Stäng

Kampen för barnen

BISTÅND. 1,6 miljoner syriska barn går iinte i skolan, enligt FN:s barnfond Unicef. Under det sju år långa kriget har var tredje skola i landet blivit totalförstörd. Kriget har tvingat över tolv miljoner syrier på flykt, både inom landet och till andra länder. Grannarna Jordanien, Turkiet och Libanon har tagit emot de flesta syriska flyktingar som hamnat utomlands.

– Ingen förutom två pojkar på min gata går i skolan. De jobbar för att försörja sina familjer. Deras pappor är fängslade, försvunna eller dödade eller försvunna. Någon måste försörja familjen, säger Youssef, 12.

-Pettersson läser om Youssef, 12, och att han reparerar cyklar 12 timmar om dagen, sju dagar i veckan, jag läser om andra barn som arbetar och inte går i skolan och undrar vad tusentals syriska män gör i Sverige när det finns massor med arbete i Syrien.

 • Varför åker inte syrierna hem? Är de kriminella eller lata?
 • Varför lägger Sverige pengar på vuxna män i Sverige när barn arbetar och försörjer deras familjer i Syrien.
 • 1747 kronor kostar ett skolpaket för 40 barn hos UNICEF, att då betala för vuxna män som gnäller över dåligt Wifi kan inte vara klokt.
 • Det är dags att börja med återvandring för barnens skull.
 • Tycker ni dagens migrations och biståndspolitik är vettig, rösta då på sjuklövern som byggt upp den. Annars lyssna på professor Hans Rosling…

Läs mer på Expressen…

2 reaktioner på “Kampen för barnen

 1. Ja obegripligt. Lika obegripligt är det dessutom att domstolarna undviker flesta gånger att utvisa de invandrade grova brottslingar, som hamnar i fängelse. Vad ser rättsmyndigheterna för värde i att låta grova brottslingar bo kvar i landet? Någon hemlig sanning vi inte skall veta kanske?
  https://ledarsidorna.se/2018/04/aklagarens-yrkande-pa-utvisning-avslas/
  Jag hoppas inflammationen i samhället inte blivit för djup innan valet. Det kanske går att reparera på lång sikt, men kräver många speciella nödlösningar under tiden lagningen pågår. Om invandrare, som är kanske 15% av befolkningen nu dominerar i grov brottslighet, hur skall det då se ut, när invandrarna blivit lika många som Svenskar? Gud förbjude!

 2. Skolan är ju viktig men inte i Sverige, hade vi haft en fungerade skola som förr i tiden då hade ju minister Fridde kunnat erbjuda alla Syriska barn kunnat att komma hit och få sin utbildning!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: