Erbjudande från polisen: Etta utan kök

POLISEN. Det är måndag och valborgsmässoafton vilket innebär att det kommer att firas runt om i landet. För vissa innehåller firandet alkohol och en och annan tenderar att få i sig för mycket, något som kan sluta med övernattning på polisstationen.

I ett inlägg på Facebook skriver polisen Nyköping att de erbjuder ”en liten etta utan kök” till de som planerar att festa ”riktigt hårt”.

”Rummen är spartanskt inredda med trendig sommargul madrass. För er som inte klarar av att stå upp bjuder vi på transport hit. Ni får tyvärr stå ut med att rummet kan ha en mindre smakfull odör efter andra gäster”, skriver de i inlägget.

Eller så kan man, menar polisen, välja att fira en lugn valborg med nära och kära.

”Vi från Polisen kommer att finnas ute tillsammans med flera av våra samverkanspartners, allt för att valborg ska bli lugn och trygg, för alla!”, avslutar de det skämtsamma inlägget om hur valborg kan avsluta i fyllecell.

-Pettersson säger att fyllcell är inte så dumt, liksom en örfil ibland kommer straffet direkt när man gjort något dumt. Det är enligt min mening bättre än att vänta i månader för att sedan få prata med psykologer och socionomer när man knappt kommer ihåg vad som gjort.

Straff direkt, gärna jourdomstolar…

One thought on “Erbjudande från polisen: Etta utan kök

  1. Polisens beskrivning av de tillgängliga faciliteterna får med beröm godkänt, då den påvisar en frisk och fyndig humor legerad med konsekvensernas icke förhandlingsbara allvar.

    Vem författaren än är får denne undertecknads gillande, och oaktat förmodan vederbörande inte kunde bry sig mindre, är min uppmaning att skriva mer och gärna kåsera om de dagliga förpliktelserna i lagens och allmänhetens tjänst.

    Bibehåller man den frejdiga ironin och låter cynismen bringas till fulländning, har ni garanterat en succé som kan öka populariteten och förståelsen för ordningsmaktens arbete och dessutom stärka den lokala identiteten.
    Lycka till, Nyköping!
    Andreas 🙂

Kommentera