Utrikesfödda kvinnor ska få jobb – med hjälp av stavgång


INVANDRING. Södertälje har högst arbetslöshet i länet och allra svårast att få jobb har de utrikesfödda, lågutbildade kvinnorna. Med hjälp av ett specialanpassat arbetsförmedlingsprogram, ska det bli ändring för kvinnorna framöver.

För att fånga upp den grupp som står allra längst från arbetsmarknaden – de lågutbildade, utrikesfödda kvinnorna, har Arbetsförmedlingen, Samordningsförbundet och Vuxenutbildningen tagit fram ett program kallat Samspråk. Målet är att få kvinnorna i jobb eller till vidareutbildningar. Och det handlar inte bara om att sitta i skolbänken.

-Pettersson tycker det verkar som att det inte finns några gränser för galenskapen…

Stäng gränsen, börja återvandring, krav på att lära sig svenska för dem som vill ha uppehållstillstånd, krav, krav, krav i stället för flum och bidrag…

Mer på SVT…


10 responses to “Utrikesfödda kvinnor ska få jobb – med hjälp av stavgång

 • Danne

  Bra träning inför hemgången. Eftersom de påstår att de gått hit så borde de efter många års vila här, vara väl förberedda.

  Gilla

 • eva

  Projekt på projekt på projekt – som inte verkar leda någonstans, inte ens till en stängd dörr.

  Gilla

 • Lena

  Farlig varelse och den här är kanske en lika farlig varelse ?
  https://se.dreamstime.com/glas%C3%B6gonorm-najanaja-bangalore-karnataka-image110612646
  http://www.friatider.se/kristersson-t-nker-inte-samarbeta-med-sd-men-vill-att-sdare-r-star-p-honom
  Håll er långt ifrån och undvik de båda om livet är er kärt !

  Gilla

 • ruben

  Vad är det för drift från myndigheter att så gärna betala ut bidrag från andra svenskars pengar till främmande människor? Är det av något posttraumatisk orsak eller har man en onaturlig avoghet mot skötsamma människor i allmänhet? Det är inte naturligt och måste få ett slut efter valet.

  Gilla

 • Jhonsson

  Bättre att tvinga ut dem på vilka tokerier som helst. De skall inte bara kunna sitta hemma och vänta på att bidragen skall betalas ut. Den, som inte kommer, skall naturligtvis inte heller få något bidrag. Man indela dem i plutoner på militärt vis. Jan Björklund kan ju visa hur det skall gå till, han är ju gammal officer.
  Skulle vara kul att se en pluton mena-kärringar maschera i takt och slå stavarna i marken.

  Gilla

 • Lena

  De får ju bara inte försvinna dessa kvinnor som feministkvinnorna var stolta över, de gjorde femistkvinnornas hela liv……………..femististkärringarna njöt av av alla bedrövliga kvinnor som var ”sämre” än dem !

  Gilla

 • Mats Lindh (@MatsLindh6)

  Åk hem ni är inte välkomna här i Sverige, som somaliern i Rinkeby sa till Jimmy eller var han nu befinner sig åk hem du också. Alltså somaliern.

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Man kan sparka en miljon offentliganställda utan att någon medborgare skulle märka den minsta skillnad i offentlig service. Annat än att de lämnas i fred och får behålla 20 000 kronor mer av sin lön i månaden netto.

  Gilla

 • Jan Ivarson

  Sverige styrs av stollar, men vad skall man tycka om de som röstat på dem.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ännu en statligt subventionerad dagdrivarklubb har bildats i det projekthysteriska Sverige, där begrepp som krav på rimliga motprestationer tabubelagts, medan man jagar vanliga svenska medborgare med blåslampa och rånar dem på deras tillgångar för att kunna finansiera det multikulturella spektaklet.
  Tack för ordet!
  Andreas.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: