Donald Trump borde få fredspriset

UTRIKES. Det är Sydkoreas president Moon Jae-il  som föreslår att USA:s president Donald Trump ska få Nobels fredspris för sina insatser att få Nordkorea att sluta med sitt kärnvapenprogram, enligt CNBC.

-Pettersson säger att frågan är tidigt väckt men inte orimlig med tanke på att USA:s förre president Barack Obama fick fredspriset för att han lovade en massa som han inte höll.

Själv vill jag dock föreslå att Putin och Trump delar på priset och hoppas de kan samarbeta i framtiden. Trump lyckades med klarspråk vad ingen gjort på 63 år  i Korea och Putin visade i Syrien att kriminella som IS bara förstår ett språk.

13 thoughts on “Donald Trump borde få fredspriset

 1. Jag minns snusktidningen expressen skrev efter Trumps seger i presidentvalet.
  Så här ska du prata med dina barn om usa:s president Trump.
  Undrar hur man ska prata med sina barn om oduglingen Stefan Löfven.

 2. Frågan är om Nobels fredsprisnämnd, där deltagarna är utsedda utav Stortinget i Norge, anser att Trump och Putin är tillräckligt PK? Om man inte funnit några problem tidigare att dela ut priset till krigshetsare och bedragare, så kan vem som helst få det. Det kommer an de politiska vindarna i Norge.

 3. Barak Obama fick ju fredspriset för att han tillät Iran att fortsätta med kärnvapenprogrammet. Så Donald Trump har ju redan gjort bra mycket mera för världsfreden.

  • Negern åkte räkmacka i 8år svensk media skrev ej ett negativt ord om negern.
   8år en halv sjukförsäkring var allt han åstakom.

 4. Det smärtar nog SVT att tvingas rapportera om detta. Trumphataren Carina Bergfeldt (en av vår tids mest överreklamerade journalister) har väl sorg idag.

  • Obegripligt att den nollan kunde bli Hedersdoktor i Umeå!
   Har SVT haft en sämre USA-korre???

   En av Helins protegéer,
   skulle då kunna förklara en del?

   Inte alltid duglighet var avgörande för anSTÄLLNING…

 5. Med tanke på att fredspriset ofta delas av två mottagare, varför inte låta Trump och Putin dela på priset denna gång?

 6. “The Donald” har lyckats med vad ingen amerikansk President har lyckats med sedan stilleståndsavtalet mellan Syd – och Nord Korea 1953!
  Om någonting är värt Nobels fredspris så är det detta.
  Men norrmännen kommer väl att schabbla bort även detta som ett stort antal andra av Nobels fredspris.
  Varför delar norrmännen fortfarande ut Nobels fredspris?
  Unionen med Sverige upphörde 1905 och då borde även fredspriset upphört för norrmännen att dela ut?

  • Ja, med tanke på att de delat ut den bl.a. till Yasser Arafat, så borde man tagit ifrån norrmännen detta för länge sen….

Kommentera