Stäng

Belgien: Den första islamiska staten i Europa?

av Giulio Meotti • 30 april, 2018

  • Partiledarna för Belgiens ISLAM-parti verkar vilja förvandla Belgien till en islamisk stat. De kallar det för en ”islamisk demokrati” och har satt ett måldatum: 2030.

  • ”Programmet är förvirrande enkelt: ersätt alla de civila och juridiska reglerna med sharialag. Punkt slut.” – Franska tidningen Causeur.
  • ”Den europeiska huvudstaden [Bryssel] kommer vara muslimsk om tjugo år” – Le Figaro.

Den franska akronymen för Belgiens ISLAM-parti står för Intégrité – Solidarité – Liberté – Authenticité – Moralité (integritet – solidaritet – frihet – äkthet – moralitet). Partiledarna för ISLAM-partiet verkar vilja förvandla Belgien till en islamistisk stat. De kallar det för en ”islamisk demokrati” och har satt ett måldatum: 2030.

Enligt den franska tidningen Causeur är programmet ”förvirrande enkelt: ersätt alla de civila och juridiska reglerna med sharialag. Punkt slut.” ISLAM-partiet, som grundades samma kväll som kommunalvalet 2012, fick omedelbart imponerande resultat. Siffrorna är oroväckande.

Effekten av detta nya parti, enligt Michaël Privot, en islamexpert, och Sebastien Boussois, en politisk forskare, skulle kunna bli en ”implosion av det sociala samfundet”. En del belgiska politiker, som Richard Miller, förespråkar nu att man ska bannlysa ISLAM-partiet.

Läs vidare

6 reaktioner på “Belgien: Den första islamiska staten i Europa?

  1. Det kommer aldrig att ske innan konkurs och förfall slagit igenom. Muslimländer med sharialagar har bara gästarbetare eftersom de inte normalt jobbar själva. De har medborgarlön i de rika oljeländerna. Den Belgiska arbetande befolkningen skulle snabbt försöka fly och söka asyl i grannländerna. Ja det är absurt. Det muslimerna egentligen flytt ifrån, vill de ha upp på banan igen i Belgien. Är kanske ett bevis på att alltför många s.k. flyktingar inte flytt från shariastyre eller 2G och 3G flyktingar inte anpassar sig i de västliga industriländerna.

  2. Klippet här är reklam för ett parti i Belgien, ett antisharia parti.
    Man kan bortse från det, dock inte missa att förstå vad han talar om 2013.
    Det kan lika gärna vara Sverige eller annat valfritt västeuropeiskt land, klippet är bra visserligen på franska men undertextat på engelska, värt att se och lyssna på.

  3. Mycket märkligt att ett islamparti kan accepteras och bli godkänt när ett nazistparti inte accepteras. I grund och botten är det samma sak. Döda oliktänkande.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: