SVT, de nyanlända och jobben

Ni har väl inte undgått att SVT vevar en propagandaserie som visar hur välintegrerade muslimska kvinnor blivit i det svenska samhället.

Naturligtvis talar jag om den stora arbetslöshet som råder bland människor som asylinvandrat till Sverige från Syrien, Somalia, Eritrea och andra länder utanför Europa.

Ni har redan tagit del av den turkiska kvinna SOM VALDE att gå på bidrag under sina 16 första år i Sverige och andra kvinnor som äntligen börjat jobba. Det spelar nog ingen roll vilken lokal SVT-redaktion ni följer. Ni kan se samma reportage från hela landet.

Igår berättade SVT om Ali från Syrien som nu skrivit en bok om hur asylinvandrare ska bete sig för att få ett jobb. Ali, som levt i Sverige de senaste fem åren, fick jobb ganska fort och det är bra. Givetvis är det också bra att samtliga som väljer att komma till Sverige börjar jobba omgående och inte väljer att leva på bidrag i sexton år innan man visar intresse av att försörja sig själv.

I stort sett samtliga kvinnor som figurerar i SVT:s reportage, bär sin religiösa huvudbonad. Vi ser bevis på bevis att vi importerat en kultur som sätter religionen över allt annat och den kulturen bara växer i antal och styrka och att man t.o.m. tillåts att bryta mot givna klädkoder på de arbetsplatser man arbetar.

Det är bra att människor arbetar, det är bra att en sådan person som Ali bidrar, men fundera ett tag på de ord han säger sist i SVT:s artikel.

”Näringslivet måste motiveras och vägledas, de måste förestå att det är en enorm kompetens som kommit till deras land”

Jag ställer mig frågan över den kompetens som asylinvandrare från Somalia, Eritrea och Afghanistan besitter? I denna och flertalet artiklar i ämnet som SVT nu pumpar ut i etern, får vi också veta en annan sanning. Det visar sig att nästan alla muslimska kvinnor som figurerar i sina slöjor varit hemmafruar i sina hemländer och att de aldrig haft ett jobb att gå till. Då undrar vän av ordning vad deras kompetens består i?

Fast visst är det bra att de utbildar sig och skaffar kompetens. Utbildning och kompetens behövs när de ska återvända hem för att hjälpa till med återuppbyggandet och utvecklingen i hemlandet.

SVT

Apropå detta med religiösa symboler. Uppdrag Granskning visade ett reportage i onsdags som jag tycker ni bör se. Ni förstå säkert vilken framtid som väntar när unga flickor inte ens kan vistas i skolan utan slöja och kläder som inte visar en millimeter hud. Vi fick också höra Gustav Fridolin (Mp) berätta att han lämnat in ett lagförslag som ska tvinga ALLA svenska skolor att bli mångkulturella. Varför många flyr dessa skolor verkar inte ha gått hem, eller så bryr han sig inte.

Förövrigt bör ni se onsdagens UG av andra skäl.

Uppdrag Granskning

24 thoughts on “SVT, de nyanlända och jobben

  1. ”En enorm kompetens har kommit till vårt land!”
    Hahaha! Den var ta mig tusan riktigt präktig!
    Hur fan klarade vi oss innan denna förnämliga potential hedrade våra nordliga breddgrader?
    Ren och skär lyteskomik och suggestiva sagor för underbegåvade vuxna, utan någon förankring i den verklighet vi övriga tvingas hantera.
    Andreas 🙂

  2. Det är inte som man kan tro när man beräknar arbetslösheten. Det finns två sätt SCB och Arbetsförmdelingen. Båda har gigantiska felkällor. Vi börja med SCB. Dom ringer och frågar människor om dom jobbar. Får en svarfrekväns på 60%. Utlänningar och ungdomar svarar sällan. Vilken överraskning, det är i dessa grupper arbetslösheten är störst.
    Arbetsförmedlingen räknar bara dem som de anser kan jobba och är inskrivna som arbetsföra. De som lever sitt liv med socialbidrag är sällan medräknade. Ingen vet riktigt hur många de är som inte är med i Arbetsförmedlingens statistik. Ungefär som folkräkningen i Indien. Sen har vi alla som är här men ändå inte, släkt utan uppehållstillstånd.
    SKL hade för några år sedan riktig statistik på gång, men kan tänka mig att de blev hindrade av regeringen när de såg hur illa det var.

  3. Det är den ena solskenshistorien efter den andra,tror SVT.Jag tycker det är tragiskt. Man har inte lärt sig språket eller sökt ett jobb på 16 år. En städar trappor och en jobbade på en soptipp.Är detta Löfvens raketforskare
    och hjärnkirurger?

  4. Arbetsplikt på minst halvtid/vecka borde införas för s.k. försörjningsstöd! Pensionsgrundande, semestergrundande osv.
    Dessutom borde barnbidraget minskas efter t.ex. 3dje barnet. Barnen kan ärva äldre syskons kläder och även barnvagnen.

  5. Kvinnor från MENA kan alltså VÄLJA att gå hemma i 16 år, på bidrag? -Bidrag som finansieras med skattepengar som jobbas i hop av ANDRA (läs svenskar) som inte får möjligheten att VÄLJA att vara betald hemmafru i 16 år -med skattepengar.

  6. Detta med inscenerade historier och propaganda har blivit vardagsmat,för oss i civiliserade världsdelen,sedan muslimerna invandrade och infiltrerat oss ! En kultur de medtagit,är just lögner och fö-bannad dikt !
    Skrev ju om detta i samband med attentatet från kurdiske islamisten i Münster.Hur statens medier finner utvägar för att dölja sådan händelser.
    I dag är det åter en sådan,då angreppet på juden i Berlin skall sökas komma i glömska.Dessutom Adolfs 129:e födelsedag !
    En Bomb från 2:a VK skall oskadliggöras i Centrum av staden.Ingen ovanlighet eftersom det lär finnas dryga 3.000 sådana i den sandiga marken.Nu har man uppmanat all form av PK-media att göra detta till en världsnyhet.Lokala TV-kanalen sänder live hela dagen….Deras tidningar är fyllda med referat,antagande,bilder och intervjuer.
    Stenbock som upplevt kanske några hundratals liknande desarmeringar,
    kan endast minnas att en sådan tidigare fått så enorm press.
    Vad som då skulle döljas har jag glömt !

    • Hurra !!!
      Nu är bomben med sååå stort intresse från PK-organen desarmerad !
      Liksom vid tusentals andra liknande oskadliggörande,skedde detta utan större problem.Nu får vi alla bara hoppas,att allmänheten glömt bort angreppet på juden med sin kippa på ”innegatan”….. 😉

  7. Vi Svenskar ska jobba i 50år sen dö fort som fan därför sen kan staten ta våra intjänade pensinspengar(S o Mp) så är det.

  8. TACK, TACK SÅ SATANS MYCKET TACK ALLA
    STYRANDE I SVERIGE!!…FÖR DEN KATASTROF
    NI LYCKATS HINNA ATT ÅSTADKOMMA UNDER
    SÅ PASS KORT TID SOM 2 MANSÅLDRAR /50 år

    • Och de styrande svarar, VARSÅGOD DET VAR SÅ LITE SÅ och sedan rullar det på som vanligt igen !!!!!!
      Trots dessa nästan 50 åren så kommer en trygg majoritet av den svenska väljarkåren garanterat att ge 7 klövern fortsatt förtroende i September.
      Som majoriteten av de svenska väljarna bäddar och har bäddat de senaste fyra till fem decinnierna så får vi också ligga idag, sådana väljare sådana politiker, det är inte svårare än så !!!!

  9. Om de är så oerhört kompetenta är det väl bättre att den kompetensen används i deras hemländer? Eller skall Sverige bidra till att åderlåta dessa länder på just kompetens? Får inte ihop ekvationen men Löfvén kan säkert (bort)förklara det där också.

  10. ”det är en enorm kompetens som kommit till deras land”

    Konstigt att det inte syns någonstans hur denna ”kompetens” nyttjas. Arbetsgivare är ju inte dumma och tackar nej till kompetens!

    Jämför med statistiken som Thoralf sammanställt här, svenskarnas arbetslöshet har sjunkit med de utrikes födda har stigit till rekordnivåer!
    (trots bidrag, stöd, insatser, mm)

    http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/04/18/11528905-2-100-000-000-kronor-for-nyanlanda-till-kalmar-lan/

    Siffrorna är värre i verkligheten, då även en enda bidragsstödd timme per vecka räknas som arbete, dvs. personen är inte arbetslös.

  11. Det är ett klassiskt reklamtrick som man använder inom lotteri- och spelbranschen. Bingolotto bygger på konceptet att man visar upp EN vinnare och sedan tror hjärnan att man själv kommer att vinna. När i själva fallet chansen att vinna stort på skraplotter är typ 1 / 20 miljoner

    Man visar upp ETT lyckat exempel på invandring för att tittarna ska tro att det är allmänt. Man kan kalla det ”skönmålning”.

    Att visa upp de 90% misslyckade fallen kallas av media för ”svartmålning” och man fördöms av självaste statsministern, som hotar med lagstiftning mot alla som berättar SANNINGEN.

  12. Förmodligen en utopi men det vore väldigt spännande att se vad SD som är och ska vara en räddande ängel till skillnad mot 7 klövern verkligen skulle göra åt dagens mångkulturella Sverige om partiet fick helt fria händer !!!!!

  13. Ännu en sida av invandringsexperimentet som inkompetenta politiker sjösatt och som kan få betydande följder ekonomiskt men också ett potentiellt ökat lidande för individer som drabbas. Vad händer med människor vars hud inte är optimal för vårt kalla klimat? Det är inte så att politikerna vet. De chansar med människors liv i potten. Ett hazardspel.

    Medicinska skillnader för raser/etniciteter avseende t ex i vilken ålder kvinnor av olika ras/etnicitet drabbas av cancer.
    Vita får det lagom till pensionen
    Övriga får det tidigare i livet (lagom efter att de fött en oftast stor barnaskara).

    Kommer dessa skillnader att accentueras om de med mörkare hy bosätter sig i kallare klimat? En befogad fråga som vi inte vet svaret på. Politikerna tänker att allas lika värde gör att det inte är någon skillnad.

    https://www.health.harvard.edu/blog/screening-mammograms-one-recommendation-may-not-fit-all-2018041613603?utm_content=buffer9f5dc&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=buffer

    • När dessa kvinnor efter 15 år i Sverige fött sina barnkullar och erhåller stödarbete för att få tillgång till vabmöjligheter och högprioriterat sin egen sfär ytterligare 15 år befinner hon sig i riskåldern för att utveckla bröstcancer.

      Det är något i levnadssättet generellt som i stället behöver lyftas hos denna grupp i stället för att förflytta dem till nordliga breddgrader. Det är ett inhumant experiment.

      Hucklet är ett litet problem i jämförelse med vad de potentiellt kan drabbas av. Politikerna är inkompetenta. Medicinvärlden tiger stilla men kunskapen om att sådant som politiker vill ignorera faktiskt har betydelse.

      Om de vill ha utveckling i sina länder så måste de jobba på det och åtgärda det som behövs. Och det är ibte att alla byter geografisk plats. Det kan vara det sämsta de gjort i sitt liv?

  14. Hur har Fridolin tänkt sig att det ska se ut; att tvinga alla skolor att bli mångkulturella?
    Tvångsutplaceringar av folk som inte kan svenska i alla klasser? Fridolin skulle sänka skolan på 100 dagar…

    • Läs dagens I OTAKT om förskolan i Fröslunda, Eskilstuna. Ett importerat kommande inbördeskrig redan i 3-4-års-åldern verkar det som.

  15. Den officiella arbetslösheten är 6%.
    Men verkligheten är helt annorlunda, lägg till en miljon hucklekärringar som sitter i förorterna.

KommenteraAvbryt svar