Stäng

Välkommen till den nya åsiktskorridoren

VALET 2018. Från höger till vänster hetsas det mot invandrare i den nya åsiktskorridoren. Kalkylen är enkel: Det är enkelt att slå ned på dem som inte röstar – utan att förlora väljare. Det är lika parodiskt som sorgligt att beskåda, skriver Jasenko Selimovic (L) i en debattartikel i Expressen. 

Om det fanns någon som fortfarande hyste förhoppningar om valrörelsen inte skulle fastna i ett ovärdigt SD-berättelse där allt är invandrarnas fel, lär denna person nu fått sig en slutgiltig ögonöppnare. Förra veckan publicerade Socialdemokraterna en kampanjbild på statsminister Löfven, vilken åtföljdes av följande citat: ”Det är orimligt att det kommer tusentals personer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan utföra”.

Inför budgetdebatten i riksdagen förtydligade Magdalena Andersson det populistiska budskapet: ”Jag ser inget behov av städpersonal eller diskare från andra kontinenter”, sade finansministern i en intervju i Svenska Dagbladet och skingrade de tvivel som eventuellt funnits tidigare om att hennes parti bestämt sig att föra valkampen på Sverigedemokraternas planhalva.

 

Givetvis måste vi kunna diskutera integration och migration. Jag säger inget annat. Att sopa viktiga frågor under mattan har aldrig lett till något gott. Men den här hetsen och otäcka retoriken som sprider sig från parti till parti är sannerligen djupt skamlig och problematisk.

-Ovanstående är några stycken ur EU-parlamentarikern Jasenko Selimovic (L) debattartikel. Pettersson vill bara upplysa herr Selimovic att vi är några som försökt diskutera integration och migration i minst tio år, hade politiker och journalister lyssnat hade problemen varit betydligt mindre idag, men de diskuteras fortfarande för liteför asyl-och anhöriginvandringen påverkar allt – skatter, skolan, vården, bostäder, polisen, allt…

Selamovic, minns du vad du själv skrev 2016. Då skrev du om att de som kritiserade invandringen kopplades till SD och kallades rasister. Nu kör du själv samma taktik…

 

10 reaktioner på “Välkommen till den nya åsiktskorridoren

 1. Svensk Media slår nya bottenrekord dagligen, i Rapport igår gjorde
  den alltid förnumstiga Carina Bergfeldt stort reportage om folk som
  inte har råd att gå till tandläkaren där????? Men ursäkta,varför syssla med tandstatusen i USA när vi har minst lika stora problem här hemma,
  och som ständigt ökar i och med att det blir fler o fler som inte får fattighjälpen att räcka till det mest nödvändiga o långt mindre till att gå till tandläkaren?
  Tycker att Carina Bergfeldt ska ställa upp i det Amerikanska valet nästa gång, hon vet ju till skillnad från Donald Trump ”hur USA ska skötas”.

  1. Bluffmakaren Stefan Löfven stoltserade nyligen med att han och hans vidriga lögnparti höjer tandvårdsbidraget med ynka – 300 kr!

   Inte ett ord om att priserna ökat i takt med inflation och att tandläkarna numera är så överbelastade av gratisåkarna att de i stort sätt kan ta vilka priser de vill.

   I Sverige av idag har Socialdemokraterna gjort god tandhälsa till en klassmarkör och de skäms inte ens över det!

 2. Det riktigt otäcka är att dessa skribenter som påstår att SD skyller på invandrarna för att de kommer hit sprider falsk information. SD skyller det allt för stora antalet främlingar på PK-maffian!
  Det är aldrig fel att få hit människor till arbete om det finns något passande, stannar de och lever enligt våra regler och lagar, bra.
  Felet har och är att folk kommer hit till arbetslöshet och med för låg vilja till att vilja bli svenskar. Allt för många har fel värdegrund och vill inte anpassa sig utan tycker livet är bra med bidragsfloran och slappheten hos vårt rättsväsende.

 3. Selimovic är flykting från f.d. Jugoslavien och muhammedan. Han blev snabbt politiker i Sverige och arbetade mycket med kulturfrågor. En farlig man.

 4. Vad Sveriges statsminister och finansminister säger om arbetskraftsinvandring är självklart och vettigt.
  Om någon Jasenko Selimovic – som de flesta nog inte hört talas om – är av annan uppfattning är ganska ointressant.

  1. Och varför blir det vettigt när det sägs av Magdalena Andersson o
   Stefan Löfven, när det har varit Rasism när SD sagt samma saker i tio år???

 5. Det finns ju ingen åsiktskorridor har journalistkåren
  sagt under en lång tid …..

 6. Minnet är kort hos EU-parlamentarikern Selimovic. Vem tusan litar på en företrädare för Liberalerna? Eller för Centern, Kristdemokraterna, Moderaterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet?

  1. Litar på ?
   Naturligtvis gör ingen vettig person ute i verkligheten med sunt förnuft det som upplevt och med egna ögon sett 7 klöverns totalt ansvarlösa och föraktfulla politik de senaste 35-40 åren !
   I ärlighetens namn Så finns det inget politiskt parti från V till SD som går att tro på, alla politiker i riksdagen lever i en egen verklighetsfrämmande och på alla sätt trygg värld och vill bara sitta vid maktens smörgåsbordet fullt av förmåner och suga i sig det göttaste.
   Det är bara mytomaniskt valfläsk utan förankring i verkligheten som kommer ur truten på politikerna, valfläsk som efter valdagen är som bortblåst och detta går det naiva konflikträdda och shoppinggalna svenska folket på varje gång vart 4:e år.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: