Personlarm allt vanligare bland bibliotekspersonal


BROTTSLIGHET. Allt fler anställda inom kommunen i Helsingborg har personlarm på sig när de arbetar, det visar en undersökning som SVT Helsingborg har gjort. På biblioteken i staden är det obligatoriskt att ha ett larm på sig när man är ute i lokalerna.

– Det är ett sätt att garantera trygghet och säkerhet både hos våra medarbetare men också bland våra besökare, säger Catharina Isberg som är bibliotekschef i Helsingborgs stad.

Det har funnits personlarm i olika stor omfattning inom biblioteken i staden men sedan ett par år tillbaka har omfattningen ökat. Catharina Isberg menar att det som sker ute i samhället speglas även inne på ett bibliotek, då det är en mötesplats för många olika människor:

– Hör möts många olika människor på en liten yta så det är klart att det uppstår friktioner men så har det alltid varit, säger hon och fortsätter: – Jag ser att vi lägger mer fokus på säkerhetsfrågorna nu för att vi ser att det behövs.

Bibliotekarien Maria Johansson-Näslund berättar att larmet används ganska ofta. Dels för att tillkalla kollegor men också för att anropa ordningsvakter.

Läs mer på SVT…

-Pettersson undrar vad bibliotekschefen menar med  ”det är klart att det uppstår friktioner men så har det alltid varit” 

 • Damen minns fel eller ljuger medvetet.
 • Det har inte uppstått friktioner på bibliotek tidigare.
 • Det fanns inte personallarm tidigare.
 • Det fanns inga vakter att tillkalla helt enkelt för att det inte behövdes.
 • Märkligt att SVT:s välutbildade och opartiska reporter inte påpekar detta.

Otrygga bibliotek har skapats av mångkulturens förespråkare och massinvandringen av folk från dysfunktionella kulturer.

Tycker ni att biblioteken i vårt land fungerar bra så rösta på sjuklövern den 9 september 2018.

Vi de goda, men det blir lönsamt på sikt…


5 responses to “Personlarm allt vanligare bland bibliotekspersonal

 • Jhonsson

  Att man inte sparkar ut pöbeln och slöddret från våra bibliotek, skyller makthavarna på att biblioteken är till för alla. Rent j-a nonsens och skitprat naturligtvis. De skall fungera som värme- och lekstuga för folk, som inte vet hur man uppför sig. Var står det att man inte kan kräva att besökarna uppför sig ordentligt? Vanliga människor vågar ju inte längre ta sig dit.
  Problemet är gummiryggarna vi valt att leda landet inte vågar ta tag i problemen, rädda för vad media skall tycka.
  De vågar inte ens tala om problemet och låtsar att det inte finns. De hoppas väl att det löser sig själv men så blir det naturligtvis inte.
  Enda hoppet,är en ny regering. Men kanske blir den lika tafatt. Det är ju trots allt politiker vi talar om.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Igår respekt.
  Idag larm.
  I morgon pistol.

  När och hur ska det sluta?

  Gilla

 • Billy Boy

  Obekräftade rykten cirkulerar att Stefan Löfven (S) skriver på en bok …

  … som han hoppas blir en jättesuccé … även bland boklåne-besökarna på våra svenska bibliotek.

  Vem vet … kanske Löfven utnämns till näste nobelpristagare i litteratur … nu i det rådande kaoset där hela havet stormar inom Svenska Akademin.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svensk trygghet 2018 !
  Denna trygghet lär fortsätta för nu är det klart, lilla Annie och hennes mångkulturella Centerparti stödjer som väntat regeringens förslag om s.k tillfälliga uppehållstillstånd (som naturligtvis blir permanenta) till ensamkommande barn, tonåringar eller vuxna framtida pensionsräddare.
  Hoppas att detta nu splittrar Alliansen men det är inte troligt de övriga L KD och M kommer på typiskt svenskt hycklande vis i tysthet att ställa upp bakom C, S MP och V för att hålla SD på säkert avstånd och kanske även det nya partiet AFS.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: