Tre araber dödade när de försökte ta sig in i Israel


MELLANÖSTERN. Tre araber uppges idag ha dödats i gränsområdet mellan Israel och Gaza och det finns uppgifter om flera hundra skadade, både av beskjutning men också av tårgas. 

Stora grupper av arabiska demonstranter närmade sig och några tog sig igenom gränsstängslet när de israeliska soldaterna öppnade eld i enlighet med varje lands rätt att försvara sina gränser.

Israelisk militär sa i ett uttalande att man stoppat ett försök att infiltrera Israel.

Sveriges Radio rapporterar att är demonstrationer mot den israeliska blockaden av Gaza som ska pågå fram till den 15 maj och som krävt mer än 40 palestinska dödsoffer.

-Pettersson vill korrigera lite. Det förekommer ingen blockad av Gaza, förra veckan transporterade 1767 lastbilar 47.000 ton förnödenheter till Gaza från Israel. Den enda blockad som förekommer är att israelerna försöker hindra araberna att smuggla in militärt material. Demonstrationen pågår för att araberna vill återvända de områden som deras förfäder lämnade för 70 år sedan.

FN, uppmanar Israelerna att undvika våld. Titta på videon nedan och fråga er vem som använder våld och Pettersson vill ge de unga araberna ett gott råd, kasta inte sten på beväpnade israeliska soldater, de är inte som svenska poliser…

Facebook


4 responses to “Tre araber dödade när de försökte ta sig in i Israel

 • Kenth Andersson

  Har inte Palestinier ett arbete att gå till och sköta varje dag som de civiliserade Israelerna har och gör eller är Palestiniernas enda sysselsättning stenkastning och att bränna bildäck ?
  Är inte lätt för Israel att vara omringad av ilskna och hatiska grannar, inte konstigt att Israel är och alltid behöver vara ett överlägset välbeväpnat land för att alltid med järnhand kunna försvara sitt fosterland vid angrepp.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  ISLAM är en vansinnig ideologi, SVT visar bilder på en dåre som fick amputera benet efter att han attackerat soldater och blivit skjuten. SVT är inte ärliga, de borde beskriva fakta, att dessa araber är galna, attackerar med kniv, spränger, sätter eld på osv. Muslimer har ingenting annat att komma med än våld och terror.
  Vi ska stödja Israel, en framgångsrik demokrati, där islam finns existerar inte några mänskliga rättigheter. Araberna måste UNDERORDNA SIG!!! De kan bli lyckliga om de underordnar sig och slutar med våld och terror MEN det är det som ger deras liv mening. Överallt där de existerar finns inte mycket annat än elände och de skyller alltid på andra, de tar ALDRIG NÅGOT EGET ANSVAR!!!!

  Gilla

  • Realist

   Som vanligt så är SVT´s nyheter totalt VÄNSTERVRIDNA !!!
   Blir less på att se deras löjligt förtäckta lögner dag efter dag ….

   Gilla

   • Punto

    De är inte bara vänstervridna, de är falska. Något som SR/SVT påstår sig bekämpa i en självutnämnd åsiktskartell.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: