Jorden lockar – inför fri invandring


Många som gillar invandringen till vårt land hänvisar ofta till svenskarnas utvandring till USA för 150-100 år sedan. Varför inte? Vi borde kunna erbjuda fri invandring på samma villkor som amerikanarna tog emot sina svenska nybyggare.

År 1862 inför den amerikanske presidenten Abraham Lincoln The Homestead Act, en lag som garanterar 65 hektar gratis land till varje invandrare som vill bli amerikansk medborgare och förmår bygga ett hus och bruka jorden under fem år. Denna möjlighet blir en stark lockelse för många fattiga svenskar och genererar stora mängder tryckt informations- och reklammaterial. Gratismarken erbjuds främst i ännu outvecklade norra och västra USA.

Genom The Homestead Act skapades mer än 372 000 jordbruk i Amerika och vid sekelskiftet 1900 har mer än 600 000 ”land claims” gjorts och mer än 320 000 kvadratkilometer, motsvarande tio procent av USA:s yta, blivit jordbruksmark. Detta innebar att cirka en och en halv miljon människor får tillgång till egen jordbruksmark.

I norra Sverige finns enorma glesbyggder, ägda av staten, varför inte låta nybyggare från fjärran land bosätta sig där och låta dem disponera 65 hektar mark gratis och de som likt svenskarna utan en krona i bidrag lyckas bygga ett hus och vara självförsörjande under fem år får behålla marken och välförtjänt bli medborgare i vårt land.

– Pettersson undrar vad tror du om detta Maud Olofsson?


4 responses to “Jorden lockar – inför fri invandring

 • Asylinvandring ska stoppa skogsbränderna | Petterssons gör skillnad!

  […] asylinvandrare så tror jag inte de klarar detta, men Pettersson ska inte vara vrång, Jorden lockar – inför fri invandring, på samma villkor som de svenskar som flyttade till USA […]

  Gilla

 • Minns ni varför utvandringen från Sverige startade… | Petterssons gör skillnad!

  […] går igen, men Pettersson ska inte vara vrång, Jorden lockar – inför fri invandring, på samma villkor som de svenskar som flyttade till USA […]

  Gilla

 • ollirein

  Ja men så kan man väl inte tolka sanningen. Det var ju helt andra spelregler, och ett dom mot vi metoder som gällde. Nu låter vi invandrarna få känna sig varmt välkomna in i den socialistiska välfärden, skapad av svenska Socialdemokrater och alla de andra socialistpartierna, från Nya Moderaterna, via Nya Mauderaterna, Kristussocialisterna, och Folkvanvettet till välfärdskramarna i Miljonärspartiet och Jonassjöströms lila vänster. Alla är vi godisar och värnar våra islamister så de kan stjälpa oss med att förfördela vår före detta välfärd, så att islamisterna blir rika och kan förgöra oss. Ja vi övertar deras dödslängtan och sätter vårt hopp till att dom kan leda oss svaga svenskar på den rätta vägen. Halelelujan lej! Bara vi slipper Sverigedemokraterna så gör vi vad som helst. Just nu ger vi bort det bästa av vårt land, det är inte mer än rätt. Vi har ju haft monopol på Sverige så länge nu, så det är på tiden att släppa fram något nytt och spännande.
  Eller vad säger ni Malmöbor, nu under skottåret. Här skjuter vi inte upp det skott vi kan skjuta idag, för imorgon är det dags för nya skjut. God Natt!

  Gilla

  • Stenbock

   Nja,det är tveksamt om dessa nappar på ett sådant erbjudande.
   Denna nya art berikare i Absurdien är ju inte komna för att arbeta….Raka motsatsen de är ju här som en form av missionärer för utforska möjligheten,att Islamisera landet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: