Stäng

Varannan utrikesfödd arbetslös

VALET 2018. I måndags lovade finansminister Magdalena Andersson (S) att skatterna inte ska höjas kommande mandatperiod. Naturligtvis ljuger hon även om det kunde vara sant. Det är inga problem att dra ned på skola, vård och omsorg så pengarna räcker till annat. 

Igår rapporterade medierna att arbetslösheten bland svenskar är under 4 procent och att den bland utrikes födda ligger på drygt 20 procent.

Då ska man veta att bland utrikes födda ingår även europeiska invandrare, finnar, norrmän osv. så skulle vi få siffror bara på asylinvandrare så hamnade vi skyhögt.

Statliga Konjunkturinstitutet varnar för arbetslösheten bland asylinvandrare vilket på sikt kommer att skada svensk ekonomi. – Kommer inte fler in på arbetsmarknaden kommer vi att behöva höja skatterna i Sverige, säger prognoschefen Ylva Hedén Westerdahl.

Efter åtta år är varannan utrikesfödd fortfarande utan jobb.

Det kommer att kosta på de svenska statsfinanserna.

 

-Pettersson noterar att politiker och journalister menar att det är viktigt att asylinvandrarna börjar arbeta och det stämmer, men det finns ett annat alternativ. Stäng gränsen och börja återvandring av de som inte passar i Sverige…

Kom dock ihåg, är ni nöjda med migrationspolitiken ska ni rösta på något parti i sjuklövern…

SVT

2 reaktioner på “Varannan utrikesfödd arbetslös

  1. Så länge det finns infödda äkta svenskar som arbetar och betalar skatt som genererar i välfärdsbidrag så kommer det finnas nysvenskar och andra arbetsföra som inte vill, orkar eller behöver jobba i dagens totalt kravlösa Sverige !!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: