Stäng

Reklamkampanj ska stoppa tvångsgiften

ISLAM. Sommarlovet är en period då man vet att många unga som lever i familjer med hederskultur riskerar att giftas bort utomlands mot sin vilja, trots att det är olagligt. Nu satsar Länsstyrelsen och Brottsofferjouren på en kampanj för att få utsatta personer att söka hjälp.

Antalet samtal till Brottsofferjouren i Värmland som rör tvångsgifte och andra former av hedersförtryck ökar. Det finns inga undersökningar som visar hur många som drabbats av tvångsgifte i Värmland eller Sverige, men på Länsstyrelsen och Brottsofferjouren märker man ett stort behov av stöd och information.

Från och med den 30 april rullar en reklamkampanj på skärmarna i Karlstads bussar med budskapet att hjälp finns ett telefonsamtal bort om man är orolig.

 

Mer på SVT…

-Pettersson säger att det är nog allmänningsbenägenheten som ökat, visst har det alltid lagts skattepengar på reklamkampanjer mot tvångsgifte…

10 reaktioner på “Reklamkampanj ska stoppa tvångsgiften

 1. Löjliga kampanjer ersätter sunt förnuft i Sverige, istället föra att göra klart för dessa individer att det inte är tillåtet, inte ens ifall dom, åker hem och gör det i sina gamla länder och sen försöker komma hit igen.

 2. Stenbock har inget över för sådana kampanjer. Vi minns alla,två av dem som löd ” Håll Sverige rent”, och ”Sverige är fantastiskt”…
  Den första maningen ser vi idag resultatet av ! Den andra har överlevt sig själv….
  Möjligen gamla ”En svensk Tigern” har anammats ,och därför ser nu landet ut som det gör,Ingen (bortsett från senare år SD) protesterade när landet fylldes med arabiskt/afrikanskt avskum. Fy f-n för reklamkampanjer.

 3. Vi som växte upp i ett icke mångkulturellt Sverige hörde aldrig talas om Moskéer, månggifte, barnäktenskap, stackars utsatta ghetton, nästan dagliga rapporter om våldtäkter/gruppvåldtäkter m.m, VARFÖR ?
  Kanske någon genial politiker från 7 klövern har svaret men det är förmodligen svårt att få tag i någon från den politiska ryggkliarfamiljen 7:an som skapat och som är ansvarig för dagens katastrofala svenska kriminella anarkisamhälle.

 4. Vem hade kunnat tro att vis kulle ha sådana här problem för 30 år sen? Det är väl därför man misstror politiker nu när de kommer med löften om hur bra allt ska bli. Vi har kvitto på deras tidigare löften.

  1. Socialistiska stater har alltid flyttat och blandat upp sina befolkningar för att försvaga sin fiende medborgarna. När Bilderberggruppsmedlemmen Tage Erlander startade massinvandringen, grundade Invandrarverket och sjöng ”Internationalen” under blodröda fanor tillsammans med alla andra internationalistiska tyranner i världen, då visste ALLA tänkande människor att Sverige kommer att totalförstöras socialt och ekonomiskt. Det är helt oundvikligt, har aldrig förekommit att socialism lett till något annat, och det är väl förstått varför det är oundvikligt. Hayek förklarade t.o.m. personligen när han tog emot Riksbankens ekonomipris på 1970-talet. Men ingen orkade höra på sånt! Avfärdades som ”högerspöken”, si så fortsatte det livshatande svenska folket sin snabba väg in i det oundvikliga socialistiska folkmordet.

 5. De har inte fattat att koncensuskulturen håller ihop Sverige. Många andra kulturer fungerar tvärtemot och bara för att de passerar Öresundsbron eller åker tunnelbana blir de inte svenskar. Gör istället en ”reklamfilm” där polisen slår till mitt i natten, slår föräldrarna och pedofilen i bojor och deporterar dem till öknen medan barnen adopteras bort, gärna till nya föräldrar av en annan religion eller samkönat par.

  Då skulle budskapet gå fram.

 6. Men, vänta lite. Hur ska man som svensk tolka det här?
  Är det nästan OK med tvångsgifte, men istället för att slå näven i bordet så ska det hanteras via reklam..?

  Vad blir det i nästa läge?
  Är det nästan OK att gifta sig med minderåriga?
  Är det nästan OK med flera fruar? (knappast flera män dock)
  Är det nästan OK med hedersmord?

  Ska vi ens behöva få detta i ansiktet i form av reklam?

  Vi är ju för f-n Sverige?
  Här finns en tradition att följa, vi ska inte behöva sänka nivån till MENA!

  Var är FI och MP? De anklagar SD för att vara kvinnofientliga, men vad gör de själva? Släpper in tusentals lögnare som totalt saknar respekt för kvinnor och som skiter i jämställdhet!

  1. Kampanjen startar för att det inte är okey med tvångsgifte.
   Unga tjejer som riskerar detta får möjlighet att vända sig till någon.

   Har du något bättre förslag?

   1. Mia:
    Jo ett mycket bättre….Skicka hem dem nu när kriget är till ända,och Syrien m.fl. länder behöver ju sina unga,för att bygga upp sina länder på nytt.Detta innan nästa religiösa krig bryter ut.
    Dessutom kunde de enorma 100-tals miljarderna som dessa lyckosökare kostar,istället satsas på våra inhemska sjuka och fattiga. De du Mia vore bättre placerade pengar !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: