Stäng

Drabbas inte av plastpaniken

MILJÖ. Du som bär hem maten i en ekologisk tygkasse för att undvika plastpåsarna är den verkliga miljöboven, lurad av plastpaniken. Plastpåsen är inte alls den miljöbov som den utmålas som, debatten drivs av miljölobbyister med egna intressen och att medier sprider falska nyheter och myter om plasten.

”Låt bli den ekologiska tygkassen och köp en plastpåse som du sedan använder som soppåse om du vill slå ett slag för miljön”. 

-Pettersson säger att det går inte att lita på ”experter”…

Genom åren har Pettersson lärt sig att vara skeptisk och tänk på att journalister vill kränga nyheter eller åsikter, politiker vill visa sig handlingskraftiga med andras pengar och forskare är beroende av anslag och positiv press…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2018. Nu hotas vi av Putin och Trump och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Om några år är vi åtta miljarder, jordens befolkning ökar med 80-90 miljoner per år men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 reaktioner på “Drabbas inte av plastpaniken

 1. Som vanligt! Nu skall den vite mannen i Sverige skuldbeläggas för att folk i andra länder slänger sin skit i havet!

  All den här synliga plasten som flyter runt i haven kommer knappast härifrån!

  Jag kan köpa hur många plastpåsar jag vill, för när jag inte behöver dom mer slänger jag dom i soporna, dessa hamnar aldrig i naturen!

  Sen att jag återanvänder dom för att spara på resurserna är en helt annan sak! Fleece och liknande använder jag aldrig!

  När jag var liten så lärde min mamma mig vissa regler! Även om vi var fattiga följde vi dessa, dom kostar inget!

  Vi var alltid punktliga, artiga och trevliga!

  Vi tvättade oss!

  Vi åt alltid upp det vi tog till oss!

  Vi slängde aldrig skräp!

 2. Idag kommer det vatten – förhoppningsvis helt fritt från plastpåsar – från regntunga skyar och tvättar luften ren från pollen och andra luftföroreningar.

  Klicka på länken nedan och skriv in orten där du bor. Starta sedan animeringen ovanför kartan så visas minut för minut hur regnområdet rör sig över land- och havsområdet.

  MinuteCast® shows exact start and stop times as well as precipitation type and intensity based on your exact location.

  https://www.accuweather.com/en/se/norrkoping/314360/minute-weather-forecast/314360

  Lycka till!

  1. Billy B:
   Tackar o. bugar för din länk över vädret…Har annars förlitat mig på de Danska utsikterna….

 3. Har ett par plastkassar i min väska som jag använder vid köp av varor-köper alltså inga nya kassar. iofs borde egentligen tygkasse kanske vara bäst ha ändå

 4. Jag återanvänder plastpåsarna många gånger d.v s. jag köper inte en ny varje gång jag handlar utan tar med mig en påse eller två när jag handlar. Det är inga som helst problem och det är inte av snålhet. Tycker det är onödigt att köpa nya varje gång helt enkelt. När påsen börjar bli dålig aanvänder jag den till soppåse. Soppåsar i övrigt köper jag på rulle hos ÖoB. Det funkar hur bra som helst.
  Att det används på tok för mycket plast i vårt samhälle torde alla kunna se. Jag pratar då om plastförpackningar. Det är helt sjukt vad mycket plast det är om allting överallt.
  Vi borde minska vårt oljeberoende istället för att göda arabländerna där de flesta andra oljekällorna finns.

 5. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/DZilbershlag.jpg
  Alla har hört talas om följande ramsa….”Har man tagit fan i båten,får man ro honom i land ”…
  Detta är vad som nu inträffat i Merkels Tyskland,till Stenbocks skadeglädje.
  Antisionismen breder nu ut sig över hela landet,likt tidigt 30-tal.Inget annat ämne får längre plats i deras nyhets-,och aktuella sändningar i STATS-TV/Radio.
  Diktatorn själv manar till ro,och påstår att detta har alltid funnits i Deutschland men måste medge,att hennes importer av araber på nytt tänt fyr på bålet.
  Judarna är som bekant ett duktigt affärsfolk,är naturligtvis inte sena att nyttja stundens allvar. Nu uppmanar man sina egna troende,att öppet bära sina kippor ute bland gamla och nya befolkningen ! Vidare kommer de att ordna demonstrationer lite varstans i Tyskland för att visa de finns till !
  Vet inte vad ett sådant huvudskydd för att dölja flinten kostar men vet att detta folkslag skänker inte bort något.
  Tja,nu har Merkel inte enbart importerat arabisk kultur,utan skapat ett nytt Gaza i runt hela västra delen av Europa.
  Schalom contra Salam !! 🙂

   1. Jo du har nog rätt det blev ett ”C” för mycket….Den gamle börjar gråna längst upp (på insidan)
    Får trösta mig med att ”Salam” blev rätt !
    Visste du f.ö. att detta sista nämnes ofta i arabiska ortsnamn
    ,och t.o.m. i beduinernas namn slinker detta ord in ?

   2. Stenbocken! Helt korrekt detta med namn har själv bott i Dar Es Salam i fyra år. Fridens boning eller fridens hamn sägs det betyda, upplevde varken det ena eller andra. Ett genomkorrumperat land med alldeles för mycket av, kidogo, kidogo eller pole,pole.

 6. Problemet är att journalister har slutat att rapportera och nu agiterar. Journalister i framför allt Sverige är totalt okunniga och drivna av känslor. När de väljer vad de vill rapportera och hur de vill rapportera det så är det en katastrof, speciellt på grund av massiva tvångsfinansierade ”public service” SVT/SR.

 7. Jodå, det finns så mång alarmister, förmodligen därför att det är ett bra sätt att livnära sig på.

  Hysterin vet inga gränser, se bara larmet om Golfströmmen.
  Enligt modeller kommer den att minska 15%, fast mätningar i verkligheten visar att den ökat med 20%!

  När Studio Ett sändes var Anders Stigebrandt, senior professor i oceanografi vid Göteborgs universitet med i direktsändning från studion i Göteborg, och han förklarade hur verkligheten ligger.
  I reprisen av programmet klipptes han bort!
  Så mycket för ”oberoende” SVT/SR…

  Det är bara att välja. modeller eller verkligheten.SVT/SR väljer åt dig, se upp!

  Jodå, jag har tygkassar. Om folk inte slängde allt över axeln skulle plasten (eller andra sopor) inte vara ett problem.

  Bönderna har ett helsicke på grund av kastade öl- och läskburkar som djuren får i sig och som sprättar upp dem inifrån.
  Ett helt onödigt problem, kasta inte sopor runt dig.

 8. Plast i haven är ett otyg.

  Jag bor vid havet och ser nerskräpade stränder. Massor av plast, men inga plastkassar. Det är lådor, flaskor, tunnor, trossar och nät av plast, även mjölkförpackningar.

  Plastkassar har orättvist fått skulden för plast i havet. De flesta plastpåsar hamnar i hushållssoporna. En tänkbar förklaring till att man inte ser plastpåsar kan vara att de har fragmenterats till oigenkännlighet. Ett annat lömskt problem är syntetfiber från tvätt av kläder.

  Visst kan vi avstå plastkassar om det medför renare hav.

  1. När nu experterna säger att plasten inte bryts ner av naturen borde den förbjudas som masskonsumtionsvara….Dock tar jag själv flera plastkassar när jag handlar på Hemköp….Svårt att leva som man lär, inte många gör det! Människor måste tvingas ändra beteende. Det finns tygkassar eller Dramaten….Kanske kan det tas fram ett material som bryts ner någon gång i framtiden….Människan håller på att förvandla jorden till ett avfallsberg men främst måste islam och befolkningsökningen begränsas!

   1. Prova att placera en plastkasse i trädgården och låt den sitta där ett år eller så,.. försök sedan att bruka den så ser du att plasten visst bryts ner.

    Ja det finns förvisso andra plaster som inte bryts ner så snabbt men nu är det just plastpåsarna som är på tapeten och allt är som vanligt lögn!

 9. Plasten är livsfarlig för miljön, den borde starkt begränsas MEN alla borde vara med att samarbeta för att få en bättre miljö, ex lära sig sopsortera, det måste organiseras av stater gemensamt.
  Det viktigaste är att ordna kommunala/statliga kommunikationer för människan, SOLEN bör användas för att producera el.
  Bilar och bussar SKA DRIVAS MED EL!!! Detta bör finansieras via staten genom att ta ut vad som behövs i skatt.
  SVERIGE kan dock inte driva detta ensamma utan hela världen måste göras miljömedvetna. Kanske borde initiativet drivas av större nationer ex KINA.
  Bilismen är ett helvete för mänskligheten, speciellt i städerna, där borde man börja, se till att bussar och bilar i städer är eldrivna. I norra Sverige borde däremot bensin/diesel vara betydligt billigare under en övergångsperiod.
  Att börja med att förbättra luften i städer på jorden borde vara ett självklart mål.
  Kanske en utopi men ingen vill leva bland bilavgaser och smuts!

  1. ÖSTERSJÖN håller på att dö, det främst länder österut som släpper ut skiten rakt ut i havet. Svåra frågor, alla vill ha, ingen betala.

  2. Bäste Kurt,
   Var med på tidigt 80 tal när Södertörn skaffade solceller, den producerade täckte inte hyreskostnaden för tomtarean! Vindkraften är sjukt subventionerad, men det har vi ju råd med, att den står still när det är snö o vinter? För varje kw vind, måste vi kompensera alternativ kw med annan elkraft , eller också kan vi ju importera el från kolkraft och kärnkraft, stort grattis, eller va fan stäng pappersindustrin, stålverken o bilindustrin så blir Sverige det mest humana landet i världen.
   Sverige har en negativ solfaktor, men vi kan ju flytta till Somalia som snart är tomt och minska Svenskarnas energibehov med sådär 95%.
   Batteridrivna fordon är sinnessjukt dåligt för miljön i alla lägen. Hybrid ??

   Det är ju kanon att man bygger köpcentra utan förbindelse utanför städerna, hur i helvete tänker miljöpartisterna här?

   Vi får väl göra som miljöpartisterna åka Taxi istället.

 10. Snart finns det mer plast än fisk i haven, ska vi alltså strunta i det?

  Och mer än 1 miljon fåglar och 100 000 däggdjur dör varje år efter att ha fastnat i eller ätit plast som finns i havet. Även fisken får i sig mikroplast som vi sedan äter.
  Det är fakta och inget hittepå.

   1. Pettersson, det vad det hon gjorde. Tänkte……..
    Vissa har otur med det

 11. Det finns idag klimatförnekare och klimatkramare är bara att välja en sida och sedan blir det som det blir i framtiden med klimatet och förhoppningsvis ett slut på allt tjat klimatförändringar som inte leder till någonting eftersom pengar och vinster inte går hand i hand med miljötänkande !!!!

  1. Lena.

   Krisen i Venezuela. Fruktansvärt socialistiskt vanstyre.

   https://3.bp.blogspot.com/-5nPpCA8ULV4/WW3BVwr2cNI/AAAAAAAAGOY/plF2nKUeZM4ICJJV8otQGsElZUZUNkuiACLcBGAs/s640/VenezuelaLOW.jpg

   Från Jeanders bildblogg

   Venezuelas president Nicolás Maduro har med sin socialistiska politik lyckats med konststycket att ödelägga ekonomin i ett land med större oljereserver än Saudiarabien. Det råder brist på det mesta, livsmedel, mediciner och hygienprodukter. Brottsligheten är skyhög.

   Fler än 7,1 miljoner venezolaner röstade i ett symboliskt val för att visa sitt missnöje med presidenten Nicolas Maduros planer på att skriva om landets grundlag

Kommentera

%d bloggare gillar detta: