Minns ni varför utvandringen från Sverige startade…


HISTORIA. Det talas ofta om att vi ska ta emot invandrare som har det svårt för att svenskarna en gång hade det svårt och tvingades emigrera. 

Det är precis därför som vi inte ska ta emot asylinvandrare. 

Den främsta orsaken till att folk emigrerade från Sverige och Europa var överbefolkning, det var brist på odlingsbar jord men även religiös förföljelse och det faktum att det inte fanns tillräckligt med arbeten i städerna för outbildade bönder gjorde att folk drog till USA i hopp om ett bättre liv.

Sedan var det gott om folk som ville tjäna pengar på utvandrarna, det fanns resebyråer som tjänade stora pengar på enkelbiljetter till USA och de lovade både det ena och det andra.

USA:s regering lockade också med bidrag i form av gratis mark till alla som var beredda att bosätta sig i det glesbefolkade amerikanska inlandet.

Nu är vi på väg åt samma håll. Befolkningen ökar snabbt och vi kan inte erbjuda arbete och bostäder åt alla. Den religiösa förföljelsen ökar, resebyråerna, alltså människosmugglarna, lovar guld och gröna skogar och den svenska regeringen erbjuder visserligen inte gratis mark men livslång bidragsförsörjning…

Allt går igen, men Pettersson ska inte vara vrång, Jorden lockar – inför fri invandring, på samma villkor som de svenskar som flyttade till USA hade…

 


14 responses to “Minns ni varför utvandringen från Sverige startade…

 • Kenth Andersson

  En ny stor utvandring från Sverige är att vänta framöver !!!!!!

  Gilla

 • Arne Groningsson

  Ja, men tyvärr så löser ju inte detta den kriminella biten, som dessa element betraktar som en Traditon och kräver att få ta med sig, och får det oxå!
  I USA fick dom ett skott i pannan när dom inte skötte sig, med all rätt!

  Gilla

 • heraldikern

  Ja, och då måste vi ju börja fatta att det inte är nån sorts humanism det handlar om från de Svenska/EU-politikerna eftersom dom också vet vad som gäller i FNs asylkonvention.
  De har helt enkelt en helt annan agenda! De vill fylla Sverige /Europa med Afrikaner och Araber. Den ”vite” mannen blir på så sätt utplånad och på sikt har man ”odlat” fram en helt annan ras! Tänk er en blandning av ”vit” Afrikan och Arab!
  Kolla hur det ser ut i det Europeiska samhället jämfört med det Afrikanska och det Arabiska (de som inte har arbetsfri inkomst av olja)! Tänk er sedan ett samhälle som är ett resultat av denna blandning!

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Vi har absolut ingen skyldighet att ta över ansvaret för stora
  horder av folk som kommit hit av en anledning, att bli försörjda?
  Reser man genom ett otal länder, så är det inte skyddsskäl som
  det handlar utan trygghetsskäl.
  Att jämföra med dem som utvandrade till USA på 1800 talet är
  ganska löjligt, dom fick ingen försörjning från USA, däremot en
  bit jord som dom fick bearbeta, och utifrån detta byggde många
  stora jordbruk, andra startade företag som växte till gigantisk
  storlek, dom var säkert ingen börda för sitt nya land. klart är
  att någon gick det inte lika bra för, men dem födde inte USA.

  Gilla

 • Sleven

  Man undrar hur detta gör oss svenskar av idag skyldiga att släppa in folk från mellanöstern och Centralasien?
  Vi är inte skyldiga att släppa in dem.

  Gillad av 1 person

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vad skulle inträffa om vi som nu är fallet inte hade förmånen att kunna importera mer än 50 % av vår livsmedelsförsörjning ?

  Gilla

 • Mässkalle

  I must acclaim Pettersson for his wisdom and historical references.
  Although now 150 years later the solution is not a homested act but a movement beeing inspired by anti-american feelings.
  – Go home refugees!

  Gillad av 1 person

 • Bosse S

  Jag har fått intrycket att det var missväxt på grund av att det av olika orsaker blev kallare, samt att dödliga sjukdomar härjade. När det var som värst så skickades det nödhjälp från länderna nere i Europa.
  Folk kunde inte betala sina intecknade torp och gårdar p.g.a missväxten, vilka i sin tur auktionerades bort av bankerna. Det enda som återstod för att förhoppningsvis få det bättre var då att emigrera.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Den irländska frågan var sjuk potatis som folk åt och dog av. Skörden gick snett flera år.
   I Sverige åt man ”sotvete” det luktar sill. Man åt det ändå och blev sjuka och dog. Agrarhistoria är intressant Bekämpningsmedel kom till för detta inte för att få större skördar. Även upplysning.
   Finns många bra projekt i Afrika. Det som händer i Sydafrika då de slänger ut eller dödar de vita farmarna blir en parallell till Rhodesia/Zimbabwe som hyllats av sossarna i Sverige. Folket kommer svälta.
   Såg en FN ekonom som skrev att OK gör i Sverige som i USA. Ge de nykomna en spade, lite utsäde. Sätt dem i ett territorium som Norrland. Reinfeldts tal om mycket mark där- låt dem bygga upp ett nytt liv. Så gjorde skogsfinnarna, Savolaxerna, i Dalarna. Finnmarken med svedjebruk så det finns goda exempel…
   Kanske lättare att stanna i Afrika som är lättodlat?

   Gilla

   • Bosse S

    Det är andra tider nu. Ve den som försöker bli nybyggare i Norrland. De får sameorganisationerna på sig, som bestämmer över snart en tredjdel av Sverige.

    Gilla

 • ruben

  Ja och en viktig sak måste bestämmas en gång för alla. Det går inte att söka asyl-skydd i Sverige om man rest förbi flera länder, där man redan kommit undan förföljelse.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: