Frankrike: Snart utan judar?


av Guy Millière • 18 april, 2018

  • Idag är Frankrike det enda landet i Västvärlden där judar mördas bara för att de är judar.

  • Judarna må vara de största offren, men de är inte de enda. På bara fem år har 250 personer i Frankrike blivit mördade av islamistiska terrorister.
  • Det största problemet är spridandet av hat mot judar, Frankrike och Västvärlden. Många muslimska extremister uppviglar till mord, som inträffar allt oftare.

För ett år sedan, i Paris den 4 april 2017, blev Sarah Halimi, en äldre judisk pensionerad läkare, torterad och mördad på ett fruktansvärt sätt i sitt hem i Paris, och sedan kastad ut från sitt fönster av en man som skrek ”Allahu Akbar” (Allah är störst”). Hon hade rapporterat till polisen flera gånger att hon var drabbad av antisemitiska hot – men utan resultat.

Mindre än ett år senare i Paris så blev ännu en äldre – och handikappad – jude, Mireille Knoll, våldtagen, torterad och mördad i sin lägenhet av ännu en muslimsk extremist. Fru Knoll, en förintelseöverlevare, hade också kontaktat polisen för att berätta att hon blivit hotad. Återigen gjorde polisen ingenting.

I flera månader försökte det franska rättssystemet dölja Sarah Halimis mords antisemitiska karaktär, medan domaren som hade hand om Mireille Knolls fall i alla fall erkände den antisemitiska karaktären i hennes mord från början.

Läs vidare


6 responses to “Frankrike: Snart utan judar?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: