Stäng

Sluta fjäska för SD, Sonesson

HATMEDIA. Den moderata oppositionsledaren i Region Skåne, Carl Johan Sonesson, är arg. Regeringen har bjudit in samtliga partier förutom Sverigedemokraterna att diskutera höghastighetstågen.

För Norra Skåne utvecklar han sitt resonemang: ”Även om jag inte delar SD:s syn i många frågor är det rimligt att Sveriges tredje största parti bjuds in till samtalet om framtidens tåginvesteringar. Att stänga ute SD från samtalen är ett lågvattenmärke för S och MP. Nu pratar vi om en tydlig sakfråga och då kan man inte stänga ute ett av åtta partier. Det är sandlådenivå.”

-Pettersson tycker det låter vettigt, givetvis borde Sveriges tredje parti få vara med att diskutera en fråga som kommer att påverka oss kanske 100 år framåt i tiden.

Det passar dock inte Expressen/Kvällspostens krönikör Csaba Perlenberg som skriver ”Det är inte Moderaternas uppgift att göra Sverigedemokraterna till ett anständigt parti. Så varför fjäskar den skånska oppositionsledaren Carl Johan Sonesson (M) för SD?”

Sedan fortsätter Perlenberg med en sväng över muslimerna till att avsluta med ”Sverigedemokraterna är helt enkelt inte ett anständigt parti. Det är inte svårare än så. Varför det skulle vara Moderaternas uppgift att tvätta rent Sverigedemokraterna är oklart. Vad som dock står klart är att Carl Johan Sonesson, i sin iver att fjäska för det SD som kan vara avgörande för huruvida han kan ta över makten i Region Skåne efter höstens val, har diskvalificerat sig själv som en trovärdig kandidat till posten som regionordförande.”

-Pettersson kan svara på frågan varför SD ska bjudas in om inte Perlenberg begriper det – det kallas demokrati och yttrandefrihet eller kan också beskrivas som normal anständighet.

Något som tydligen Expressen inte vet vad det är. Faktum är att Expressen/Kvällsposten och Perlenberg är ett hot mot vår demokrati, ett oanständigt hot…

Perlenberg skriver vettigt ibland, men är som så många så kallade journalister hatiskt inställd till SD men har inget emot att föreslå samma saker som SD gjort i åratal utan att rodna, läs nedanstående som herr Perlenberg skrev i augusti 2017 ”…rubrikerna om skottlossningar numera är ett stående inslag i nyhetsmediernas rapportering, utan för att trygghetsfrågan skär igenom flera andra tunga och krisande politikområden. Sant eller falskt, rätt eller fel, orättvist eller inte: Det ökade och allt mer våldsamma gängvåldet kopplas obönhörligen till integrationsfrågorna, men även till skolpolitiken, folkhälsopolitiken, bostadspolitiken och den ekonomiska politiken…”

Är Perlenberg rasist eller…

17 reaktioner på “Sluta fjäska för SD, Sonesson

 1. Denne Perlenberg tillhör det labila läger som helt sonika saknar insikt om begreppet anständighet, varför han skulle göra både sig själv och läsekretsen en sann tjänst genom att hålla tand för tunga och de knubbiga små fingrarna borta från tangentbordet.

  Dekorum är för övrigt inget man återfinner hos de mainstream-mediala små koketter som ideligen envisas med att undervisa i ämnen de själva inte behärskar.
  Andreas 🙂

 2. Demokrati och att få alla ”med på tåget”, har alldeles för många tyckare, svårt med.

 3. För såna som han gäller demokrati och yttrandefrihet endast om man har de rätta åsikterna.

 4. Der klingar oerhört falskt, när sjuklöverns politiker talar om demokrati. I verkligheten är de inget annat än en skock hyckare och värda all avsky.

 5. Det finns inte många ledarskribenter i landet som är värda att
  läsa, och en som är otroligt stor i näbben är denne
  Chaba, eller var det kanske Tjabo Perlenberg som har så
  otroligt svårt att dölja sitt SD hat, troligtvis för att SD FÅtt
  RÄTT PÅ PUNKT EFTER PUNKT, och uppblåsta ledarskribenter
  tvingas att inse att folket har egna tankeförmågor, och som ser
  att SD är det enda parti som står för sina ord.
  Och om folket är tveksamma till ifall man ska köpa Kvällsposten,
  så tänk på den stöddiga Perlenberg ,så¨avstår ni säkert.

 6. Några dagar innan valet 2014 var det två opinionsinstitut, Sentio och Yougovs, som endast låg några tiondedelar fel, när det gällde väljarstödet för SD.
  Media har sedan dess helt undvikit att referera till dessa båda instituten. Det är lätt att förstå varför. Enligt är SD oftast näst största parti och det vill man naturligtvis dölja. De ger oftast SD mer ån 20 % av väljarstödet, när övriga institut ger dem 15-16.
  Trots att SD idag kanske har stöd av 25% av väljarkåren, skall alltså nu deras åsikter inte kunna framföras.
  Sjuklövern uppvisar ett förakt för demokrati, som är häpnadsväckende. svenskarna att påverka utbyggnaden med snabbspår.
  Vad vi svenskar tycker om detta kan vi visa vid valet i saptember
  Låt välja demokratiska partier!
  Låt oss visa S och Mp att de gjort sitt.

 7. 7-klövern har nog under lång tid tvättat bort sitt eget förtroende. Höghastighetståg i Sverige enbart är en katastrofal ekonomisk utopi. Det bör i så fall samarbetas i alla nordiska länderna för en gemensam utveckling av banor tåg och underhåll. Ungefär, som civilförsvar och militärt försvar behövde samarbeta inom Norden för att klara underhåll och drift, med någorlunda rimliga kostnader. Undrar om inte S o MP gör ett s.k. utomparlamentariskt urval, som kan kallas maktmissbruk?

 8. Ordföranden för SD i Växsjö lämnar partiet, anledningen är att han i en film hyllat Rysslands president Putin och talat om hur man ska skydda nationen !
  Avhoppen och uteslutningar fortsätter från Sveriges idag tredje största parti, hur känsligt har partiet blivit och hur korrekt har partiet tänkt att bli ett framtiden, ett 8:e klöver i riksdagen har Sverige inget nytta.
  Snart September och ödesval, AFS får definitivt rösten.

 9. Csaba Bene Perlenberg (avancerat namn det där) borde precis som så många andra ”jagtrorjagvetalltingbästmakare” visa den stora andel människor som föredrar ett alternativ till dagens styrande lite mera respekt. Att någon uttalar sitt stöd för landets tredje största (med god marginal) parti är något Perlenberg borde förlika sig med. Det vore lite skillnad som det hade handlat om NMR men nu gör det inte det.

  1. Vad folket tycker skiter en sådan herre i, om så 95 %
   stöder SD så kommer han ändå fortsätta att fälla sina
   förnumstiga kommentarer!

   Så det är bara för folket att fortsätta på den inslagna vägen att vägra köpa Kvällsposten. Ju fler desto bättre?

 10. Nja,tror snarare att han är Folkpartist !!
  Som vi alla vet,tycker dessa ett idag och ett annat imorgon….Slaskblaskan X-pressen var ju tidigare ett organ för dem och då även för judiska intressen. Detta före Arab-invasionen och SD ens förstörde ro`n….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: