Stäng

Löfvens löften håller inte…

VALET 2018. Socialdemokraten och statsministern Stefan Löfven går ut hårt med många vallöften redan nu. Sverige ska bli tryggare – genom bättre välfärd, hårdare tag mot brottsligheten och snabbare integration, lovar Löfven, däremot är han tyst om förra valets stora vallöfte, EU:s lägsta arbetslöshet.

Löfven lovar 10.000 nya polisanställda till år 2024, observera polisanställda och inte poliser och säger att det är den största satsningen på polisen under 20 år. Statsministern nämner dock inte att antalet poliser i förhållande till folkmängden är det lägsta på minst tio år.

Löfven lovar också 14.000 vårdanställda inom fyra år, däremot är han tyst om att vårdköerna är längre än under alliansen.

Sedan kom Dagens valfläsk – 600 kronor högre pension i månaden för 1,2 miljoner pensionärer, under statsministerns 1:a maj tal.

Läser man socialdemokraternas pressmeddelande, så är det dock inte så klart.

Där står UPP TILL 600 kronor i månaden för sex av tio pensionärer. Totalt sett omfattas cirka 1,2 miljoner pensionärer av förslaget. Höjningen kostar ungefär 4 miljarder kronor per år, skriver socialdemokraterna.

-Här blir Pettersson riktigt misstänksam. 4 miljarder delat med 1,2 miljoner pensionärer gör 277 kronor i månaden, alltså mindre än hälften.

Får några 600 kronor i månaden innebär det att andra får betydligt mindre. Löfven slirar på sanningen.

Nåväl, man ska inte ställa grupp mot grupp men jag jämför med de 9000 ljugande unga männen från Afghanistan som enligt uppgifter i media kommer att kosta 3 miljarder.

Det är 333.000 kronor per afghan det…

Ni som tycker det är rättvist och riktigt röstar naturligtvis på socialdemokraterna och Stefan Löfven den 9 september 2018…

Steget efter

 

11 reaktioner på “Löfvens löften håller inte…

 1. Glöm inte bort att han lovade att inte höja bensin-skatten, sedan har han höjt tre ggr.
  Att han vill göra Sverige säkert är väl OK, men det finns ingen anledning att rösta på honom förrän det är genomfört.

 2. Han ljuger det blir inte mer till fattig pensionärer. Dels kommer han inte att vara en statsminister mer.

 3. Sossarna lovade ännu mer till pensionärerna förra valet men det blev ingenting, vem tror det blir något nu?

  (BTW: finns det ingen webbsite där man jämföra vallöften vs vad som infriades för varje svenskt val?)

 4. Varför ställer inte någon journalist den uppenbara frågan.

  Varför behöver vi helt plötsligt 10 000 polisanställda utöver de 20 000 som redan finns?
  Vad har hänt och varför?

 5. ÅRHUNDRADETS LÖGNER

  Sverige behöver invandring för att klara vålfärden
  Invandring är lönsam, åtminstone på sikt men behöver nu stöttas med hundratals miljarder.
  Tryggheten ökar.

 6. Många pensionärer har ju bostadsbidrag och vad händer med det om pensionen höjs? Det sänks väl och då blir det troligen ingen större vinst som det låter på Löfvén.
  Det är samma fenomen som drabbade dem som har underhållsbidrag. Sossarna skryter om höjt barnbidrag. När detta höjdes sänktes samtidigt underhållsbidraget. Något som drabbar de med de minsta marginalerna. Fast det talas det ju inte om i media o.s.v.

 7. 333 000 per afghan räcker inte på långa vägar. Det täcker möjligen kostnaden för gymnasieutbildningen under en flerårsperiod. Men tillkommer gör det vanliga hvb-köret, fickpengar, barnpension etc etc. Räkna med 1 miljon per år under 5 år till att börja med.
  5 333 000 x 9 000 = ca 48 miljarder

  Men visst, det är ändå omöjligt att utvsa 9 000 afghaner. 10-15 st verkar vara ett jätteprojekt

 8. Han är inte lite fräck. Han ber om förtroende att bygga upp det han aktivt har hjälpt till att rasera de senaste åren. Han bör få ett rungande nej i valet. Sossarna går mot en katastrof i valet frågan är bara hur stort tappet ska bli.

 9. Nu är det bara att toppa skitsnacket från Sossarne idioterna. Det måste vara enkelt att vara politiker och väljarna kommer inte fatta något tills det är försent…Här är några förslag:

  -Alla pensionärer får 5000spänn mer skattefritt och en lägenhet i Portugal.
  -Poliser alla får en alldeles egen polis såklart.
  -6 veckors semester till alla och 4 timmars arbetsdag med 2 timmars lunch.
  -Obligatorisk löneförhöjning med 300%
  -Sjukvården. Alla får en egen läkare som gör hembesök och delar ut opiater.
  -Bostäder. Alla som vill tilldelas en lägenhet på minst 3 rum i innerstaden.

  Ingen politiker bryr sig ändå om att stå för några löften, så det är bara att lova och ljuga tills man inte kommer på mer skitsnack.

 10. Sossarna gör allt vad det kan för att behålla makten, men jag tror att det skiter sig riktigt rejält i år. Försökte räkna upp tre bra saker som sossarna har gjort under denna mandatperioden, något bra har de kanske gjort men inget jag kommer ihåg. Kommer bara ihåg hur dåligt allt är sköt, från IT-affären till skäggbarnen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: