Jurister propagerar för ensamkommande

Tre jurister skriver idag en debattartikel i SvD där man propagerar för alla ensamkommande afghaners rätt att stanna i Sverige.

De tre vädjar till Annie Lööf att Centerpartiet ska rösta för den nya gymnasielagen, så att de 9 000 ensamkommande afghaner som berör ska få stanna.

Ett av flera argument de tre framför är detta:

”De har gått i skolan, bott i familjer, spelat fotboll och lärt sig svenska. Att utvisa dem är att rycka upp dem från sitt sammanhang och samtidigt kasta bort alla de resurser Sverige lagt ned på dem under denna tid”

Varför skulle det vara ett skäl till att få stanna? Jag tänker osökt på familjen Dolikjanin som tvingades lämna Sverige efter flera år p.g.a. en miss från en arbetsgivare. De hade också barn som gått i skolan, som säkert lekt med andra barn och som säkerligen lärt sig tala svenska. Vad det gäller resurser kastas miljoner bort varje dag på att få dessa unga män att trivas.

Ja, ni får läsa debattartikeln själva.

Förutom att de tre juristerna tjänar stora pengar på asylsökande och flyktingar, är de uppenbart aktivister. Besök deras twitterkonton får ni se.

Karin Törnell

Sofia Rönnow Pessah

Moa Jedestav

11 thoughts on “Jurister propagerar för ensamkommande

  1. De borde vara tacksamma för allt de fått. Nu är det dags att sluta med lögner och motstånd. Res hem till era barn och fruar, för några barn eller ungdomar är ni inte.
    Det finns ingen generell rätt att stanna i Sverige med eller utan jurister.
    Tycker inte staten ska betala för deras överklaganden eftersom de fått avslag minst tre gånger.
    Kan gärna hjälpa till med eskort till flyget.

  2. Trenne jurister som icke synes rättskapabla går således ut och riktigt kysser marken framför de som titulerar sig ”ensamkommande afghaner” och förnedrar sig offentligt med denna absurda appell om misskund för det studiehågade lilla sällskapet om niotusen bidragsresenärer, vilka av en ren händelse råkar befinna sig i det land vi en gång kände som en funktionell välfärds- och rättsstat, men som nu vunnit internationell ryktbarhet som det optimala bidragsparadiset, med underförstådd straffrihet som bonusgåva.

    Föga förvånande att den glödande texten författats av medlemmar ur just det kulturmarxistiska kalkonkotteri som med kacklande näbbar och vässade klor är beredda att gå hur långt som helst för att bevisa hur politiskt korrekta och moraliskt överlägsna de är och samtidigt tillförsäkra sig ekonomisk vinning och kollegial aktning genom ett kraftigt utökat klientel.

    I själva verket representerar dessa värdegrundsväktarinnor den djupt beklagansvärda del av befolkningen som behäftats med handikappet att inte kunna skilja på rätt och orätt, sant och falskt, verklighet och ideologiskt konstruerad världsbild, samt saknar förmåga att agera i enlighet med den vuxna ansvarsmedvetna medborgarens normala depå av sunt förnuft.

    Vi ser allt oftare prov på feminism och fanatism som vandrar hand i hand, då ingen bestämd skiljelinje existerar mellan de båda begreppen, och där det kan vara svårt att bilda sig en uppfattning om huruvida det brinnande engagemanget verkligen emanerar ur den nationella karaktärsdefekt vi känner som den svenska godtrogenheten, eller om det de facto handlar om en mycket medveten och iskall strategi.
    Andreas.

  3. Dessa landsförrädare tjänar ju multum på att suga ut skattepengar som borde gå till helt andra ändamål. Skicka dessa ”jurister” till Afganistan så kan de suga ut staten där.

  4. Det bästa är att det kostar ingenting att behålla dessa blivande läkare o raketfoskare! Grattis PK, 700 000 / år o forskare är en ren investering, släng Era ADH ungar i väggen

KommenteraAvbryt svar