Öppet brev till Anna Falk på SN

INSÄNDARE. Bästa redaktör Falk.

 Angående Din krönika i SN den 20 april känns det angeläget med några tillrättaläggande:

  1. SN har inte vunnit något pris.
  2. Sörmlands Media har vunnit priset Årets dagstidning 2017.
  3. Sörmlands Media erhåller enligt juryns motivering främst utmärkelsen för sin ”digitala affärsmodell”.
  4. Sörmlands Media ger ut dagstidningarna Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren, publikationer som därmed av naturliga skäl omfattas av moderbolagets”digitala affärsmodell”.
  5. I juryns motivering nämns inte SN med ett endaste ord, vare sig beträffande det redaktionella innehållet eller någon annan del av tidningens verksamhet.

Du skriver i din krönika i SN: ”Vi vann”! Det är att hantera ord och sanning ovarsamt och slarva med faktaredovisningen. Det du försöker lura i läsarna är direkta falsarier. SN har inte fått något pris, utmärkelse eller ens något omnämnande vid den aktuella branschgalan. Det är fakta. Hur oblygt du än hävdar att SN är årets dagstidning 2017.

Nej, redaktör Falk, din förhävelse av SN:s journalistik och medarbetare kan läsarna enkelt avfärda som självskryt, men att fabricera osanningar i dina egna spalter är pinsamt och solkar enbart ned SN:s trovärdighet ytterligare.

Fake news

5 thoughts on “Öppet brev till Anna Falk på SN

  1. Vad är ett sådant pris värt i dagens Media värld? När Journalister
    sitter och utser årets tidning, eller årets journalist? Att belöna
    varandra med guldspadar och annat trams när dom flesta läsare
    vet vilka hycklare det är, där nyheter undanhålls för att det inte
    passar in i den gängse PK sörjan är för bedrövligt.

  2. Vågar man att föreslå…………ge fan i att läsa dessa blaskor, det finns så mycket annat av BRA media att läsa, inte minst utanför Svedistans gränser.

  3. Sanningen, SD och numera AFS är som sagt 7 klöverns deras knähund PK-media och det övriga välgödda mytomaniska föraktfulla mångkulturälskande etablissemangets absolut värsta fiende !!!!!!

  4. Vi vet ju alla att mainstreammediala mytomaner är behäftade med grava svårigheter att skilja mellan den journalistiska agendans skräddarsydda illusioner och verkligheten, varför det är mindre förvånansvärt att ovan avbildade aktris hoverar med den inbillade förträfflighet och andra mindre smickrande egenskaper medelst vilka hon i paradrollen som koketterande värdegrundsväktarinna städse utmärker sig.
    Andreas 🙂

KommenteraAvbryt svar