Stäng

Hennes livs första arbetsdag efter 16 år i Sverige *uppdaterad

VALET 2018. Esma Aksungur, 35-årig kurd från Turkiet kom till Sverige 2001. Hon har aldrig haft ett jobb, förrän nu skriver SVT.

Uppdatering längst ned på sidan.

Esma är ensamstående med fem barn och sedan april i år är hon anställd av det kommunala bostadsbolaget Poseidon i Hjällbo som ville satsa på kvinnor i området. Via Kompetenscenter Angered och en skräddarsydd treveckors utbildning har hon och tre andra kvinnor från området fått nystartsjobb som lokalvårdare.

Under åren i Sverige har hon inte jobbat. Hon ville vara hemma med barnen. Men nu är de större och eftersom jobbet är i hennes eget bostadsområde motiverade det henne att söka.

-Pettersson ser inte att SVT ställer några kritiska frågor, ”hon ville vara hemma med barnen”. 

 • Vem betalade hennes och barnens uppehälle under de 16 åren?
 • Inte heller om damen fått ett ”riktigt” arbete utan skattesubventioner eller om bostadsbolaget får 80 procent av Esmas lön betald av skattebetalarna.

Det är bra att Esma jobbar, men att som SVT låtsas som det är något beundransvärt är ytterst tveksamt…

Men ni som är nöjda med invandringspolitiken fortsätter naturligtvis att rösta på sjuklövern i höst!

Uppdaterat 2018-04-18

Något som inte framgår i den här artikeln och SVT:s reportage är och borde vara viktigt att framhålla. Pensionen.

Om inte Esma har tänkt jobba tills hon är 76, kommer hon inte att få del av vårt pensionssystem som bygger på att du levt och arbetat i Sverige under minst 40 år. Hon går därmed in i garantipensionssystemet och lär därmed inte klara sin försörjning utan hjälp från det sociala.

Att hon kommer att jobba tills hon fyller 76 anser jag vara uteslutet, inte minst med tanke på det jobb hon fått. Det här med pensioner är en tickande bomb och jag utesluter inte att kommande regeringar tvinga oss att jobba ännu längre upp i åldrarna. Det har helt enkelt kommit alldeles för många till Sverige som aldrig kommer att arbeta upp till sin egen pension. Där kommer vi in i bilden.

63 reaktioner på “Hennes livs första arbetsdag efter 16 år i Sverige *uppdaterad

 1. Undrar just om muslimtanten måste åka buss o tunellbana om nätterna som dom Svenska pensionärerna för att hålla värmen. Hon har säkert bostad med bidrag i milijonklassen åt sina 5 barn……..

 2. den som grunnar lite kanske kommer på vad garantipensionen ger i pengar mot en städerska eller en grovarbetare får i pension vi 67 års ålder (och därmed inte är berättigad något socialt stöd utöver sin pension)
  så varför jobba hela livet när du ändå är garanterad nästan samma inkomst.
  rätta mig om jag är helt fel ute.

  skrattar tills tåget går

 3. Undrar hur länge hon kan leva på det underhudsfettet? Sänkt lön med svältkost i ett år borde få bort lite av fettet.
  För övrigt jobbar bara fd flyktingar på Samhall. Det är väl Löfvens matematik, importera arbetskraft som staten betalar lön för och få tillbaka 20% av lönekostnader för utfört arbete. = Samhall.
  Vem vet, Löfven kanske riksbankens ekonomipris. Enligt hans formel ska de okunniga flyktingarna bli lönsamma. Det är ingen mer än han själv som förstår hur det ska gå till.

 4. Man ser på det runa ansiktet att hon har ätit mycket under den lilla tidsrymden som förflöt innan hon fick ett ”jobb”.
  Undrar om barnen i trapporna blir rädda?

 5. Då kan regeringen skryta med de renaste trappuppgångarna i hela EU. Nästan gratis för de boende om man ska använda Carina Bergfeldts (SVT) räknesätt.

 6. Har skrivit till PK-media och 7 klövern om detta mångkulturella hycklande snyftreportage och talat om min åsikt, har ännu inte fått svar från någon och förväntar naturligtvis mig inget svar framöver heller !!!!!

 7. Med den rådande invandring så borde svenskar kunna få pension tidigare än idag – då vi ”tjänar” på invandring.

  1. Exakt, det är det jag inte fattar iom att Sandviken går + 500 miljoner/ år och då borde ju rimligtvis nästan alla städer tjäna enorma pengar på invandringen? Så att vi som betalat jätte jätte mkt skatt också kan få tjäna på invandringen eller vad är det som jag inte fattar?

 8. Jag tror att svenska pensionärer med garantipension inte uppskattar att någon påstår att de därmed också är socialbidragstagare /eller vad det heter numera/.
  Det är ju vad som framkommer i uppdateringen.

  1. Bäste Mia, ”Inget befrämjar kreativiteten så som brist på pengar” som Kjell-Olof Feldt snyggt sammanfattade det. Siste sossen med stake tycker jag.

   Nämn ngn svensk kvinna ensam som haft råd att vara hemma i 16år och levt på samhället.

   Det regnar bidrag över vår nya adel och inte fan kan du påstå att det drabbar Svenska fattigpensionärer, bidragen alltså.

   1. Det står ju klart och tydligt i uppdateringen att den som får garantipension inite klarar sin försörjning utan hjälp av det sociala.
    Hittills är det mest svenskar som fått garantipension, särskilt kvinnor som kanske varit hemma i 16 år som man var förr i tiden.
    Varför sprida ut att dessa också har socialbidrag?

   2. Mia :
    Du skriver så mycket strunt och ibland helt enkelt ondska. Alla utan undantag svenska kvinnor som förvärvsarbetade , var av nöden tvunga , det fanns inga alternativ.
    Min egen mor arbetade med vak på nätterna och när jag var var i den då fortfarande fungerande svenska skolan så läste hon vidare och kunde senare arbeta med ett kvalifiserat arbete och det var inte ……..trappstädning !
    Den varelsen som skildras ovan i artikeln …….är en …bedrövelse !
    Båda mina föräldrar var hederliga och arbetssamma människor, de hade skämts för att stå och flina som den där gör !

   3. OCH DOM SOM INTE NÅR UPP TILL GARANTIPENSION
    MIA, och dom är jävligt många vad vill du säga till dom???

   4. Du Lena ,Mia är av Sossarna förmodligen avlönad för att sprida sina falska åsikter om hur bra Svenska pensionärer har det. Men en sak förstår jag inte menar hon att dom 257 miljarder som Göran Persson stal inte har någon betydelse över varför vi har Europas sämsta pensioner, och att fattigpensionärernas skara hela tiden ökar?? Och varför har världens mest beskattade folk dom absolut sämsta pensionerna i Europa? Ge gärna ett godtagbart svar Mia?

  2. Mia:
   Är du så ung ??? Var du inte född när socialisten Göran Persson stal 258 miljarder från oss ATP-pensionärer,i början av 90-talet ? Pengar han skänkte bankerna (läs Riksbanken) och lovade betala tillbaka ”krona för krona”…till oss som tvingats tvångspara i hela vårt arbetsliv,och nu istället fick detta som tack.

   1. Lena
    Ondska, nu får du väl ge dig. Och det skriver du samtidigt som du kallar en person för ’den varelsen’ och rynkar på näsan åt trappstädning och kallar ett glatt leende ansikte för flin.

    Nej, alla kvinnor arbetade inte förr i tiden och därför har de fått garantipension men dessa kvinnor börjar nu försvinna allt eftersom åren går.

    Stenbock
    Och varför skulle jag plötsligt börja skriva om Göran Persson. Beslutet om ändring i pensionssystemet togs för övrigt när Carl Bildt var statsminister.men det var Persson som överförde pengarna. Och alla partier utom vänstern var överens om detta.
    Googla på detta och ta reda på vad som verkligen hände istället.

   2. Förändrar det ärendet vem som utförde stölden ? Det är för oss alla välbekant,att S o. M är två likvärdiga tjuvar och bedragare ! 🙁

   3. Mia :
    Att det skall ta 16 år innan den flinande varelsen tar ett hederligt jobb och varför importera, vi svenskar kan själva !

 9. När det gäller importerad ”arbetskraft” är siffrorna i flesta EU-länderna mer än skrämmande. I Österrike ligger talen arbetslösa kring en 47 % ökning i förhållande till förra året. Sammantaget uppåt 300.000 bidragstagare.
  I grannlandet Tyskland som varje kvartal visar upp positiva siffror vad gäller sjunkande arbetslöshet,är 141.000 ”icke tyskar” anmälda.En siffra som ökar med c:a 10.000 per månad.
  Vidare gömmes stora delar av dessa ”nytyskar” bort genom att som hos oss,kallas ”studerande”.135.000 sådana studenter betalas det månatligen ut bidrag till i Tyskland.
  Undrar om inte våra inhemska siffror rent av,kan mäta sig med de två ovan nämnda ?

  1. Nu finns det också kreativa krafter bland de nyanlända,likt syd-Koreanskan på bilden,från Berliner Kurir:
   https://www.berliner-kurier.de/image/30032204/2×1/940/470/9fa7e785a0e39288d50848d4089a0889/ZD/header-mauer-mopserin.jpg
   Som framgår av bilden samlar denna dam in gamla tegelstenar från krigsruiner.Dessa säljer hon vidare till personer i sitt hemland,som tror och hoppas,att dessa kan skapa under !!
   Nu är det som hos oss,detta har skapat förtrödenhet hos bl.a. en historiker,som anser att hennes samlarvurm skadar de inhemska
   kulturminnen. 😉

 10. Med pensionsräddare menar Löfven sådana ”nyanlända”, som själva ser till att snika åt sig pension

 11. så sant rubbet!…men en petitess som slog mig va då
  arabkäringen gick ut ur porten…va fan krökte hon inte på
  ryggen å plocka upp skiten utanför portfan?..ere möjligen
  andra spöken som sköter städningen mellan portarna?

 12. Det kommer flyktingar, som säger att de är pensionärer också. De kan påstå det utan att behöva bevisa det. De får bättre pension än de svenskar, som jobbat hela sitt liv och har de sämsta pensionerna. Invandrarna får någon typ av äldreförsörjningsstöd, som är skatteförmånligt vid övriga inkomster. De får även avgiftsfri hemtjänst. Den här länken förklarar ganska bra den idiotiska skillnaden. Det skrevs 2013 och uppdaterades senast 2015 om jag inte sett fel. Jag vet inte hur reglerna är idag.
  https://hurtankerinvandringskritiker.wordpress.com/orattvisor/pension/
  Vad håller de onämnbara på med egentligen?

 13. Då hon säger sig vara ensamstående, kan jag garantera att hon är en (1) ”fru” av minst två (2) upp till ett obegränsat antal ”fruar” till en (1) man. För var kommer alla barn ifrån annars? Det är bara att kolla upp ålder på barnen och civilstånd på henne vid respektive nedkomst.
  Vissa kör med att frun egentligen är en ”syster” som blivit änka.

 14. ”Aksungur” låter misstänkt likt ”Askungen”. Hon fick ju också städa trappor, men till sist fick hon gifta sig med prinsen! Fru Aksungur fick i alla fall vara med i TV, alltså några minuter av fame…

   1. Nej troligen skriven på annan adress.På så sätt kan de få dubbla bidrag ! Detta är ett av de vanligaste tricken,för att skinna oss inhemska !

   2. Inte helt omöjligt i landet Sverige där månggifte väl är förbjudet, eller är det kanske inte det numera ?
    Snart är det väl också tillåtet och helt naturligt att mamma och pappa syskon i det mångkulturellt heliga vänstervridna totalt omoraliska dårhuset Sverige.

 15. tom en svensk 75 åring klär sig bättre än denna gumma 🙂
  hennet gör sig bäst i bergen där hemma

 16. 2 Hon är inte en arbetskraftsinvandrare.
  3 Hon är mest troligt en asylinvandrare.
  3a Asyl pga förföljd för sitt religionsutövande är uteslutet eftersom hon erkänner sig till islam vilket är högst välkommet i hemlandet.
  3b Asyl pga homosexualitet är också uteslutet då hon bevisligen avlat barn genom reproduktion som kräver manligt sällskap.
  3c Asyl pga högutbildad akademiker med politiska idéer som sticker i ögonen på hemlandets makthavare är också uteslutet då hon uppenbarligen saknar något sådant engagemang.

  Undrar av vilken anledning hon fått asyl?

  På vilket sätt har Sverige behövt skydda henne som inte hemlandet kunnat?

  Dessa människor är ett ekonomiskt hån mot skattebetalande svenskar. Ett hjärtlöst utnyttjande av hårt arbetande människor.

  Min innerliga fråga är: vad gör dessa människor här. Kunde hon inte föda barn i Turkiet och ta hand om dem där. Det har miljoner andra gjort. Varför kunde inte hon göra det?

  Vilken ytterligt usel journalistik.

  1. Men snälla Hönsmamman !

   Fundera en stund och skriv sedan svaret på frågan.
   (”Min innerliga fråga är: vad gör dessa människor här.”)

   Det farliga är att många Pursvenskar inte förstår vad det innebär att Sveriges Riksdag är vår lagstiftande församling.
   T.

 17. ”…eftersom jobbet är i hennes eget bostadsområde motiverade det henne att söka.”

  Jasså…så om det var några kvarter längre bort så hade det fått vara? Min föräldrar gick upp kl 5 för att ta bussen till jobbet 3 mil bort när jag växte upp.. Mitt första jobb låg likaså drygt 3 mil bort, bussen gick kl 6. Men jag antar att jag kunnat vara hemma i 16 år tills någon granne erbjöd mig en arbetaplats! Vad fan tänkte jag på..? Så dum jag var..

  1. Samma här, varför slet man ut sig i jobbet, brände ut sig och fick kronisk värk? Bara bortkastade år. Släng åt henne lite pengar, så lite som möjligt om det är en svensk kvinna, och ta in en ny, det är melodin idag. Utbränd, struntprat, det är latmasken som kryper i dig.

   Jag vill bara bort från vårt land, det kommer aldrig att fungera i längden.

 18. Hmmm- många frågor ….
  Kan man ”välja att vara hemma med barn” som svensk resp flykting om man har socialbidrag etc? Annars antar jag att hon levde med en man som försörjde familjen. Sexton år hemma är en lång tid men det kanske var långt mellan barnen så föräldraledigheten aldrig upphörde..?

 19. Ja, herregud detta är fantastiskt….De kör reportage om detta i varje nyhetssändning på SVT!
  Wooow första JOBBET efter 16 år på bidrag – välkommen till Costa Gratis!
  (Är tvungen att skruva ner ljudet helt när SVT kör detta reportage….)
  Jag tycker att Stefan Löven ska besöka kvinnan och ta i hand och smila upp sig ordentligt….

 20. Bättre sent än aldrig. Jag gläds åt att se f.d bidragstagare göra rätt för sig. Bli svensk liksom den 97- åriga damen i Ludvika som bowlar och sköter sig själv. Hon säger ”jag är så glad att jag inte behöver ligga någon till last.” Tänk om alla bidragstagare tänkte och agerade så så skulle de äldre få bättre omvårdnad samt godare, näringsriktigare mat från hemtjänsten. Rätt krona till rätt person.

 21. Wow! En stor nyhet:

  ”KI: Arbetslösheten ger högre skatt

  Nu varnar Konjunkturinstitutet (KI)
  för att skillnaderna mellan inrikes-
  och utrikesföddas möjlighet att få
  jobb på lång sikt är problematisk för
  svensk ekonomi.

  -Kommer inte fler in på arbets-
  marknaden kommer vi att behöva höja
  skatterna i Sverige, säger KI:s
  prognoschef Ylva Hedén Westerdahl.

  -Om man står utanför arbetsmarknaden
  under en lång tid måste man försörja
  sig på bidrag, och det kommer att
  kosta på de svenska statsfinanserna,
  säger Hedén Westerdahl vidare. ”

  Vad är det vi sagt hela tiden, bidragstagarna drar ner svenska ekonomin, till svar fått höra att de är ”pensionsräddare” och ”en investering i framtiden”…?

 22. Det tog alltså inte 16 års jobbsökande för henne att få jobb..

  ”Under åren i Sverige har hon inte jobbat. Hon ville vara hemma med barnen.”

  Hon VILLE inte jobba… Har hennes man tjänat så pass bra att han ensam kunnat försörja hela familjen? För så vitt jag vet så får man inget bidrag om man frivilligt struntar i att jobba..

 23. Alla nyheter som innefattar någon eller något som kan tydas positivt för islam eller dess anhängare prioriteras. Ni har väl hört om vårens TV händelse, en överviktig skådis från ett arabland ska besöka vårt land. Dra på trissor vilket PK-spektakel. Säger som Uggla, jag mår illa.

 24. Stanna hem m barnen! Mitt barnbarn arbetar inom daglighandeln.Hon
  Går upp kl 6, klär barnen,iväg till dagis. Arbetar till kl6,hämtar barn,lagar
  Mat,klar runt 8. Hon har en skräplön, går knappt runt för henne,finns
  Massor av svenskar som är i den situationen. Läser då om en dam som
  Varit med 5 barn i 16 år………Arma land

 25. Vilken tur för oss svenskar, att vi har tiotusentals sådana spm Esma att försörja. För det är väl,sådana, som Löfven tycker är våra pensionräddare.

  1. Svar ja, utan alla nysvenska bidragstagare klarar sig inte Sverige och dess s.k välfärd och utan denna ekonomiskt nysvenska räddande grupp hade exempelvis finansminister Magda förmodligen inte kunna stå i TV och hånflinande tala om vårbudgeten och hur många miljarder hennes rika Sverige kommer att satsa på allt och alla framöver inte minst på de heliga s.k ensamkommande barnen, tonåringarna, vuxna eller vad de nu är för något !!!!!!
   Snart September och ödesval, blir en röst på partiet AFS.

 26. Att det är ett skattesubventionerad arbete framgår av artikeln. Det står ”nystartsjobb”. Men i detta fall är det förstås ingen nystart utan snarare en start. Lite långsam i starten så att säga.

  1. Är bara nysvenskar och kärringar från det välgödda mångkulturälskande etablissemanget som har råd !!!!!
   2018 är det skillnad på ett visst folk och på oss infödda s.k vanliga hederliga arbetande svenskarna som helt saknar värde och som av makteliten får behandlas hur förnedrande som helst.

  2. Problemet är att svenska kvinnor föder svenska barn. De föds till oönskade rasister som förstör för alla stackars ensamma som säger att de känner sig kränkta, enligt en enormt överväldigande majoritet av alla politiker och alla väljare sedan över ett halvsekel.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: