Stäng

Utrikesfödda kvinnor ska få jobb – med hjälp av stavgång

INVANDRING. Södertälje har högst arbetslöshet i länet och allra svårast att få jobb har de utrikesfödda, lågutbildade kvinnorna. Med hjälp av ett specialanpassat arbetsförmedlingsprogram, ska det bli ändring för kvinnorna framöver.

För att fånga upp den grupp som står allra längst från arbetsmarknaden – de lågutbildade, utrikesfödda kvinnorna, har Arbetsförmedlingen, Samordningsförbundet och Vuxenutbildningen tagit fram ett program kallat Samspråk. Målet är att få kvinnorna i jobb eller till vidareutbildningar. Och det handlar inte bara om att sitta i skolbänken.

-Pettersson tycker det verkar som att det inte finns några gränser för galenskapen…

Stäng gränsen, börja återvandring, krav på att lära sig svenska för dem som vill ha uppehållstillstånd, krav, krav, krav i stället för flum och bidrag…

Mer på SVT…

10 reaktioner på “Utrikesfödda kvinnor ska få jobb – med hjälp av stavgång

 1. Bra träning inför hemgången. Eftersom de påstår att de gått hit så borde de efter många års vila här, vara väl förberedda.

 2. Projekt på projekt på projekt – som inte verkar leda någonstans, inte ens till en stängd dörr.

 3. Vad är det för drift från myndigheter att så gärna betala ut bidrag från andra svenskars pengar till främmande människor? Är det av något posttraumatisk orsak eller har man en onaturlig avoghet mot skötsamma människor i allmänhet? Det är inte naturligt och måste få ett slut efter valet.

 4. Bättre att tvinga ut dem på vilka tokerier som helst. De skall inte bara kunna sitta hemma och vänta på att bidragen skall betalas ut. Den, som inte kommer, skall naturligtvis inte heller få något bidrag. Man indela dem i plutoner på militärt vis. Jan Björklund kan ju visa hur det skall gå till, han är ju gammal officer.
  Skulle vara kul att se en pluton mena-kärringar maschera i takt och slå stavarna i marken.

 5. De får ju bara inte försvinna dessa kvinnor som feministkvinnorna var stolta över, de gjorde femistkvinnornas hela liv……………..femististkärringarna njöt av av alla bedrövliga kvinnor som var ”sämre” än dem !

 6. Man kan sparka en miljon offentliganställda utan att någon medborgare skulle märka den minsta skillnad i offentlig service. Annat än att de lämnas i fred och får behålla 20 000 kronor mer av sin lön i månaden netto.

 7. Ännu en statligt subventionerad dagdrivarklubb har bildats i det projekthysteriska Sverige, där begrepp som krav på rimliga motprestationer tabubelagts, medan man jagar vanliga svenska medborgare med blåslampa och rånar dem på deras tillgångar för att kunna finansiera det multikulturella spektaklet.
  Tack för ordet!
  Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: