Stäng

Fridolin använde regeringsplanen för partiresa

INRIKES. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) tog båda regeringsplanen till Ungern när han blev inbjuden av sitt systerparti LMP: ”Jag åker dit som företrädare för Miljöpartiet”, sa han till Svenska Dagbladet.

Men regeringsplanet är till för statsangelägenheter – INTE partipolitiska jippon: ”Det är inte syftet med statsflygplanet att stå för sådant som är partipolitiska evenemang”, slog Statsflygutredningen fast redan 2002, efter att Göran Persson (S) flugit land och rike runt på socialdemokratiska partimöten.

Så upp med portmonnän, Fridolin! Dags att betala flygnotan – och glöm inte flygskatten…

Politikfakta

-Pettersson säger att det inte är första gången, herr Fridolin verkar gilla att flyga och är en man som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra.

2014 hämtade regeringsplanet Gustav Fridolin på Bromma flygplats, som MP vill stänga av miljöskäl, och flög herr Fridolin ända till Arlanda. En sträcka på 40 km…

17 reaktioner på “Fridolin använde regeringsplanen för partiresa

 1. Och så alla dessa människor som bara sväljer fake news. Det här är påhittat och har inte hänt. SvD har grät i saken och som vanligt är det påhittat av högerpopulistiska ”nyhetssidor”.

 2. Men varför i hela friden tog han TVÅ plan?
  Om han dessutom skall besöka ett systerparti i Ungern, vad ger detta egentligen för signaler? Kan han ens stava till miljö?
  Vet att det finns två identiska Air Force One (för att förvilla vid eventuella terrorattentat). Har Fridolin fått totalt storhetsvansinne eller?

  Har absolut ingen lust att betala för den personens miljöförstörande privatresor. Har själv inte flugit på 20 år (en vidrig charterresa till Turkiet som gav avsmak) och brukar ta tåget vid längre resor. Detta faktiskt med tanke på miljön, och trots att jag inte är någon s.k. ”Miljöpartist”.
  Om inte han själv åläggs att betala för detta så är det en stor skandal, då det i så fall rör sig om grov stöld i mångmiljonklassen från de svenska skattebetalarna!

 3. Fridolinen kunde ju ha tilldelats det här planet …

  http://i.imgur.com/j0Ewtdq.gif

  … där han och hans reskamrater hade varit tvungna att manuellt och miljövänligt hjälpa till att flaxa med vingarna för att få ekipaget att lyfta och sedan behålla tilldelad flyghöjd ända fram till destinationen i Ungern.

 4. Har SVT uppmärksammat detta? Nej knappast va? De gör ju allt i sin makt för att lyfta fram Miljöpartiets frågor nu inför valet.

 5. Som miljöpartister skulle de lämpligen tagit tåget. Då kunde de också fått lära hur fint och punktligt tågen går ute i Europa.
  Men nu är ju miljöpartister inget annat än en flock hycklare!

 6. Han är precis den JÖNS som jag alltid ansett honom va, att
  leva som man försöker att lära andra finns ju inte på dagordningen för dessa politiker broilers. Dom enda höjder denna regerings politiker når upp till är väl just när dom är ute och flyger!

 7. Äntligen. Enkel journalistik och vilket scoop. Självklaaart ska hycklaren KU anmälas. Routetraining kallas flygningarna. Vilket hyckleri. Jag är övertygad att FV-piloterna kan flyga. Nu handlar det om två ToR-flygningarna. Om token hade tagit regulärflyget hade miljöpåverkan delats med övriga passagerare. Nu är frågan med vilka han delat sin resorna?
  Gräv vidare och sprid!

 8. MP går från oklarhet till oklarhet…
  Obegripligt att ett sånt litet skitparti kan få bestämma så mycket!
  De måste ut!

  1. Återigen, både alliansen och nuvarande regering har genomfört SIN EGEN politik med stöd av MP. Alla politiker är ju feministiska klimatpaniker som förbjuder transporter och elproduktion. Att MP åker ut i år kommer inte att påverka svensk politik det minsta lilla.

 9. Flyg flyg fula fluga …. Men SD är tillbaka i september och sitter då till vänster i cockpiten !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: