Belgien: Den första islamiska staten i Europa?


av Giulio Meotti • 30 april, 2018

 • Partiledarna för Belgiens ISLAM-parti verkar vilja förvandla Belgien till en islamisk stat. De kallar det för en ”islamisk demokrati” och har satt ett måldatum: 2030.

 • ”Programmet är förvirrande enkelt: ersätt alla de civila och juridiska reglerna med sharialag. Punkt slut.” – Franska tidningen Causeur.
 • ”Den europeiska huvudstaden [Bryssel] kommer vara muslimsk om tjugo år” – Le Figaro.

Den franska akronymen för Belgiens ISLAM-parti står för Intégrité – Solidarité – Liberté – Authenticité – Moralité (integritet – solidaritet – frihet – äkthet – moralitet). Partiledarna för ISLAM-partiet verkar vilja förvandla Belgien till en islamistisk stat. De kallar det för en ”islamisk demokrati” och har satt ett måldatum: 2030.

Enligt den franska tidningen Causeur är programmet ”förvirrande enkelt: ersätt alla de civila och juridiska reglerna med sharialag. Punkt slut.” ISLAM-partiet, som grundades samma kväll som kommunalvalet 2012, fick omedelbart imponerande resultat. Siffrorna är oroväckande.

Effekten av detta nya parti, enligt Michaël Privot, en islamexpert, och Sebastien Boussois, en politisk forskare, skulle kunna bli en ”implosion av det sociala samfundet”. En del belgiska politiker, som Richard Miller, förespråkar nu att man ska bannlysa ISLAM-partiet.

Läs vidare


6 responses to “Belgien: Den första islamiska staten i Europa?

 • För er som ännu inte förstått islams mål | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] För er som tycker att islam inte är så farligt, vi har religionsfrihet osv. titta på de muslimska länderna, vi har facit Situationen är extremt allvarlig. […]

  Gilla

 • ruben

  Det kommer aldrig att ske innan konkurs och förfall slagit igenom. Muslimländer med sharialagar har bara gästarbetare eftersom de inte normalt jobbar själva. De har medborgarlön i de rika oljeländerna. Den Belgiska arbetande befolkningen skulle snabbt försöka fly och söka asyl i grannländerna. Ja det är absurt. Det muslimerna egentligen flytt ifrån, vill de ha upp på banan igen i Belgien. Är kanske ett bevis på att alltför många s.k. flyktingar inte flytt från shariastyre eller 2G och 3G flyktingar inte anpassar sig i de västliga industriländerna.

  Gilla

 • Lena

  Klippet här är reklam för ett parti i Belgien, ett antisharia parti.
  Man kan bortse från det, dock inte missa att förstå vad han talar om 2013.
  Det kan lika gärna vara Sverige eller annat valfritt västeuropeiskt land, klippet är bra visserligen på franska men undertextat på engelska, värt att se och lyssna på.

  Gillad av 1 person

 • Ruth Magnusson

  Mycket märkligt att ett islamparti kan accepteras och bli godkänt när ett nazistparti inte accepteras. I grund och botten är det samma sak. Döda oliktänkande.

  Gilla

 • ossie

  Snart här också då kommer S C o MP att stå med svarte petter.

  Gilla

 • Roland ram

  Sverige kommer bli en islamsk stat långt före belgien.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: