om mordet på Mahmoud Alizade…

7 thoughts on “Ett mord är ett mord

  1. En del förvånas kanske över att jag tecknar ner händelser från utlandet.
    Min orsak till detta är,att jag vill visa hur samma laglöshet och daltande med kriminella sker också,i andra delar av Europa.
    Senaste exemplet hörde jag just i nyheterna från Berlin. En mycket brutal återfallsförbrytare,som anses så farlig för allmänheten,att denne efter sitt avsuttna straff nu bevaras i ”säkerhetsförvar”….
    Trots detta erhåller våldtäktsmannen frigång,ensam utanför anstalten !
    Sedan igår är han nu försvunnen(”inte återvänt”),och troligtvis utfört ett nytt brott mot någon samhället,skulle ha skyddat….

  2. I förra veckan skrev jag några rader om en 15-årig flicka som är försvunnen under mystiska omständigheter i Berlin. Fallet med Rebecca har blivit en Riksnyhet,som nu engagerar hela Tyskland:
    https://www.berliner-zeitung.de/image/32092688/2×1/300/150/927ac079db9950f4bd19eb17fe451197/IE/rebecca-ruesch-rucksack-kleidung.jpg
    Under tiden som gått,har nu flickans svåger anhållits,släppts och på nytt nu häktats på sannolika skäl,ha med försvinnandet att göra.
    Den 27-årige svågern använder taktiken att inte säga ett dyft.
    Nu arbetar c:a 300 poliser med fallet,inkl. mord-kommissionen.
    Ingen möda sparas och igår kväll gick de ut med bilder i TV,för utröna var den häktade gömt hennes kvarlevor.På bilden nedan syns mannen och hans röda bil,som de lyckats finna bevis för,hur den på dagen flickan försvann,for i riktning mot floden Oder.
    I fordonet har de funnit tecken i bagageluckan i form av Rebeccas hår,och andra av henne tillhörande textil-artiklar.
    Likväl tiger den häktade !!
    https://www.berliner-zeitung.de/image/32178736/2×1/300/150/92e88cdde7b05e6365ffc22debde1357/Du/auto-des-schwagers-und-schwager.jpg

  3. Ja mord är mord !
    I detta fall kan man starkt misstänka att det handlar om dagens moderna egna upprörelser mellan olika mångkulturella kriminella grupper något som svensk extremt vänstervriden PK-media naturligvis inte talar i sina dagliga snytreportage om stackars missförstådda och utsatta mångkulturella grupper i dagens trygga svenska snart helt avkristnade FOLHHEM.

  4. Grattis politiker broiler, ni har lyckats. Den här gruppen skall ni satsa 2.4miljarder på av mina pensionspengar. Knappt läskunniga… de duger bra att sopa gator o torg.

    • Vilken tur att de passar till att sopa gator och torg som faktiskt är ett viktigt arbete, hur skulle det se ut om inte gatsopare fanns ?
      Gå över stan tidigt en lördag eller söndagsmorgon och man vadar fram i skräp, i Sverige är vi även duktiga på att slänga skräp på gator och torg.

    • Mm
      Knappt läskunniga har vi alla varit en gång.
      Det är något som brukar gå över.

      Är renhållningsarbetare också något att rynka på näsan åt, alltså att hämta folks sopor?

KommenteraAvbryt svar