Varför kan inte invandrare plocka skräp?


NEDSKRÄPNING. Bohusläns kust är inte bara ett av de vackraste områdena i Europa, det är också ett av de mest nedskräpade. Med havsströmmarna flyter årligen tusentals kubikmeter plast i land i de mest utsatta vikarna. Naturvårdsverket skjuter till pengar för städning, men det otacksamma jobbet måste göras för hand.

-Pettersson tittar på reportaget från TV4 om norra Europas största soptipp och tänker på alla arbetslösa invandrare. Varför är det inte arbetsplikt för bidragen, till och med en outbildat analfabet borde klara att plocka skräp men det kanske är kränkande…


24 responses to “Varför kan inte invandrare plocka skräp?

 • Roland ram

  Vänsterpartiet får väl till det att det är rasistiskt att sätta asylmissbrukare i jobb.

  Gilla

 • age

  Vad innebär det kryptiska ordet:
  ”arbetskraftinvandring”?

  Är det arbete som vandrar in?
  Är det någon kraft som vandrar in?
  Är det en ursäkt för invandring?
  Är det arbete skapat av invandring?
  Är det kraftig invandring?

  I en normal uppläggning av ett projekt går man ut med en förfrågan, en offertförfrågan.
  Sedan erbjuder man en överenskommen beställning.
  Därefter lägger man order på köpet.

  Hur ser projektupplägget för ”arbetskraftinvandringen” ut?
  Vem är projektledare?
  Vem är beställare av projektet?
  Vem har gjort projektanalysen?

  Jag slutar där för svaren finns inte.
  Möjligen är projektmålet att islamisera Sverige?

  Gilla

 • gamgubben

  Fattar du inte mannen, det är haram att ta i svenskar och annat skräp.

  Gilla

 • Gruvmor

  Men det fattar väl alla, invandrare har ju lärt sig att _sprida_ skräp, inte att samla ihop det!

  Gilla

 • Kåre

  var det någon som såg dom ute i Stockholm eller i övriga Sverige när det var snökaos?
  det är bara tacka och buga för alla bidragen vi gett dem från våra surt förvärvade skattepengar, att vi inte ens fick se en snöskyffel i händerna på dessa som kallas framtida pensionsräddarna.
  snyggt jobbat av regering och komuner – tack återigen för absolut inget.
  skicka inte ut dem på stränderna för att hjälpa till, det kommer bara vara dumt bonnförnuft att utnyttja dem.

  Gilla

 • age

  ”Invandrare plocka skräp”?

  Vad är skräp?
  Är skräp något som vi inte önskar oss i vårt samhälle?
  Är skräp något som kostar oss pengar att hantera och ta rätt på?
  Är skräp något som förgiftar oss?
  Är skräp något som påverkar oss negativt?
  Är skräp något som ger oss bekymmer?
  Är skräp något som bör ta’s omhand av den som skapat det?
  Är skräp något som förstör vår miljö?

  Än en gång: Vad är det som är skräp?

  Gilla

 • KENT

  Å nej vad synd om dom att behöva jobba för brödfödan. Framför allt inte ska dom behöva jobba med sådant som svenskarna inte vill jobba med. De ser sin framtid i mer lukrativa branscher som bidrag och knarkhandel.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  SVT visade i somras ett program om jordgubbsplockning. Polaker och svenska ungdomar jobbade hårt långa dagar, men var var alla mgranter?

  Gilla

  • Billy Boy

   Migranterna fick kanske den betungande men ändå viktiga arbetsuppgiften att äta upp jordgubbarna som de andra hade plockat.

   Gilla

 • Lena

  De kan plocka upp alla döda svenskar som inte orkar att leva längre, i dårhuset Sverige !

  Gilla

 • Jhonsson

  Jag har sedan invandringen av Mena-folken började, frågat mig detsamma. I decennier har man kunnat se samma klutkärringar vandra ner till varuhusen och hem igen
  Men kanske är det inte fint nog för vår nya adel att plocka skräp. Vi har många mil landsvägsdiken att rensa. Trafikverket har framställt skräpet i dikena som ett stort problem. Herregud, sätt igång. I vårt land vimlar det ju av lämpliga individer till detta jobb. Och om inte vägarna skulle räcka till, så har vi många mil stränder.,där de,kan fortsätta att rensa.
  Alltid samma flathet från myndighetssverige. Men när det gäller att få ut även svårt sjuka i arbete, då går det bra att tvinga ut dem.

  Gilla

 • Lena

  Tittade nu i efterhand på det här programmet, vet inte vart Sverige är på väg. Är glad för att inte ……………bo i Sverige.
  Slutade att lyssna och titta när en någon började prata om sin dotters körkort…………………………..
  https://www.svtplay.se/video/17486746/opinion-live/opinion-live-sasong-5-19-apr-22-00?start=auto

  Gilla

 • Janne

  Att dom ska plocka skräp är väl ändå ganska otänkbart!
  Då måste dom först utbildas och gå otaliga kurser i det mest elementära
  här i livet, att själv inte skräpa ner och sedan det allra svåraste momentet för dom att lära sig, tekniken att plocka skräp!
  Men, förmodligen blir det ändå allra svårast att ens få dom att försöka sig på ett hederligt arbete!

  Gilla

 • Mats Lindh (@MatsLindh6)

  Invandrarna ska åka hem och plocka skräp.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Nog tusan finns det arbete att lägga händerna på för den som vill göra rätt för det bidrag som åtnjutes!
  Arbetsplikt för arbetsföra borde redan från första början ha varit ett rättmätigt krav på rimlig motprestation för det uppehälle som nu betalas för dagdrönarklubbens månghövdade medlemmar.

  Fåfäng gå lär mycket ont och den som inte inser vikten av att efter bästa förmåga bidra med någon vettig insats som tack för värdlandets generositet, kan gott packa och dra annorstädes hän.
  Emellertid bör tilläggas att den största skulden återfinns hos makthavarna.

  Att lägga hyende under lasten är visst statskonstnärernas huvudsakliga uppgift i det välfärdsindustriella Sverige, medan ordinära svenska skattebetalare, vilka aldrig tillfrågats, pungslås för att finansiera minoriteternas komfortabla och vegetativa tillvaro.
  Andreas.

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Det måste vara nånting genetiskt. 10 floder står för 95% av plastnedskräpningen av haven. 8 av dem ligger i Asien. Ganges levererar 1.2 billion pounds eller 540 000 ton plast om året till indiska Oceanen. En standard shipping container, som ryms på ett lastbilsflak, rymmer i genomsnitt 15 ton last. Så 36 000 containrar plastskräp om året.

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4970214/95-plastic-oceans-comes-just-TEN-rivers.html

  Gilla

  • Argus

   Och likt förbenat så är felet vita mäns. Till viss del håller jag med för utan vita [mestadels] män hade inte plast funnits och de hade fått använda bambu, komagar eller vad de nu använde innan.

   Här i Europa har eurokraterna hittat ännu en anledning till att plåga folk och handlarna var snabba på att passa på att ta betalt av ”miljöskäl”. Om miljön vore viktig så skulle H&M, Dressman, Lindex med flera bjuda på papperspåsar. I vissa stater har myndigheterna till och med förbjudit sugrör av plast.

   Det öppna och fria samhället som upplysningstiden förde med sig verkar vara borta för alltid och det kan vi tacka marxister förklädda till liberaler och deras kära islamister för.

   Gilla

   • SasjaL

    I Storbritannien planerar dom att det skall bli förbjudet med bara med sugrör, utan även tops och liknande nästa år. ‘Ursäkten’ med tops var att fåglar far illa utav bomullsdelarna. Knepiga britter som slänger dyligt ute i naturen, isf i soppåsar i direkt närhet av där de nyttjas …

    Gilla

 • Jan Ivarson

  Min insändare lördag 21 april till tidningarna Bohusläningen och Lysekilsposten.

  STRANDSTÄDNING – FÖR SVÅRT ELLER OETISKT KRAV FÖR NYSVENSKAR?

  Bohusläns kust är en soptipp för inströmmande skräp. Stränderna måste årligen städas. Det var nyheter i TV lördag den 21 april 2018.

  Enkla jobb efterfrågas.
  Strandstädning är förslag som jag tidigare påpekat.
  Men kanske är det för mycket begärt att ställa krav på invandrare i arbetsför ålder, att de städar stränder istället för försörjningsstöd. Krav på studier är däremot politiskt gångbart i yngre åldrar. I högre åldrar glöms de flesta bort i bidragskarusellen. Försörjningsstöd betalas ut år efter år. Hur vore det med successiv nedtrappning?

  Tankar om invandrares strandstädning ryms inte i svensk byråkrati och skulle kräva år av utredningar för att kunna genomföras. Då är det enklare att fortsätta betala arbetsfria ersättningar. Det har vi rutiner för. Ersättning för arbete kan ju inte kallas försörjningsstöd utan är lön. Däri ligger ett stort problem som kräver fackliga förhandlingar och statlig utredning i åratal.

  Av lönekostnad går mer än hälften till skatter.
  Jo så är det: Arbetsgivaravgift, löneskatt och moms på det arbetstagaren köper blir sammanlagt mer än halva lönekostnaden. Därför har ingen invandrad entreprenör startat ett bolag för strandstädning för egenförsörjning, och förresten, vem skulle betala för jobbet. Det skulle förutsatta kommunal upphandling i konkurrens. Värnsten skulle säga ”inte en krona till privata standstädare”. Vi måste också förstå att de flesta nysvenskar är ovana vid att betala skatt. Därför måste svenskar gå före och visa vägen restan av livet.

  Varför har strandstädning inte redan blivit jobb för invandare?
  Det är ju ett enkelt arbete som efterfrågas.
  Förklaring är politisk ovilja att ställa krav på invandrare. Det kan anses rasistiskt att de som har flytt erbjuds städarbete. Vänstern skulle säga att invandare utnyttjas. Vänstern tycker det är bättre att svenskar utnyttjas.

  Men ändå, det rör på sig i PK-kretsar när kassorna sinar. Snart kan inte äldrevården dräneras mer. Nyligen såg jag en artikel om en invandrad kvinna som efter år av arbetslöshet i Sverige gått en kurs för att prova på trappstädning. Strandstädning får ses som överkurs och mer avancerat. Vi får ta en bit i taget.

  Låt oss se inströmmande plast mot bohuskusten som en resurs som kan bidra till både lönsam verksamhet och integration. På sikt kan skräpet bli lönsamt precis som invandringen. Om vi har rätt politisk inställning.

  Gilla

 • Argus

  Jag har otaliga gånger här på Petterssons föreslagit slopande av alla bidrag för invandrare, främst asylsökande, och starta Statens arbetslöshetskommission på nytt som skulle erbjuda mediokert betalda beredskapsjobb. Medel för detta finns redan genom de slopade bidragen. Det är bara organisation och arbetsledning som saknas. Detta löser vi genom att utlösa UtlL kap. 5 § 25 vilket ger arbetsbrist på Migrationsverket där personal frigörs.

  Att man alltid ska behöva göra allting själv! 😉

  Gilla

 • Erik Bergman

  Varför inte låta riksdagsmännen och -kvinnorna utföra det första riktiga arbetet i sina liv, plocka skräp i Bohuslän? Då kanske dom kan gör någon nytta för sina alltför höga riksdagsarvoden.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Varför inte låta riksdagsmännen och -kvinnorna utföra det första riktiga arbetet i sina liv, plocka skräp i Bohuslän? Då kanske dom kan gör någon nytta för sina alltför riksdagsarvoden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: