Imam talar om ramadan i Svenska kyrkan

ISLAM. I går, onsdag, var en imam inbjuden till Engelbrektskyrkan i Stockholm för att tala om ramadan. Vi behöver lära känna varandra över religionsgränserna, menar församlingens präst, Gunnar Stålklint. – Vi ska inte blanda den kristna tron med andra läror, säger pastorn Merzek Botros.

Merzek Botros, som är frikyrkopastor i Stockholm och har rötter i Mellanöstern är kritisk. Han menar att kyrkan ska vara Guds hus och återspegla det som står i Bibeln.

Han frågar sig vad målet med imamföreläsningen är. – Ska kristna lära sig fasta enligt ramadan eller vad?

Merzek Botros frågar sig också om det omvända skulle kunna ske: Att en präst eller pastor bjuds in för att tala om Jesus uppståndelse i en moské.

– Det är omöjligt, säger Botros.

Läs mer på Världen idag…

-Pettersson tycker  inte det är fel ett sådant utbyte men lätt att kolla viljan att lära känna varandra hos muslimerna med att ni får prata i vår kyrka om vi får tala i er moské…

Enligt Merzek Botros är det en mildare form av islam som utåt sett proklameras i Sverige, än vad som är religionens verkliga budskap.

– När en imam talade vid minneshögtiden för terrorattentatet på Drottninggatan så hade jag velat att han läste Sura 9:29. I den svenska översättningen står det ”Kämpa mot dem som inte tror på Gud /…/ tills de erkänner sig besegrade och betalar skyddsskatten”, men i den arabiska översättningen står det ”Döda dem som inte tror på Gud …”.

– Vi ska inte leka med det här. Vi ska älska muslimer – absolut. Jag älskar alla mina muslimska vänner, men vi ska inte vara naiva.

I Saudiarabien syns vad muslimerna menar med utbyte och lära av varandra…

11 thoughts on “Imam talar om ramadan i Svenska kyrkan

  1. Jag vill att alla ska gå ur kyrkan!! Jag sparar 1000 tals kr varje år.jag är ateist.varför ska ja via skattsedeln betala till kyrkan speciellt nu när
    Islam ska ta över även där!?!?

  2. Den islamistiska infiltrationen hade aldrig varit möjlig, det inhemska och moraliskt korrupta klerikala skrået förutan, och det är dessa förrädiska bockfötter i sakral mundering som under ledning av den politiskt tillsatta och behornade ärkebiskopen potentierat den historiska våldtäkt på de kristna församlingarnas kyrkorum vi nu tvingas bevittna.

    En ecklesiastisk skandal av historiska proportioner, vilken saknar motstycke och redan gått till hävderna som det största sveket mot Svenska Kyrkans medlemmar, vars krympande antal bär ögonskenlig vittnesbörd om den slingrande ormens list och försåt där den ringlar sig fram mellan kyrkbänkarna, belåtet väsande över att med sådan lätthet ha tillskansat sig tillträde.
    Andreas.

  3. Har för länge sedan lämnat Sv Kyrkan så jag behöver inte skämmas. Bara ett bevis på att svensk skolväsende att det verkligen gått snett, ingen inom kyrkan tycks kunna skilja på lagom och helt fel.

  4. Det finns en historia, kanske inte helt sann, där Saudi ville bygga en moské i Moskva. Det går bra sa ryssarna, efter vi byggt en kyrka i Riyad. Kreml väntar fortfarande på svar.

    • Denna sanna historia bevisar att ryssarna inte är naiva eller dumma i huvudet, helt rätt att kräva en kyrka i Saudi om de bygger en moske i Moskva. Socialdemokratiska regeringen var i Saudi och kröp på alla fyra….-de har finansierat många moskeer/stridsledningscentraler i Sverige….inga motkrav på kyrkor i Saudi och det finns naturligtvis inga kyrkor där!

  5. Svenska kyrkan är en av vår tids största förrädare. Gick ur samma dag jag fyllde 18 och det känns så bra. Har dessutom fått åtskilliga andra att gå ut.

Kommentera